Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

Cum îţi vinzi locuinţa, înainte de termenul impus de bancă?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 8634

Vânzarea locuinţelor cumpărate prin credit este delicată, mai ales dacă este vorba despre un contract Prima Casă. În acest caz, proprietarul nu are voie nici să vândă, nici să refinanţeze creditul în primii cinci ani de la semnarea contractului. Un abuz legal, spun specialiştii, ţinând cont de faptul că Prima Casă este un program eminamente social, deci asemenea restricţii nu îşi au rostul.

Cum îţi vinzi locuinţa, înainte de termenul impus de bancă?În momentul în care se înhamă la un credit Prima Casă, Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă? Vrei să ştii dacă îţi poţi cumpăra sau construi o casă prin programul Prima Casă? Iată care sunt criteriile de eligibilitate:1. În noua ... clienţii sunt condiţionaţi de înscrierea în cartea funciară a interdicţiei de vânzare a locuinţei timp de cinci ani de la achiziţie. Acest lucru este o garanţie pentru stat că proprietarul nu va încerca să schimbe în niciun fel starea de fapt a creditului în anii de început. Nici măcar refinanţarea nu este permisă, iar vânzarea, la modul clasic, iese din calcul.  

„Singura cale prin care clienţii de Prima Casă pot să schimbe condiţiile contractuale în primii cinci ani este cu acordul Ministerului de Finanţe. O procedură suficient de anevoioasă încât să îi descurajeze pe mulţi dintre ei. Doar cei care au cu adevărat nevoie ajung să demareze un astfel de demers, şi nici atunci nu sunt rezultate garantate”, arată pentru IMOPEDIA.ro Bogdan Marcu, broker de credite.

Acest aspect a stârnit nemulţumiri la mai multe niveluri, de-a lungul timpului. Au existat chiar şi mai multe iniţiative prin care se solicita schimbarea acestei realităţi legislative. Totuşi, nimic nu s-a concretizat până acum, lucru contraproductiv, spun specialiştii.

„Prima Casă este un program cu caracter social. Dacă un client consideră că nu mai are nevoie de ajutorul de care a beneficiat de la stat în urmă cu câţiva ani, când a obţinut creditul, nu ar trebui să fie oprit în a accesa un produs clasic, prin refinanţare. Astfel, statul ar putea orienta garanţiile eliberate către alţi clienţi care au nevoie de aceşti bani. Un asemenea demers ar schimba dinamica bancară: se vor acorda atât noi credite Prima Casă, cât şi credite imobiliare standard”, continuă Bogdan Marcu.

Legea este aplicată greşit de funcţionarii de la ghişee

De cealaltă parte, reprezentanţii statului sunt de părere că Ce faci cu creditele neachitate, dacă eşti moştenitorul datornicului? În unele situaţii neplăcute, poţi ajunge dator la o bancă fără să ai vreo implicare directă. Aceasta este situaţia moştenitorilor, atunci ... există mai multe soluţii pentru clienţi, doar că funcţionarii din spatele ghişeelor înţeleg legea după cum s-au obişnuit, nu după cum dictează aceasta cu adevărat.  Tocmai de aceea, este în discuţie o clarificare de lege.

„Radierea, înainte de cinci ani, posibilă şi până acum, era pentru rambursare anticipată, numai că unele oficii ale ANCPI nu înţelegeau acest lucru. Unele radiau, altele nu. Dacă ai rambursat tot înainte de termen, dacă nu mai ai credit, nu mai eşti în program, este normal să poţi vinde. Şi atunci se vine cu precizarea că se poate radia înainte de cinci ani, cu condiţia rambursării anticipate a creditului. Era şi până acum absolut la fel, doar că erau interpretări şi atunci s-a simţit nevoia unor clarificări în legislaţie ca să nu mai fie interpretări diferite la nivelul diferitelor sucursale ANCPI”, au declarat pentru IMOPEDIA.ro oficialii FNGIMM.

Oficialii Guvernului sunt de acord cu faptul că neadoptarea unor măsuri imediate ar influenţa negativ capacitatea de rambursare a ratelor scadente din creditul garantat şi ar conduce la reale dificultăţi în ceea ce priveşte rambursarea ratelor creditelor de către beneficiari. Acest lucru ar avea o influenţă directă negativă asupra derulării prudente şi eficiente a garanţiilor acordate de stat în cadrul programului Prima Casă, căci încă mai sunt câteva sute de milioane de euro de acordat, din ceea ce se spune că ar fi Cum afli cu exactitate ce bănci mai au sau nu bani pentru Prima Casă? Creditarea prin Prima Casă 4 s-a transformat într-o nebuloasă. Este clar că există câteva bănci care şi-au epuizat plafonul, precum şi ... ultima ediţie Prima Casă.

CITEȘTE ȘI:  Cum faci când vrei să scapi de un credit? Perioada de criză a condus mulţi posesori de contracte de credit în situaţia de a nu mai putea plăti ratele. În această situaţie, ... Cum faci când vrei să scapi de un credit?

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video