Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum să vinzi repede o locuinţă

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 11788

Astăzi se caută super ofertele imobiliare! Iar proprietarii care au înţeles acest lucru vor reuşi să vândă repede. Ceilalţi să nu se mire că locuinţele lor stau pe piaţă mult şi bine fără ca nimeni să le bată la uşă. În această perioadă suveran pe piaţa imobiliară este cumpărătorul care îşi permite să aştepte şi să caute oferta cea mai bună pentru el, susţin specialiştii imobiliari.

În general perioada în care o ofertă imobiliară îşi găseşte cumpărătorul a crescut faţă de anii anteriori, de la câteva luni până la un an de zile. Chiar şi pentru o locuinţă a carei preţ este în piaţă, proprietarul aşteaptă mai mult până reuşeşte să o vândă, faţă de anii anteriori.

"Perioada de vânzare comparativ cu anii în care mergeau mult mai bine, s-a dublat, chiar triplat neluând în calcul blocajul aproape total de anul trecut" afirmă Vasile Păun, Sinergy Imob Consulting.
Cel mai puţin pe piaţă stau garsonierele şi apartamentele cu două camere aflate în blocuri construite după anii 1980, cu preţuri undeva între 750 şi 850 euro/mp construit în cartiere gen Sebastian, Dristor. Aceste apartamente se încadrează şi în programul Prima Casă 2.
"Problema în piaţă este că ofertele vandabile apar rar. O parte a vânzătorilor încă aşteaptă o remediere a pieţei, cei care cer un preţ mare aşteaptă ca piaţa să ajungă în acel punct. Acum piaţa este o piaţă a cumpărătorului, iar dacă vânzătorul realizeaza acest lucru poate vinde foarte repede" susţine Bogdan Dobriţoiu, manager General Service 2000.

"Totul depinde de preţul cerut de proprietar, dar şi de zona unde se află apartamentul respectiv. De exemplu, un apartament de două camere, etaj 2/4, bloc din 1984 în zona Aviaţiei se poate cumpăra în jurul preţului de 80.000 euro, acest apartament va sta pe piaţă maximum 30 zile. Acelaşi apartament, aceaşi zonă, dar proprietar diferit doreşte să obţină pe apartament 105.000 Euro, aceasta proprietate se află pe piaţă de şase luni şi credem că o vom mai găsi şi peste alte şase luni. Acum intelegem de ce unele proprietăţi rămân pe piaţă o perioada destul de lungă" adaugă Bogdan Cristian, manager Casa Transimob Real Estate.

Inainte de a vinde, un proprietar trebuie să facă o analiză a pieţei. Abia apoi se poate stabili preţul de vânzare. Şi atenţie! Preţul trebuie să reflecte realitatea din piaţă şi nu nevoile pe care le are proprietarul. Aşa că vânzătorul trebuie "să îşi stabilească foarte bine priorităţile, iar dacă într-adevăr trebuie să vândă, atunci să o faca la un preţ cât mai aproape de ultimile oferte ce i s-au propus, pentru că până la urma preţul real al zonei este acela unde se întâlneşte cererea cu oferta" declară Vasile Păun, Sinergy Imob Consulting.
Şi un truc din partea agenţilor: pentru ca oferta locuinţei să trezească interesul potenţialilor clienţi este bine ca proprietarul să anunţe un preţ de vânzare mai mic cu 5% faţă de tranzacţiile încheiate în zona unde se află locuinţa.

O altă regulă pentru a vinde uşor, este ca proprietarul să fie dispus să negocieze şi să ştie că şansele de a vinde locuinţă printr-o agenţie imobiliară sunt mai mari, mai ales în această perioadă. "E important să gasească un agent competent, care să le dea sfaturi bune în vederea tranzacţionării, să nu creadă ca preţul propus pentru vanzare de acesta este făcut din aer şi nu are la bază anumite studii sau conoştinţe ale pieţei, să nu creadă că eliminarea unui comision îl va ajuta automat să vândă mai bine" susţine Andrei Rusu, consilier imobiliar Vission House.
"Dacă eşti un tip de vânzări, stăpâneşti arta negocierii, ştii piaţa imobiliară, poti folosi la maximum resursele de promovare imobiliară şi mai mult decât orice, ai timpul necesar să faci toate astea, dar şi disponibilitatea de a răspunde permanent la telefon, de a trimite zilnic e-mailuri cu detalii şi poze ale proprietăţii, tuturor celor interesati, foarte bine-ocupăte singur de vânzare" adaugă un alt specialist imobiliar.

Şi tot pentru a vinde mai repede, e bine ca proprietarul să accepte vânzarea locuinţei şi prin credit, idiferent că este vorba de Prima Casă sau un credit ipotecar obişnuit. Puţini sunt cei care în aceasta perioadă mai dispun de bani cash pentru a cumpăra o locuinţă.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (15)
#15. stoica adam | 03.03.2011 | 17:25
0 (0/0)   
Particular vand apartament 2 camere, semidecomandat, imobil 2009, gresie, faianta, parchet, usi Classen, centrala proprie calorifere, contor gaz, contor lumina, apometre, , liber de sarcina, telefon: 0766492920 Confort 1 Suprafata: 50 mp... Super Promotie.... Zona Damaroaia Jiului
pret: 51600 EUR
#14. Cipper | 10.05.2010 | 15:33
0 (1/1)   
Mai conte...daca preturile sunt mizerabile, de ce nu cumperi tu 50 apartamente? O sa fie afacerea vietii tale.
Eu insa presupun altceva. Defapt ai mostenit o cosmelie si tot speri sa o vinzi cu 1500 E/mp. Vise placute!
#13. Contele | 10.05.2010 | 14:29
-3 (4/1)   
@claudiu: ai dreptate si bine ai facut ca ai scapat de escrocul care vroia sa te fraiereasca. nu e deloc momentul sa vinzi, decat daca n-ai incotro. preturile astea mizerabile n-au cum sa mai dureze mult.
#12. paul | 10.05.2010 | 09:59
3 (0/3)   
la mine in bloc si in cartier stau numai mosi.in maximum cinci ani apartamentele lor vor impanzi rubricile de mica publicitate.generatiile tinere,de dupa 90,nu depasesc 200.000 de persoane nascute in fiecare an.CRIZA IMOBILIARA NU A SOSIT INCA!
#11. anonimus | 07.05.2010 | 20:05
5 (0/5)   
da dorele piata imobiliara isi revine....bugetarii deja au anuntat cand termina cu protestele se aseaza la coada la credite...
#10. Adrian Rus Tiberiu | 07.05.2010 | 19:38
8 (0/8)   
Problema principala din mass-media si nu numai este faptul ca tot felul de "analisti imobiliari" isi dau cu parerea in privinta previziunilor de pe piata imobiliara, fara sa aina habar despre ce vorbesc. Aceeasi "profeti" spuneau in 2007 si prima jumatate a anului 2008 ca preturile vor creste in continuare cu 50%, ca investitiile record pe piata imobiliara sustin o piata imobiliara in curs de maturizare. Un analist imobiliar profesionist se va feri intotdeauna sa ofere cifre atunci cand vine vorba despre viitorul pietei, poate doar sa analizeze condtiile economico-financiare existente pe diferitele piete care afecteaza direct sau indirect piata imobiliara. Din pacate in toata lumea, si in Romania cu precadere, pretul imobiliarelor nu se stabileste liber pe piata, in functie de raportul dintre cerere si oferta, ci este influentat de politicile de camatarie ale Bancilor, de lacomia Politicilor Guvernamentale, si mai ales de organismele internationale. Cu cat ne afundam mai mult in acest proces de globalizare vom suferi tot mai mult repercusiunile generate de monopolul marilor corporatii care patrund pe pietele autohtone. Asa ca viitorul imobiliarelor sta in mainile politicienilor si ale bancilor care daca ar mari in acest moment gradul de indatorare la 70 %, si ar scadea dobanzile la creditele ipotecare cu 2-3% (ramanand cu o marja de 1-2% - peste dobanzile de referinta - Euribor si Robor), ar genera o cerere solvabila pe piata imobiliara, asemanatoare cu cea din 2007, pentru ca oamenii fac aceleasi greseli, dupa cum se vede de-a lungul istoriei care a parcurs atatea si atatea crize cel putin o data la 8 ani. (teoria 8 ani de recesiune 8 ani de crestere economica). ABSURD
#9. claudiu | 07.05.2010 | 17:03
0 (3/3)   
Am o propietate superba de 1300mp construiti si 3000mp de park-gradina.Acum citeva zile o cunostiinta mi-a adus un cumparator barosan care are destul cash disponibil.Cel care mi l-a adus m-a sunat inainte si mi-a spus ca in SUA acum cu criza se dau 14 centi la dolar,adica daca ai o casa de 100.000 $ iei pe ea 14.000$.Miramasi.Sigur cel cu banii l-a pus pe intermediar sa-mi faca inainte instructajul.Acesti oameni asteapta numai "castane"cum le numesc barosanii,adica tot "Mebo" sau alte tunuri.......tragic ce se intimpla dar adevarat.Oare constiinta nu-i mustra deloc? dorm bine noaptea ?Oare nu-i loveste nici o boala sau accident ? nu pot fii forever invincibili........roate vietii se'nvirteste !Sa fiti iubiti.....dealul nu l-am acceptat pt.ca casa mea nu am cistigat-o la loto,nici la barbut,nici primit-o mostenire.....
#8. fanel | 07.05.2010 | 15:10
2 (2/4)   
lasati-l pe doru , el e in lumea lui , si viseaza cresteri de preturi , sa nu-l trezim ca se panicheaza;
#7. vali | 07.05.2010 | 13:47
2 (3/5)   
trebuie sa fii prost sa dai acum 80-90000 euro pe un apartament,cind el face vreo 25-30000.de crescut o sa creasca somajul nu preturile la apartamente
#6. Wotan | 07.05.2010 | 12:17
4 (4/8)   
Da, dorele, preturile vor creste. Dar pe Coasta de Azur, in Santa Monica Blv sau in Paris. Nu in Bukale. Si repet NU IN BUKALE. Fireste, si eu mi-as dori sa-mi vand masina la pretul de Bugatti Atlantic (30 M USD). Dar asta nu se va intampla din mai multe motive: masina mea nu este Bugatti, chiar daca ar fi NU sunt in tara care trebuie...samd. Vin vremuri grele, nea dorele, vremuri pe care eu unul, le-am mai prins, aveam curent sase ore pe zi si apa rece la ambele robinete, iar caloriferele le foloseam la racitul berilor (ca sampanie nu se gasea). Si stii de ce? Ca sa platim 7 miliarde amarate de dolari NU 30 de miliarde de euro. Acu' unii isi permit sa tina tz apartamente si terenuri, dar ia ghici ce se va intampla cu taxa pe proprietate la anu'? Stii cand? Peste saaapte luni luuuungi in care saracimea iti va da in cap pentru o paine! In care Romania va avea o "crestere" economica de...-4%...In care cel putin alte 2-300,000 de oameni (NU bugetari, pe aia nu i-am pus in calcul) isi vor pierde slujbele (si care au rate de achitat!). Nea dorel - daca vrei niste sfaturi pertinete, fii atent aici: nu scoate bani de la bancomat decat in interiorul bancii si numai cat iti trebuie in ziua aia, nu umbla cu cumparaturi in pungi transparente ca sa se vada ce ai in ele, nu afisa lanturile de aur (decat daca dispui de sabii la brau!) si du-ti copii la gradinita scoala personal, nu lasa pe altii ca te trezesti cu bilete de rascumparare...
Si acum bomboana de pe coliva: nu sunt presat sa cumpar, am doua apartamente in xxx plus o casa de vacanta la munte in yyy. Dar am bani, si voi cumpara - atunci cand gasesc ceea ce doresc - la pretul pe care IL FIXEZ EU. Cu nici macar in banut in plus. Si nu depind de imprumut la banca...
#5. Doru | 07.05.2010 | 11:01
-12 (14/2)   
Ionute, baieticule, asteapta cat vrei si o sa vezi ca PRETURILE NU VOR MAI SCADEA. Tu habar n-ai de ce au scazut preturie daca poti spune ca din cauza ca cica n-are lumea bani. Mai pue mana pe carte sau mai bine pleaca inapoi la tine la tara, la Cucuietii din Deal, ca e mai ieftin acolo si poti sa-ti cumperi la pretul dorit de tine.

ministrul de finante, nu ma droghez, dar daca o sa vreau sa ajung si eu ministru de finante o sa iau s droguri, asa ca tine, ca sa pot conduce economia bine... asa ca tine.
#4. ministrul de finante | 07.05.2010 | 08:10
4 (0/4)   
dorele, te droghezi, baiatule?
#3. Doru | 06.05.2010 | 17:16
-15 (19/4)   
Nu se mai fraiereste nimeni la lozinca asta, "În această perioadă suveran pe piaţa imobiliară este cumpărătorul care îşi permite să aştepte şi să caute oferta cea mai bună pentru el". Cumparatorul sa dea bani cat i se cere sau sa doarma in gara. Unii chiar nu vor sa isi vanda masina ca sa mai puna un ban pentru casa, ca la ei e mai importanta masina sa vada vecinu' ca el e om cu bani. Asemenea specimene trebuie date pe usa afara rapid.
Ce mai, e spaima printre chilipirgii rupti in fund ca piata imobiliara isi revine.
#2. anonim | 06.05.2010 | 17:08
-4 (5/1)   
in general ar trebui eliminata mafia imobiliara,, ma refer la unii asa numiti agenti imobiliari care nu detin agentie imobiliara si lucreaza la negru , i-mi spune si mie cineva cum putem elimina asemenea specimene ,nu am nimic cu ei dar , nu platesc nioci o taxa si sant milionari , inseala oamenii, adauga pret mai m are la tren sau ap fata de cel spus de proprietat , si diferenta in plus intra la ei ,, credeti ca e normal nu se gaseste nimeni sai prinda, referitor la zona,,,depinde si in ce stadiu de finisaj se afla locuinta . de solicita proprietat suma mai mare,,,daca e mobilat,, si fisajele lux ,e si normal sa se ceara un pret mare ,depinde si cat de mare e ap , normal pt un ap cu 2 cam AVIATIE daca are 54m,,,si nu are finisaje pe gustul la cumparator ,pretul e normal,,,,dar pt un ap de 64 m cu 2 terase,, fisaje de ex mobilat lux, e clar ca pretul e 105 sau mai mult,,dar daca ap nu e finisat mi se pare o aberatie, 105mii, dar locuesc in cartier, nu detin nici un ap la pretul de 105 mii..la pretu de 88mii avem ap noi in AVIATIE la 68 de mfinisaje de ex,,,dar sincer cumparatori doresc tot ap in blocuri vechi,, motivul e ,,au mai mare incredere in structura blocului,, zona verde ,scuze pt greseli gramaticale grabita,,,,,o zi buna va doresc,,
#1. ionut | 06.05.2010 | 14:03
2 (3/5)   
Dacă eşti un tip de vânzări, stăpâneşti arta negocierii, ştii piaţa imobiliară, poîi folosi la maximum resursele de promovare imobiliară şi mai mult decât orice, ai timpul necesar să faci toate astea, dar şi disponibilitatea de a răspunde permanent la telefon, de a trimite zilnic e-mailuri cu detalii şi poze ale proprietăţii, tuturor celor interesati, foarte bine-ocupăte singur de vânzare" FOARTE BINE SPUS.... APRECIATI MUNCA AGENTILOR IMOBILIARI
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video