Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum va evolua cursul euro in 2013?

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5805

Euro s-ar putea stabiliza în jurul valorii de 4,5 lei anul acesta, iar specialiştii apreciază că nu vom mai vedea mişcări bruşte ale cursului de schimb pe fondul calmării situaţiei politice şi în condiţiile în care banca centrală rămâne atentă la evoluţia cursului.

Cum va evolua cursul euro in 2013?Cele mai multe prognoze indică pentru anul acesta un curs de schimb ce variază între 4,45 şi 4,55 lei/euro, dar Cât de mult cresc ratele creditelor atunci când creşte euro? Variaţiile cursului valutar sunt poate cel mai puternic motiv de îngrijorare pentru cei care au credite în euro, eventual cu ... analiştii nu exclud mici derapaje prin care moneda europeană ar putea să sară de 4,6 lei/euro. Analiştii BRD sunt cei mai optimişti, ei apreciază un euro de 4,42 lei în luna decembrie 2013.

Luăm în considerare o depreciere de sub 3% a leului anul acesta. Dacă apetitul la risc se va menţine ridicat, randamentul ridicat al activelor denominate în lei va fi un magnet pentru capitalul străin. Totuşi, natura volatilă a intrărilor de capital implică ris­curi de depreciere în cazul schim­bărilor bruşte de sentiment, iar acest lucru a fost cât se poate de evident în 2012”, afirmă Cătălina Molnar, eco­nomistul-şef al UniCredit Ţiriac Bank citat de zf.ro.

În ultimele luni, euro a avut o evoluţie pozitivă, susţinut fiind de investiţiile străine înregistrate de România odată cu liniştirea apelor pe scena politică. Să ne reamintim că, în vară, tensiunile politice şi criza din Zona euro Isărescu declară: cursul nu va depăşi 5 lei/euro Banca Naţională a României va interveni în cazul în care euro ar creşte necontrolat. Guvernatorul Mugur Isărescu a infirmat public ... au dus cursul la un maxim de 4,65 lei/euro.

Totuşi, o apreciere puternică a leului în comparaţie cu moneda europeană este dificilă. Analiştii spun că banca centrală ar putea interveni pe piaţa valutară pentru a limita aprecierea leului, tocmai pentru a evita o volatilitate prea mare în cazul deteriorării încrederii investitorilor străini.

O intervenţie a băncii centrale pe piaţa valutară în sensul stopării aprecierii leului ar fi justificată şi în contextul în care BNR şi-ar consolida astfel rezerva valutară, mai ales că anul viitor trebuie să achite o parte din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional (FMI). De altfel, este de aşteptat ca plăţile către FMI să aibă un impact semnificativ asupra cursului de schimb.

Chiar dacă mediul politic intern va fi mai stabil, leul va fi influenţat de calendarul încărcat de plăţi către Fondul Monetar Internaţional. O depreciere bruscă şi importantă a leului va fi evitată în 2013, în condiţiile în care inflaţia se află mult peste ţinta băncii centrale, iar România se poate îndrepta către dezastru, împinsă de exigenţele FMI, atenţionează analiştii Reuters Abordarea dură pentru care Fondul Monetar Internaţional este recunoscut poate avea efecte dezastruase în România, cu atât mai mult ... economia ro­mâ­nească este în continuare sen­si­bilă la mişcările cursului”, a declarat pentru zf.ro Eugen Sinca, analist al BCR.

Potrivit analistului BCR, euro va oscila în acest an în intervalul 4,4-4,7. Vo­latilitatea de anul trecut a fost limitată totuşi de intervenţiile constante ale băncii centrale, în­grijorată de impactul de­precierii leului asupra inflaţiei.

Garanti are o prognoză de 4,55 lei/euro la finalul acestui an, în timp ce RBS şi Raiffeisen Bank esti­mează o valoare de 4,47 lei/euro şi respectiv 4,55 lei/euro în toamna acestui an.

 

CITEȘTE ȘI:  Warren Buffett - miliardarul modest, care şi-a donat averea fundaţiilor de caritate Miliardarul Warren Buffett a obţinut prima oară profit dintr-o afacere la vârsta de 6 ani, iar de atunci nu s-a mai oprit. Denumit ... Warren Buffett - miliardarul modest, care şi-a donat averea fundaţiilor de caritate

 
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video