Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum să îţi renovezi casa cu bani de la stat

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5408
Băncile au în portofoliu ceea ce ele numesc produse de economisire-creditare. Asta înseamnă că tu vii cu o parte din bani, banca vine cu dobânda, iar statul adaugă anual 25% din suma economisită. La final, poţi să retragi banii şi să îi foloseşti pentru renovare sau îmbunătăţirea locuinţei. De asemenea, dacă doreşti, poţi contracta un credit ipotecar mult mai ieftin decât în mod normal.

Economisire-creditare

Important de ştiut este că acest produs este oferit doar de cele două Băncile pentru locuinţe vor avea aproape 400.000 de clienţi în 2011 Băncile pentru locuinţe privesc cu optimism anul 2011 şi estimează că portofoliul de clienţi va include 375.000 - 400.000 de români, comparativ ... bănci  de locuinţe de la noi, respectiv BCR şi Reiffeisen Bank şi poate fi obţinut doar cu buletinul.

Suma ideală pentru economisire nu trebuie să depăşească 1.000 euro/an

Cel mai mare dezavantaj în cazul produselor de economisire-creditare este faptul că ele se întind pe termen lung. Perioada minimă în care trebuie depuse sumele este de cinci ani. Adică clientul trebuie să îşi anticipeze nevoia de schimbare sau modernizare a locuinţei cu cinci ani înainte ca aceasta să devină stringentă. Trebuie să aibă răbdare. Lucru care a ţinut departe mulţi clienţi, atunci când criza nu exista, iar creditele pentru orice erau în mare vogă.

„Perioada mare de economisire poate fi considerată principalul dezavantaj în comparaţie cu un produs de economisire standard, precum depozitul bancar sau contul de economii. În cazul în care doriţi să retrageţi mai devreme sumele, pierdeţi primele acumulate", declară Alexandra Popa, reprezentant conso.ro.

Pe de altă parte, pentru sumele economisite, puteţi obţine randamente mai ridicate la produsele de economisire-creditare decât în cazul unui simplu depozit la termen. Pe lângă dobânda plătită de bancă, ce variază între 1,5% sau 3% pe an la soldul economisit, statul acordă în prezent o primă anuală de 25% din suma economisită pe an, nu mai mult însă de 250 euro.

„Astfel, pentru a obţine un randament optim, ar trebui să depuneţi în fiecare an până la 1.000 euro, echivalent în lei. Dacă economisiţi sume mai mari pe parcursul unui an, investiţia într-un produs de genul acesta generează randamente mai mici, deoarece prima de la stat este plafonată la 250 euro", continua Alexandra Popa.

Băncile oferă chiar şi tertipuri pentru a economisi mai mulţi bani

Pentru a convinge însă și clienţii mai generoși să îşi plaseze banii într-un astfel de cont, băncile permit chiar şi contracte încheiate pe numele minorilor. Astfel, pentru cei care vor să depună mai mult de o mie euro/an, cu cât mai multe contracte, cu atât mai mulţi bani veniţi din dobânzi.

„De exemplu să luăm o familie formată din trei membri. Dacă fiecare membru ar economisi câte 1000 euro/an, aceştia vor avea după cinci ani, 15.000 euro economisiţi, 3.750 euro din prime de stat plus dobânda băncii. În plus, vor avea şi posibilitatea să acceseze un credit în lei cu dobândă fixă de doar 4,5% pe an", declară reprezentanţii Reiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Iar pentru a încuraja clienţii să meargă mai departe cu un credit, dar să nu aştepte prea mult timp până îşi transformă casa, băncile care oferă acest produs au găsit alte soluţii.

„Noi le oferim clienţilor posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat - micşorând astfel perioada de aşteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ", declară oficialii BCR Banca Pentru Locuinţe.

În România, Românii îşi retrag banii de la bancă. Depozitele le oferă dobânzi neglijabile Românii şi-au pierdut încrederea în beneficiile pe care le aduc depozitele bancare. Banii pe care aceştia i-au depus în bănci ... sistemul de economisire-creditare este la început, situaţie reflectată de faptul că în prezent, doar 1-2% din populaţia României are încheiat un contract de economisire-creditare, în timp ce în ţări cu tradiţie a sistemului, ca Austria (peste 80 de ani) şi Cehia (peste 25 ani), gradul de acoperire a pieţei ajunge la 50%-65%.

În 2004, la momentul lansării produsului pe piaţa românească, prima de la stat a fost de 30% din suma economistă într-un an, fără a depăşi însă salariul mediu pe economie. Din 2005 până în 2008, prima de la stat a fost redusă la 15%, cel mult 150 euro, iar în 2009 şi 2010 economiile depuse au fost compensate de către stat printr-o primă anuală de 25%, maximum 250 euro, echivalent in lei.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video