Mai mult decât imobiliare!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum poti afla informatii despre imobilele scoase la licitatie de banci

Publicat: | Autor: Laura CIOCODEICA, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 81321

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca locuintele scoase la vanzare prin executari silite se numara printre cele mai ieftine apartamente de pe piata, dar totodata informatiile despre momentul scoaterii acestora la licitatie sunt destul de greu de accesat.

De unde aflam?

sursa:hunedoreanul.gandul.infoMai citeste si ...Apartamentele executate silit pot fi cumparate si prin Prima CasaDescarca ...Legislatie executari siliteSi ca sa nu ne facem sange rău, mai bine nu ne mai intrebam de ce se intampla acest lucru, ci ne concentram atentia spre canalele de obtinere a acestora.

Astfel, conform codului de procedura civila, anuntul de vanzare, care trebuie sa contina datele de identificare ale imobilului, se afiseaza obligatoriu:

 

  •  la sediul organului de executare, de regula sediile bancilor sau sucursalelor judetene, si al instantei de executare, respectiv judecatoria in circumscriptia careia se afla imobilul,
  •  la locul unde se afla imobilul urmarit - pe usa imobilului,
  •  la sediul primariei in a carei raza teritoriala este situat imobilul
  •  la locul unde se desfasoara licitatia - de regula sediile bancilor sau sucursalelor judetene
  • in jurnale locale sau cu aparitie nationala de notorietate.

Pe langa prevederile legale, mai putem tine cont si de rubricile speciale prezente pe site-urile bancare unde sunt publicate si anunturi despre vanzarea silita a garantiilor imobiliare. De exemplu, pe siteul Raiffeisen Bank, la rubrica "Licitatii pentru bunuri in executare", sunt programate licitatii inclusiv pentru luna aprilie a anului in curs. Reducerile aplicate la acest tip de vanzare sunt in medie de 25% din pretul evaluat.

Locuinte scoase la licitatii regasim si pe siteuri ale executorilor, Sau de pe portaluri nisate pe vanzari de acest tip. 

Procedura

Ca si reguli de participare, persoanele care doresc să achiziţioneze un asemenea imobil trebuie să depună până la termenul stabilit pentru licitatie un avans de 10% din pretul de pornire. In cazul in care acesta castiga licitatia, beneficiarul trebuie sa achite pretul intregului imobil in maximum 30 de zile de la castigarea licitatiei. Vestea buna este ca aceasta suma poate fi platita si printr-un credit bancar, insa este mai greu de realizat tinand cont de faptul ca suma trebuie depusa inainte de emiterea actului de adjudecare, iar banca ar trebui sa elibereze banii inainte de a se constitui ipoteca în favoarea sa. Dupa ce s-a efectuat plata integrala se acorda un termen de 15 zile, inauntrul caruia debitorul executat poate depune contestatie. Dupa trecerea acestuia, executorul bancar va intocmi actul  translativ de proprietate, urmand ca acesta sa fie inscris ulterior in Cartea Funciara.

Cum ne recuperam banii daca nu castigam licitatia

In cazul in care nu se castiga licitatia, banii avansati pentru a participa la licitatie se inapoiaza integral.

Conform reprezentantilor site-ului www.executari.com  in cazul in care persoana care a depus cautiunea pentru participarea la licitatie, nu este adjudecatar, banii i se restituie in maxim 3 zile (in functie de suma) de la depunerea unei cereri de restituire a garantiei, cerere care se depune la executorul care a organizat licitatia (acesta este un terment utilizat in practica in domeniu, fara a fi specificat in mod expres In Codul de Pocedura Civila).

In cazul in care in termenul de 15 zile inauntrul caruia primul cumparator face contestatie, si o castiga, si in  acest caz se aplica procedura de mai sus cu mentiunea ca restituirea sumei achitate integral se face de la data solutionarii contestatiei de catre instanta competenta (prin hotarare definitiva si irevocabila). La fel ca la restituirea garantiei, dupa solutionarea contestatiei, se depune o cerere de restituire a sumei platite, la executorul care a organizat licitatia.

CITEȘTE ȘI:  Chilipirurile imobiliare, la îndemâna oricui. Locuinţe executate silit, scoase la vânzare la preţul unei maşini Apartamentele executate silit se vând, în cele mai multe cazuri, la preţuri derizorii, chiar şi pentru o perioadă cu activitate mai ... Chilipirurile imobiliare, la îndemâna oricui. Locuinţe executate silit, scoase la vânzare la preţul unei maşini

 
 
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (26)
#26. Wulan Sari | 17.10.2017 | 00:06
0 (0/0)   
Buna,
Sunteți locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Garanția Trust Trust oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. la tot personalul sau persoane, vă rugăm să ne contactați pentru ajutor financiar de urgență imediat sau de stres, suntem mândri de angajamentul nostru față de clienții noștri; Desigur, credite personale, credite auto, credite de afaceri / investiții, împrumut pe termen scurt pentru a începe să gândesc la obținerea unui împrumut? Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă începe propria afacere? Ești în datorii? Aceasta este șansa dvs. de a vă îndeplini dorința, de a vă oferi împrumuturi personale, împrumuturi pentru afaceri și împrumuturi corporative și de orice tip, puteți contacta doamna Loana George și pur și simplu vă puteți înscrie cu doamna Loana George prin e-mail: loanageorge11@gmail.com. De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail: sariwulan3600@gmail.com. dacă aveți vreo îndoială. vă rog, el este singurul care este fiabil și demn de încredere.
#25. DANIEL | 03.10.2017 | 10:15
0 (0/0)   
Aceasta este de a informa publicul larg că dl Daniel John, un creditor privat de împrumut, a deschis o oportunitate financiară pentru toți cei care au nevoie de ajutor financiar. Noi oferim împrumut la rata dobânzii de 2% persoanelor fizice, firmelor și companiilor în termeni și condiții clare și ușor de înțeles. contactați-ne astăzi prin e-mail pentru a vă putea oferi condițiile de împrumut la danieljohnhome@gmail.com
#24. Mrs QUEEN OWEN | 02.10.2017 | 13:43
0 (0/0)   
"BINE ATI VENIT LA" FONDUL DE ÎMPRUMUT AL ACCESULUI ""

Numele meu este doamna QUEEN OWEN, C.E.O de la "ACCESS LOAN FIRM" Un creditor de împrumut care oferă oportunități de viață pentru împrumuturi. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? din împrumutul de împrumut garantat de împrumut. Nu te uita mai mult pentru că suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare un lucru din trecut! acordăm împrumuturi companiilor, entităților private și persoanelor de încredere la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă și o perioadă de grație de șase luni înainte de începerea rambursării ratei lunare a împrumutului. (Queenowen9@gmail.com)

Aveți nevoie de un împrumut de urgență?
Ești în datorii?
Aveți un credit rău?
ați fost negat de bănci?
aveți nevoie de un împrumut pentru a vă începe propria afacere?

contactați-ne astăzi prin e-mail la:
Doamna QUEEN OWEN (queenowen9@gmail.com)
OFICIUL DE BUN: (accessloansfirm@gmail.com
WEBSITE WORDPRESS: (acceselefirm.wordpress.com)

Noi oferim împrumuturi oamenilor în ciuda scorurilor lor slabe / rele. Oferim atât împrumuturi pentru întreprinderi, cât și credite personale pe termen scurt și lung pe care le-ați ales cu o rată a dobânzii redusă de 2% pe an pentru persoane fizice și companii. Debitorul nostru este rapid și fiabil, se aplică astăzi și primește răspunsul imediat. împrumuturile sunt garantate, garantate 100%, iar clienții sunt asigurați cu o garanție maximă. Pentru mai multe informații, contactați-ne prin adresa noastră de e-mail: (queenowen9@gmail.com) și obțineți împrumutul dvs. astăzi.
E-mail: (QUEENOWEN9@GMAIL.COM)

Doamna QUEEN OWEN (MD / CEO "ACCESS LOAN FIRM")
Mulțumesc
#23. GRACE MICHAEL | 02.10.2017 | 13:42
0 (0/0)   
BINE ATI VENIT PENTRU GARANTIA DE CREDITE DE CREDITE

Eu sunt dna Grace Michael, un creditor privat de împrumut de la "GARANTEE TRUST LOAN FIRM", care oferă oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea?
Email: (gracemichael901@gmail.com)

Oferim toate tipurile de împrumuturi care variază de la:
- credite pentru afaceri,
- împrumuturi de capital,
- Credite imobiliare,
- Imprumuturi personale,
- împrumuturi pentru studenți,
- Credite pentru ferme
Și mai mult în investiții cu investitori buni ... Oferim împrumuturi
Companiile și persoanele fizice cu dobândă redusă de 2%. Ai dreptate
Locul pentru a obține împrumutul.

Contactați-ne astăzi și soluționați problemele financiare!

Email: (gracemichael901@gmail.com)

Obțineți rezolvarea problemelor dvs. financiare aici și garantăm 100%, fără garanții
#22. ESTHER PATRICK | 02.10.2017 | 13:32
0 (0/0)   
Buna,
Eu sunt dna Esther Patrick, un creditor privat de împrumut, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a-ți îmbunătăți afacerea? Ați fost respinsă de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? Căutați mai mult pentru că suntem aici pentru a face toate problemele dvs. financiare un lucru din trecut. Acordăm fonduri persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a ****ăti facturile, să investească în afaceri la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest suport pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și beneficiară și că vom fi dispuși să oferim un împrumut. Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la:
(estherpatrick83@gmail.com)
#21. mandache elena | 08.10.2015 | 20:59
0 (0/0)   
vreau sa particip
la o licitatie pentru achizitionarea unui imobil. ce riscuri sunt?cine poate face contestatie?debitorul sau creditorul, banuiesc. ce act ma face proprietar cu ,,acte in regula,,?
#20. sander | 17.04.2015 | 17:13
0 (0/0)   
am avut ocazia sa constat ca cei care ajung in situatia sa nu-si poata plati creditele luate de la banci, sunt dati pe mana executorilor bancari! Daca datorezi 10.000 lei este posibil sa nu reusesti niciodata sa scapi de datorie! O tagma mai periculoasa decat executorii nu exista! Cunosc mai multe cazuri de urmatorul gen: dupa ce te preia primul executor, acesta din primii bani pe care ii platesti iti retine taxa si cheltuielile de executare, apoi renunta si esti predat la un alt executor, care face la fel! Dupa ce ai platit o suma egala cu datoria te trezesti ca imprumutul (creditul bancar+dobanzile) sunt aceleasi! Nu ai alta solutie in afara celei de a da in judecata banca, cea care este partasa la aceasta marsavie! La fel sunt si ceilalti executori! Trebuie sa le platesti taxa de executare in momentul cand iti iau cauza ( platesti inainta ca la.....) apoi daca ai sansa ca cel care iti datoreaza bani sa aiba bun simt sa-ti dea banii, bine, daca nu, ai ramas cu banii dati si cu paguba! Am incercat sa determin cativa parlamentari sa modifice reglementarea, dar....inca nu s-a intamplat nimic!
#19. Anca Paduraru | 26.02.2011 | 12:07
-2 (2/0)   
Stimata dna autor articol,
Nu aveti proprietatea limbii romane.
Poate ar ajuta sa cititi mai mult si mai multe, inainte de a scrie.
a avea singe rece = a fi calm in fata adversitatilor, capabil de reactie atunci cind altii nu sunt;
a-ti face singe rau = a te supara [de obicei, inutil, si singur]
#18. Mihai | 28.11.2010 | 18:51
0 (0/0)   
Buna ziua,

Foarte interesant articolul. As avea o intrebare care este legea care reglementeaza activitatile de executare siliata?

Si o intrebare specifica daca cumva cunoasteti: Se permite si tipul de licitatie "top-down" sau inversa parca se mai numeste, plecand de la pretul de pornire in joc?

Multuesc
#17. Marius | 09.11.2010 | 16:55
0 (0/0)   
Foarte bun articolul. Stiati de www.elichidare.ro ? E site cu anunturi cu executare silita .
#16. andrei75 | 06.09.2010 | 15:32
1 (0/1)   
Intrebare intrebatoare...pai eu am vazut ca procesel dureaza si 2--3-4 ani in Romania.daca dupa ce depui pretul intreg contestatia formulata se prelungeste cu vacante judecatoresti, amanari,etc....pretul platit integral nu il primesti pana nu se termina contestatia???? si daca ai nevoie de bani...pt spital etc...doamne ce legi....mda
#15. DMS | 20.04.2010 | 00:39
3 (1/4)   
Ar trebui descurajate aceste licitatii. Sper ca legea falimentului personal sa fie adoptata in 2-3 luni maxim si sa se termine aceasta mascarada groteasca.
Sigur, rau platnicii vor plati pana la urma, dar nu vor ajunge sa doarma prin canale, ceea ce mi se pare ok pana la urma.
#14. Observer | 12.04.2010 | 14:57
6 (0/6)   
Nu se afiseaza obligatoriu conform legii! Atat la sediul organului de executare - judecatorii, cat si la primariile de sector sau PMB, avizierele lipsesc (vezi Primaria si Judecatoria din sectorul 5) sau sunt varza, afisate unele peste altele. Site-ul ANAF nu este functional, mai ales pentru persoane fizice. E clar ca se urmaresc licitatii TRUCATE, de care sa nu stie nici DEBITORUL macar, cand i se vinde casa.
#13. Magureanu Ionut | 09.04.2010 | 11:58
-3 (3/0)   
PremierOportunitati.RO - vizualizati zilnic:

- executarile silite ale institutiilor bancare din domeniul imobiliar grupate in sectiunea imobiliare;

- automobile vandute la preturi fara concurenta de firmele de leasing din Romania;

- echipamente tehnologice cedate de proprietari firmelor de leasing si ulterior oferite de aceste in piata la preturi imbatabile;
#12. Mihaela | 08.04.2010 | 12:45
3 (0/3)   
Pentru Ovidiu
Foarte bune precizarile facute de tine, dar as avea o completare la punctul 3.
Imobilul poate fi vandut inainte de executare nu doar cu cash, ci si cu credit, inclusiv Prima Casa.
#11. eufrosina | 05.04.2010 | 10:15
0 (3/3)   
Exprimarea ''...ca si reguli de participare '',folosita in articol este agramata.Ce cacofonie ati evitat,dra Ciocodeica,de ati pus acolo acel ''si''care suna oribil?...Putin respect pentru limba romana,va rog!
#10. Ovidiu | 01.04.2010 | 14:32
1 (0/1)   
Va multumesc pentru aprecieri!

O zi buna si un Paste Fericit!

Ovidiu
#9. Flavius | 01.04.2010 | 12:48
2 (0/2)   
real & documentat comentariu Ovidiu
#8. ubadele | 31.03.2010 | 17:49
0 (0/0)   
nici nu se putea .....mai complicat.de aia e bine sa fi dator...si executat......ca nu te executa nici dracul........vazi,,matusa tamara,, cu termopanele...nu le-a platit nici acum.bafto delodelo
#7. apreciere | 31.03.2010 | 14:00
1 (0/1)   
imopedia, multumesc pt raspunsul de la #1
»  IMOPEDIA.ro
2 (0/2)   
Cu placere!
#6. radu | 31.03.2010 | 13:31
-4 (4/0)   
De cand un executor judec. are CALITATEA de PROPRIETAR al casei omului?
»  IMOPEDIA.ro
1 (0/1)   
De unde ati tras aceasta concluzie?
#5. haha | 31.03.2010 | 08:47
4 (1/5)   
ma uit pe site-ul raiffeisen si ce gasesc: apartament de 2 camere pe sos. colentina cu 80 si ceva de mii de euro ??? Sa astepte sa-l vanda la pretul asta, o sa se repete "licitatia" pana ajunge la maxim 6-700 eur/m2.
#4. Ovidiu | 30.03.2010 | 22:18
13 (1/14)   
Buna seara,

as dori sa va prezint cateva aspecte neprecizate, pe principiul unei cat mai bune informari publice. (adica eu le cunosc si simt nevoia sa le impartasesc :) )

In primul rand, precizez ca preturile in continuare la imobiliare sunt aberat de mari (dupa parerea mea), mai ales la apartamentele vechi.

Sunt cateva aspecte neprecizate de procedura de executare:

1. Pretul mentionat este pretul de pornire.

2. Prioritatea celorlalti creditori la oferte egale. Adica la oferte egale, un creditor existent (inscris la masa credala) are prioritate in fata simplilor ofertanti.

3. Luati in calcul faptul ca imobilul poate fi vandut de debitor cu acordul creditorului, pana sa se ajunga in faza exutarii silite. Pretul astfel obtinut, este in general mai mare decat la executare silita. si acesta este primul pas recomandat de banci in general (se vinde prin cash si se radiaza ipoteca). Pana acum nu ati auzit de asta in presa pentru ca rar se ajungea la executari silile in cazul imobilelor, valoarea acestora crescand constant. Pe vremuri, nu oricine reusea sa cumpere imobile la executare silita, si erau si se practica si "blatul" (adica nu oricine putea sa aiba "norocul" sa cumpere imobile la licitatie). Lucrul acesta se practica in continuare la imobille "atractive".

4. Luati in calcul ca daca activul prezinta interes, procedura licitatiei nu este neaparat publica. (adica pot participa doar anumite persoane care au o anumita calitate prevazuta expres de lege). Sunt mai multe tipuri de licitatie, licitatia publica fiind doar una dintre ele.

5. Luand in calcul cele de mai sus, se ajunge la concluzia ca imobilele executate silit, au ceva probleme juridice. In majoritatea cazurilor, proprietarii inca locuiesc in ele. In mod sigur voe contesta executarea, si cate-odata mai si casitiga.

6. Ganditi - va la suferinta pe care le-o provocati celor excutati si la modul cum vor reactiona. Desi dupa plata intregului pret final, cumparatorul devine proprietar insa imobilul va fi in continuare locuit. Urmatorul pas va fi scoaterea fostului proprietar din imobil. Cum se face asta? Apeland la instanta. Dupa cum multi dintre voi stiu, nu poti da pe cineva care locuieste in imobil (chiar daca ai dr. de proprietate asupra lui) decat cu o hotarare judecatoreasca. Stiti si voi pp cat poate un dura un proces si cate cai de atac exista. Poate sa dureze foarte mult.

7. Dupa obtinerea hotararii, trebuie sa mergeti la un executor judecatoresc cu hotararea si sa ii evacuati pe cei din imobil. In cele mai multe cazuri, veti avea nevoie de ajutorul politiei si va dati seama la ce tambalau veti ajunge.

8. Dupa evacuare, imobilul va putea fi locuit de dvs, insa in practica fostii locatari va pot face viata un chin si astfel veti dori sa vindeti imobilul, la un pret mai mic evident, luand in calcul faptul ca in CF se va vedea "istoria imobilului" si nu multi vor vrea sa se lege la cap fara sa ii doara.

Daca luati in considerare cele mai sus, sunt sigur ca veti ajunge la concluzia ca imobilele acestea sunt mult mai scumpe decat par.

In cazul in care doriti informatii mai exacte si mai amanuntite, va recomand sa cititi legislatia existenta in domeniu.

Toate cele bune,
Ovidiu
»  IMOPEDIA.ro
6 (1/7)   
Multumim pentru aceste informatii!
#3. merci | 30.03.2010 | 20:17
1 (0/1)   
#2 multumesc mult si astept o continuare cu informatii noi
#2. Laura CIOCODEICA | 30.03.2010 | 17:49
4 (0/4)   
@#1 Nu detin momentan aceasta informatie, insa ma voi interesa si revin. Tot ce va pot spune este ca acesti bani se vireaza in contul executorului, si ca teoretic in termenul general de 30 zile ar trebui sa fie virati inapoi, insa repet trebuie sa ma interesez ca sa fiu 100% sigura. :)
#1. intrebare | 30.03.2010 | 17:07
3 (0/3)   
Doamna Laura CIOCODEICA,
1 - "banii avansati pentru a participia la licitatie se inapoiaza integral" in ce interval de timp?
2 - daca in timpul de 15 zile se depune contestatie dupa ce s-a efectuat plata integrala, ce se intimpla, se dau banii inapoi, in ce termen sau care este procedura juridica?
Multumesc anticipat pentru un raspuns!
»  IMOPEDIA.ro
4 (0/4)   
Buna ziua,

Pentru a va putea raspunde, am apelat la reprezentantii site-ului de profil executari.com, care ne-au informat ca:

1. In cazul in care persoana care a depus cautiunea pentru participarea la licitatie, nu este adjudecatar, banii i se restituie in maxim 3 zile (in functie de suma) de la depunerea unei cereri de restituire a garantiei, cerere care se depune la executorul care a organizat licitatia (acesta este un terment utilizat in practica in domeniu, fara a fi specificat in mod expres In Codul de Pocedura Civila).

2. Si in al doilea caz se aplica procedura de mai sus cu mentiunea ca restituirea sumei achitate integral se face de la data solutionarii contestatiei de catre instanta competenta (prin hotarare definitiva si irevocabila). La fel ca la restituirea garantiei, dupa solutionarea contestatiei, se depune o cerere de restituire a sumei platite, la executorul care a organizat licitatia.
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
300Imopedianew.jpg

RSS
Primeste stirile pe e-mail
OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
gama300_250.jpg
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video