Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum va putea România să înregistreze în 2013 o creştere economică importantă? Răspunsul vine de la guvernatorul BNR

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3816

Programul fiscal a fost menţinut în limitele stabilite, în pofida anului electoral şi a ajustărilor succesive din ultimii ani. Astfel, România va ieşi din procedura de deficit excesiv, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

sursa: caleaeuropeana.ro„Cred că, din punct de vedere fiscal, nu mai trebuie să strângem. Isărescu acuză băncile de dorinţă necumpătată de câştig Mugur Isărescu rămâne ferm în ce priveşte noile reglementări impuse de Banca Naţională, chiar dacă instituţiile financiare nu par să fie ... Trebuie să fim doar chibzuiţi şi să facem dozajul de aşa natură încât să nu mai fim nevoiţi să tăiem şi să strângem”, a spus Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a apreciat că, având aceste active, derulând reformele structurale şi România va pierde fonduri europene, deoarece rata de absorbţie este sub 10% România va pierde sume importante de bani, deoarece rata de absorbţie a fondurilor puse la dispoziţie de Uniunea Europeană abia dacă ajunge la ... absorbind fondurile europene, România poate înregistra anul viitor o creştere economică importantă, chiar mai importantă decât acest an, indiferent de ce se va întâmpla în Europa din punct de vedere economic.

Execuţia bugetului general consolidat după primele zece luni s-a încheiat cu un deficit de 7,2 miliarde de lei, respectiv 1,19% din PIB, faţă de un deficit de 2,3% din PIB în perioada similară din 2011 şi de 1,18% din PIB la finele lunii septembrie.

Comparativ cu primele zece luni din 2011, deficitul bugetar este în scădere cu 6,1 miliarde de lei.

Guvernul s-a angajat România se poate îndrepta către dezastru, împinsă de exigenţele FMI, atenţionează analiştii Reuters Abordarea dură pentru care Fondul Monetar Internaţional este recunoscut poate avea efecte dezastruase în România, cu atât mai mult ... prin acordul cu FMI să reducă deficitul bugetar în acest an la 2,2% din PIB, de la 4,3% din PIB în 2011. Deficitul bugetar ar urma să scadă anul viitor la 1,7% din PIB.

Economia a crescut cu numai 0,2% în primele nouă luni din acest an. În trimestrul al treilea, Produsul Intern Brut a coborât cu 0,6% comparativ cu perioada similară din 2011 şi cu 0,5% faţă de trimestrul precedent.

Comisia Naţională de Prognoză (CNP) a redus la finele lunii noiembrie estimarea de creştere economică pentru acest an la 0,7%, faţă de 1,7% indicat în luna mai. Cele mai multe proiecţii prezentate de către analişti şi instituţiile financiare plasează creşterea economică din acest an la sub 1%.

 

CITEȘTE ȘI:  Românii pot primi anual de la stat miliarde de euro, bani nerambursabili. De ce nu profită nimeni? Românii, indiferent de condiţia lor socială, ar putea să primească anual miliarde de euro, bani de la stat, nerabursabili, cu condiţia să aibă ... Românii pot primi anual de la stat miliarde de euro, bani nerambursabili. De ce nu profită nimeni?

 
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video