Criza economică a dezumflat preţurile pe piaţa imobiliară. Analiştii spun că e pont să-ţi cumperi un apartament.

23225-08_case_evz_758f1d6535.jpgOamenii care vor să părăsească blocurile comuniste nu se plâng că ar avea lipsă de clienţi, mai aşteaptă. Cei care au investit în cartiere rezidenţiale se roagă să-şi vândă din apartamente ca să nu ruginească afacerea.

Apartamentele noi sunt mai scumpe decât cele vechi cu aproximativ 15 - 20.000 de euro. În preţ intră parchetul, gresia, cam tot, mai rămâne să-l mobilezi. În plus, ţi se garantează şi un loc de parcare.

Piaţa şi casino aproape, termopan. Preţ negociabil

Nea Marin vinde un apartament în Colentina, pe strada Fabrica de Pâine."Eu zic că e bine că nu e chiar la bulevard, să fie gălăgie. Restul ai la discreţie, piaţa Obor, fast food, casionouri, baruri", îşi laudă omul apartamentul şi cartierul. Cu vecinii mă asigură că nu o să am probleme.

"Sub noi e o babă singură cu căţel, nu face scandal, dar când dădea nepotul muzica mai tare, mai bătea în ţeavă", o prezintă nea Marin pe vecina de la 5. Pe site e scos la 48.000 de euro. "Negociabil, dom`le, ne înţelegem noi cumva", spune vânzătorul. În baie cada a prins purici de rugină, iar faianţa şi gresie sunt puse de parcă s-a jucat un copil.

Holul cere gresie, iar pereţii imploră var. La bucătărie trebuie schimbată instalaţia sanitară. În sufragerie şi în cameră este parchet, însă îi trebuie o recondiţionare. "Am schimbat geamurile, termopan", încearcă să o taie omul. Plusează repede cu o ofertă: "45.000, dar plăteşti transportul ca să mă mut până în comuna Căţelu".

Nou, cu boxă pentru cauciucuri şi murături

De după cutiile de chibrituri gri ridicate lângă bulevardul Pantelimon, răsare Vivenda, un ansamblu de blocuri colorate care încă îşi mai caută locatari. Pe la balcoane e pustiu, e posibil ca mulţi dintre oameni să fie la serviciu, ori să nu iasă din cauza vremei urâte de afară.

Agentul imobiliar mă asigură că nu voi duce lipsă de vecini. Mergem să vedem un apartament cu 2 camere. Se deschide automat o uşă imensă şi intră maşina într-o parcare subterană. O dată cu apartamentul e asigurat şi locul de parcare, o maşină în plus te mai costă în jur de 8.000 de euro. Intrăm pe o uşă spre lift. În dreapta sunt boxele. "Aveţi loc să puneţi cauciurile, de exemplu, o bicicletă, o murătură, ce vă doriţi", prezintă agentul imobiliar o cameră lungă. Liftul urcă repede cinci etaje.

La înălţime scade preţul

Pe hol miroase a curat. "Toate contoarele sunt la uşă, nu intră nimeni în casă, nu vă deranjează cu vreo citire", spune agentul. Apartamentul e invadat de lumina care vine dinspre balcon. Are 51 de metri pătraţi. Exact la intrare, în dreapta e o mică debara: "mai puneţi un mop, faceţi rafturi pentru pături, e util".

E văruit, în cele două camere este parchet, iar în bucătărie şi în baie e faianţă şi gresie. Dacă aleg unul între etajele 1 şi 6 costă 88.500 de euro, dacă aleg la 7 sau 8, preţul scade cu 2.000 de euro. Bucătăria are o uşă dinspre hol dar nu are perete despărţitor cu camera de zi. "Mulţi au fost cei care au vrut să fac un fel de bar, un open space, însă nu e vreo problemă, pereţii despărţitori sunt din rigips şi se pot face modificări foarte repede", explică vânzătorul.

 

Sursa

30 January 2012