Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum va evolua moneda naţională în raport cu euro în 2013?

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3963

Veşti proaste, mai ales, pentru cei care au credite în euro. Leul va continua să se deprecieze şi anul viitor, dar ritmul va fi unul lent, în condiţiile în care, cel mai probabil, BNR va continua să susţină moneda naţională. Concluziile apar într-un raport încheiat de analiştii financiari de la ING Bank.

sursa: nineoclock.roSpecialiştii vorbesc în raport de un scenariu în care moneda naţională se va deprecia gradual în 2013. Ritmul va fi impus de Banca Naţională, deoarece este de aşteptat ca aceasta să intervină pe piaţa valutara.

„Aşa cum am sugerat şi în trecut, intervenţii agresive care sa susţină leul cu orice preţ se pot dovedi prea costisitoare, din punctul de vedere al Rezervele valutare sunt în pericol. România trebuie să achite FMI 13 miliarde euro. O parte importantă din datoria externă României trebuie plătită în următorii doi ani. Acest lucru ar putea afecta serios rezervele ... rezervelor valutare, şi nu fac altceva decât să transfere presiunea către o arie mai largă a economiei”, se arată în raportul ING.

„În timp ce un leul depreciat ar înrăutăţi situaţia datornicilor, intervenţiile agresive ar urca dobânzile la lei şi ar afecta atât debitorii, cât şi sistemul bancar şi Ministerul Finanţelor Publice, deoarece ar scumpi accesul la finanţare” precizează conso.ro.

Dar să nu uităm că susţinerea leului nu elimină riscurile care ameninţă stabilitatea financiară. Creditele neperformante nu sunt doar cele acordate în valută, o mare parte dintre acestea sunt contractate în moneda naţională.

„Dar, cât timp Băncile vând tot ce pot, pentru a-şi păstra echilibrul economic. Locuinţele sunt ultimele pe listă Într-o perioadă în care lichiditatea este departe de nivelurile optime, când mii de clienţi nu îşi pot achita ratele, iar ... creditele neperformante se găsesc deja la un nivel alarmant şi se aşteaptă să atingă 20%, ne îndoim că BNR va permite o depreciere rapidă a leului şi va opta pentru extindere a trendului actual, de depreciere lenta”, concluzionează specialişti ING.

CITEȘTE ȘI Vom avea creştere economică în 2013? Puţine şanse ca România să înregistreze o creştere economică în 2013, dacă nu se va debloca absorbţia fondurilor europene, ... Vom avea creştere economică în 2013?

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video