Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum va arăta piața imobiliară după criza generată de COVID-19

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 24480

Dacă în anumite domenii, precum HORECA, primele semne ale crizei au apărut la scurt timp după primele măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în piața imobiliară încă nu pot fi identificate cu exactitate efectele pandemiei.

sursa: https:/www.facebook.com/imopedia.ro/„Așa cum am asistat la criza precedentă, cea din 2008, la faptul că tranzacțiile speculative s-au stins, ca urmare a scăderii accentuate a prețurilor, așa cum românii și-au schimbat opinia de a cumpăra imobile din fază off plan, de proiect, iată că există o tendință care se manifestă în momentul de față. Se manifesta și înainte de criza medicală, și anume migrarea de la bloc către casă pe pământ. Impactul psihologic determinat de perioada asta de izolare de două luni pentru cei care stăteau la bloc a intensificat această tendință. Așa că s-ar putea să vedem mai multe cereri în viitor pentru case pe pământ”, consideră Radu Zilișteanu, Profesor de economie si expert imobiliar.

Pe de altă parte, Adrian Crivii, fondator DARIAN si președinte ANEVAR în perioada 2001-2003, este de părere că va trebui să mai așteptăm pentru a putea face o analiză corectă a pieței imobiliare.

 „Dacă dorim să facem o analiză a pieței imobiliare, cred că ar trebui să mai așteptăm două – trei luni, să vedem cam ce se întâmplă. Piața imobiliară are un conservatorism puternic și abia acum a frânat suficient și așteaptă să vadă ce se întâmplă. Nu vor fi reacții foarte rapide, probabil, nici în sus, nici în jos. Abia după ce vedem unde se așază economia, care sunt premisele evoluției, putem face analize despre ce înseamnă piața imobiliară. Părerea lui Radu că se va schimba inclusiv moda de a cumpăra casă de o anumită dimensiune, eventual cu o cameră în plus pentru birou sau casă pe pământ cred că vor reprezenta o parte din schimbări/preferințe”, a punctat, în emisiunea „ZAI la o cafea”, Adrian Crivii.

După criză prețurile vor crește brusc?

Ce se va întâmpla cu prețurile la finalul crizei este o întrebare care îi preocupă deopotrivă pe dezvoltatori și pe potențialii cumpărători de imobile. Dacă în ultimele luni a fost înregistrată o scădere a valorii locuințelor, generată de diminuarea semnificativă a cererii, ca urmare a scăderii veniturilor populației, cum vor evolua prețurile când criza va lua sfârșit?

„Piața imobiliară nu este atât de sensibilă. Să faci un proiect durează câțiva ani, să economisești pentru un avans – la fel. Cred că va fi o reașezare la un anumit nivel care pleacă de la realitățile economice, respectiv veniturile populației, de la cererea solvabilă de pe piața rezidențială. Acolo vor merge și terenurile, și prețurile, fiindcă dezvoltatorii sunt în regulă. Ei pot să construiască mult mai competitiv și pe cerințele în schimbare ale clienților”, a precizat Adrian Crivii.

„La criza precedentă, în 2008, dezvoltatorii începuseră să construiască unități locative foarte mari. Imediat după apariția crizei, au început să se adapteze și să construiască mult mai mic. Două camere, în loc de 80 de mp, le-au făcut la 50 de mp, de exemplu”, a arătat Radu Zilișteanu.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video