Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cumpărătorii fac legea în Dorobanţi

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 15144
Piaţa imobiliară din Dorobanţi a rezistat cu stoicism în faţa crizei imobiliare. Oferta redusă şi dorinţa multora de a sta într-una din cele mai bune zone din Bucureşti au făcut ca preţurile locuinţelor din Dorobanţi să nu scadă foarte mult.

Playerul flash nu este instalat.
Ca agenţie trebuie să îi arăţi unui client între 20-25 de listinguri ca să cumpere o casă, ceea ce acum doi ani nu se întîmpla.

"În prezent stăm foarte bine faţă de anumite zone din Bucureşti şi chiar din ţară pentru că la noi criza financiară nu este atât de resimţită. Este singura zonă care are încă bani, se lucrează pe corecţie de preţ de un an de zile pe toate segmentele rezidenţial, comercial, birouri, dar încă sunt bani" este de părere Mihaela Alexandroiu, Manager Remax Bastion.

"Deoarece valoarea intrinsecă a imobilelor este destul de conservată şi dat fiind unicitatea zonei, a existat şi va exista întotdeauna cerere pe zona Dorobanţi. Perioada crizei, care marchează mai degrabă modificări în modul de gândire al vânzătorilor şi cumpărătorilor, îşi va pune amprenta încă şase-douăsprezece luni de acum înainte şi se va manifesta printr-o reţinere a investitorilor" adaugă Cristian Badea, Manager Real Invest Company.

Dacă până acum am avut de-a face cu o piaţă a vânzătorilor, acum, fără discuţii suntem la polul opus într-o piaţă a cumpărătorilor, sunt de părere specialiştii imobiliari. Conştienţi de acest lucru, unii cumpărători sar calul, iar preţurile ofertate sunt departe de realitate, adaugă agenţii imobiliari. În prezent, metrul pătrat în blocurilor vechi se vinde undeva la 1000-1200 euro/mp, iar în ceea ce priveşte blocurile noi ajunge şi la 3000 euro/mp.

"Avem sume de 80.000 la două camere, pentru un apartament vechi. Două camere într-un bloc nou se vând la 150.000 euro. Apartamente foarte mari (200mp) localizate în zona favorizată a Dorobanţilor, în apropierea cartierului Primăverii, unde puţine apartamente se oferă spre vânzare ajung în final la sume considerabile de aproape un milion de euro. Case mai simple se vând şi cu 500.000 euro, dar putem vedea şi preţuri de 10 milioane de euro pentru proprietăţi de lux, mici domenii" susţine Cristian Badea.

"Există două categorii de clienţi. Unii profită de criză şi chiar dacă valoarea propietăţii e corectă profită de argumentele crizei şi negociază, chiar supracorectează preţul, iar alţii au mofturi şi pretenţii mai sofisticate ca niciodată. Ca agenţie trebuie să îi arăţi unui client între 20-25 de listinguri ca să cumpere o casă, ceea ce acum doi ani nu se întîmpla, arătai cinci-şase listinguri" completează Mihaela Alexandroiu.

Cele mai căutate proprietăţi din zona Dorobanţi sunt imobilele noi şi vilele cu arhitectură deosebită. Achiziţionarea unei astfel de locuinţe în această perioadă este un pas bun, sunt de părere specialiştii imobiliari.

"Pentru un cumpărător inteligent, aş spune că este un moment propice, cel puţin şase luni de acum încolo preţurile nu vor mai înregistra variaţii majore, în schimb acest cumpărător oportunist al vremurilor pe care le traversăm, va avea de unde alege. A se reţine că genul de zonă cum este Dorobanţi nu oferă posibilitatea de a alege foarte mult, mai exact nu există foarte multe imobile într-un moment dat pe piaţă şi de aici probabil se conservă si valoarea" ne-a declarat Cristian Badea.

"Cei care plasează bani în această zonă sunt investitori, în proporţie de 80% pentru că sunt cele mai bune investiţii chiar şi pe timp de criză" spune Mihaela Alexandroiu.

În viitor, imobiliarii se aşteaptă la o creştere a preţurilor în zona Dorobanţi.

 

"Toată lumea ştie că ciclurile imobiliare se învârt în jurul unei perioade de zece ani. Nu m-ar mira ca în trei-cinci ani să revedem preţuri apropiate de ceea ce a fost acum un an, un an şi jumătate. Dar subliniez, în concordanţă cu situaţia economică" este de părere Cristian Badea.

Deşi au scăzut în ultimul an, chiriile rămân mari în Dorobanţi.

"În cazul apartamentelor de două camere, chiriile variază între 400-600 euro/lună, apartamentele sunt mobilate şi utilate. Pentru apartamentele cu trei camere între 600-800 euro/lună, iar pentru apartamentele cu patru şi cinci camere între 800 şi 1000 euro/lună" spune Ana Maria Ioniţă, Sales Associates Remax Bastion.

Proprietarii spaţiilor comerciale au corectat şi ei preţurile şi s-au adaptat noilor condiţii de piaţă. Nu mai cer 60 euro/mp, ci undeva între 30-50 euro/mp. Despre cerere, agenţii imobiliari spun că aproape toate spaţiile comerciale din zona Dorobanţi sunt închiriate.

Avantajele cartierului Dorobanţi, potrivit agenţilor imobiliari: 

  • Zonă centrală
  • Zonă cu multe spaţii verzi
  • Zonă liniştită
  • Clădiri foarte bine conservate

Dezavantaje cartierului Dorobanţi, potrivit agenţilor imobiliari: 

  • Aglomeraţie
  • Lipsa locurilor de parcare

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (56)
#56. CREDIT LAND | 14.01.2019 | 10:54
0 (0/0)   
Salut,
Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă achita facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o nouă afacere sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Credit Land oferă toate tipurile de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 2%. Capitalul și procesul de creditare sunt sigure, autentice și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; (creditlandloans@gmail.com)

Email: creditlandloans@gmail.com
#55. Carmela Norton | 07.01.2019 | 10:20
0 (0/0)   
Căutați un împrumut autentic? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Norton Finance oferă toate tipurile de împrumuturi în orice sumă companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și la prețuri accesibile de 2%. Capitalul și procesul de creditare sunt sigure, autentice și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; (nortonfinance734@gmail.com).
#54. Carmela Norton | 07.01.2019 | 10:19
0 (0/0)   
Căutați un împrumut autentic? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Norton Finance oferă toate tipurile de împrumuturi în orice sumă companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și la prețuri accesibile de 2%. Capitalul și procesul de creditare sunt sigure, autentice și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; (nortonfinance734@gmail.com).
#53. Carmela Norton | 07.01.2019 | 10:18
0 (0/0)   
Căutați un împrumut autentic? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Norton Finance oferă toate tipurile de împrumuturi în orice sumă companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și la prețuri accesibile de 2%. Capitalul și procesul de creditare sunt sigure, autentice și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; (nortonfinance734@gmail.com).
#52. Wulan Sari | 09.11.2018 | 10:16
0 (0/0)   
O zi buna,
  Înțeleg că sunteți foarte interesat în obținerea unui împrumut de urgență pe internet,
GUARANTEE TRUST LOAN sunt un grup de companii care oferă împrumuturi persoanelor fizice din întreaga lume cu rata dobânzii la prețuri accesibile și vreau să știți că împrumutul Garanția Trust va face ceea ce nici o altă companie nu poate face pentru dvs.

Îmi pare rău pentru ceea ce ați trecut înainte, infectați asta este una dintre problemele în mâinile creditorilor falsi, vă asigur aici 100% că Garanția creditelor TRUST sunt o companie de încredere care în prezent instituie o schemă în formă de achiziție de împrumut pentru a ajuta diverse persoane, precum și organizații care au intenții de renovare, datorii?
  Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă ****ăti datoria sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost refuzat de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de credit ipotecar? Doamna Loana George, CEO al GUARANTEE TRUST LOAN, o femeie de afaceri internațională și un împrumut care a oferit împrumuturi. Vreau, de asemenea, să știți că Împrumutul de garanție nu a fost niciodată implicat în nici o activitate de fraudă.

Numele meu este Wulan Sari, am fost victima unei fraude în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ 45.000 de dolari pentru că aveam nevoie de un capital mare de 180.000 de dolari. Aproape că am murit, nu aveam unde să merg. Afacerea mea a fost distrusă și în acest proces mi-am pierdut fiul. Nu am putut să stau așa ceva din nou.

În decembrie 2017, prietenul meu mi-a prezentat o mamă bună, doamna Loana George, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut într-o companie de împrumut în care lucrează. Bună mamă Loana George,

Vreau să profit de această ocazie să-i mulțumesc doamnei Loana George și poate ca Dumnezeu să continue să binecuvânteze doamna Loana George. cand am intrat in contact cu mama doamna Loana George, am fost atat de fericit ca am luat imprumutul meu cu succes in contul meu, doar cu (Taxa de aplicare a creditului meu)

așa că am decis să împărtășesc mărturia mea pentru a ajuta pe alții aici în Romanias să obțină împrumutul lor, puteți contacta doamna Loana George prin EMAIL: loanageorge11@gmail.com

De asemenea, doresc să folosesc această ocazie pentru a sfătui toți românii că există multe escrocheri acolo, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să obțineți rapid un împrumut, înregistrați-vă doar prin doamna Loana George,

și o puteți contacta prin e-mail: (loanageorge11@gmail.com).
 De asemenea, puteți să mă contactați prin e-mailul meu: (sariwulan3600@gmail.com). dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.
#51. RUTH EDWIN | 22.08.2017 | 13:26
0 (0/0)   
Numele meu este doamna Ruth Edwin, din România, un singur părinte, înainte ca soțul meu să moară să ne lase cu atâta datorii, eram atât de confuz și de frustrat de cum
Să citim datoriile imense. Într-o zi, trecând prin Internet, am dat peste o mărturie (doamna Ayu Ahmed) despre cum doamna Mary William ia ajutat cu un împrumut. Așa că am solicitat un împrumut de 50.000 de euro, cu o perioadă de 5 ani de la Companie prin poștă (marywilliam902@gmail.com)
Când am aplicat împrumutul, am făcut un jurământ lui DUMNEZEU că, dacă am primit împrumutul. Voi lăsa lumea să știe ce a făcut pentru mine, spre marea mea surpriză
Mai puțin de 24 de ore, împrumutul meu a fost acordat la o rată a dobânzii de 2%. Acum am dat datoria soțului meu și am început o nouă viață și o afacere de-a mea
proprie. Tocmai mi-am făcut juramintele.
Deci, dacă doriți vreun tip de împrumut de până la 2%, Dacă sunteți interesat, puteți contacta mama bună pe e-mailul ei. (marywilliam902@gmail.com)

VA MULTUMESC TUTUROR
#50. GRACE MICHAEL | 22.08.2017 | 13:25
0 (0/0)   
BINE ATI VENIT PENTRU GARANȚIA DE CREDITURI DE CREDIT

Eu sunt dna Grace Michael, creditor privat de împrumut de la "GARANTEE TRUST LOAN FIRM", care oferă oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoria sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea?

Oferim toate tipurile de împrumuturi care variază de la:
- credite pentru afaceri,
- împrumuturi de capital,
- Credite imobiliare,
- Imprumuturi personale,
- împrumuturi pentru studenți,
- Credite pentru ferme
Și mai mult în investiții cu investitori buni ... Oferim împrumuturi
Companiile și persoanele fizice cu dobândă redusă de 2%. Ai dreptate
Locul pentru a obține împrumutul.

Contactați-ne astăzi și rezolvă-ți problemele financiare!

Email: (gracemichael901@gmail.com)

Obțineți rezolvarea problemelor dvs. financiare aici și garantăm 100%, fără garanții
#49. Adi | 04.11.2009 | 12:50
1 (0/1)   
@ gogo! BUna asta cu ceausescu cu c mic!!
#48. gogu | 03.11.2009 | 20:31
0 (0/0)   
figaro mi-am pierdut vremea cu tine. cine te-a invatat sa scrii ceausescu cu c mare, ti-a distrus viitorul. tine minte dialogul asta anul viitor
#47. Adi | 03.11.2009 | 17:58
1 (0/1)   
VRAJA IEFTINA!!!! Doar raritatile mai rezista pe piata! Chiar si in Unirii pe strada Anton PANN au scazut preturile de la 3000 euro mp la 2000-1800 euro! Ma refer la casele de patrimoniu! Dar exista o raritate in zona! Pretul este de 3 milioane euro! calculata la mp (chiar daca o astfel de propietate are alt criteriu de evaluare) ajunge la 3000 euro mp! Si a fost vanduta chiar acum o saptamana! Asa ca exceptiile conduc! Un bun exemplu este aceea propietate de 10 mil euro!
#46. Figaro | 03.11.2009 | 01:40
-3 (3/0)   
gogule, sa stii ca noi tinerii ne-am saturat de bullshitul vostru cu comunistii si securistii. am intrebat multa lume si toti mi-au zis ca inainte nu se fura in halul asta,iar inainte comunistii erau si mai puternici ca acum. voi capitalistii furati si ce sa spun, de vina e Ceausescu si comunistii. las-o jos ca macane.
eu cred ca la anul va incepe adevarata crestere a preturilor pe fondul revenirii economiei globale si a investitiilor. sfatul meu e sa va grabiti ca la anul nu se stie.
#45. MUTU | 31.10.2009 | 20:26
2 (1/3)   
problema e preturile la o garsoniera ar trebuii sa ajunga in 2010 la 22000-25000 euro, ap.2 cam. la 30000-35000..... in zone normale...ex. dr.taberei, militari, colentina.... aste-a vor fi preturiile in 2010....... SI CE MA BUCUR................. :))
#44. gogu | 30.10.2009 | 09:34
2 (1/3)   
uffffffff mai Figaro mai, exact de asta spuneam ca sint rezervat in privinta viitorului acestei natii, daca pina si o parte dintre voi tineretul ati inceput sa ginditi in pur spirit comunist imi vine sa-mi iau cimpii cind va ascult... mai omule mai, mizeria asta in care traiesti tu de 20 de ani incoace nu-i capitalism, asta-i jaf la drumul mare intr-o piata a monopolurilor girate de catre mafiotii securisti-bolsevici care ne-au furat revolutia in 89 si care si-au dat mina cu mafiotii din occident pe care nu-i intereseaza sa-ti aduca tie capitalismul ci doar sa profite de spalarea de creier pe care ne-au facut-o comunistii 50 de ani ca sa va poata baga in sclavagism tot restul vietii. nu-mi purta mie de grija, pina acum m-am descurcat bine si o sa ma descurc si de acum inainte si asta pt ca pe mine nenorocitii astia de securisti nu ma mai pot manipula din 89 de cind era sa-mi las creierii pe caldarim, dar iti dau un sfat capitalist: nu mai asteptati de la stat minuni pt ca nu o sa faca ci doar o sa va manipuleze ca sa va stoarca de toti banii pe care-i puteti produce intr-o viata
#43. Figaro | 30.10.2009 | 08:59
-8 (8/0)   
gogule, asa e, au scazut preturile in 2008, insa atunci au fost niste conditii, acum sunt altele.
despre bani nemunciti se poate vorbi si in cazul cumparatorilor. adica daca vor sa cumpere ceva, pai sa munceasca si sa si-l permita.
prima casa e foarte bun, din pacate e prea restrictiv. gandeste-te ca dobanda asa mica nu vedeai altfel. daca tu nu vrei sa cumperi nici acum, cand ai preturi la jumatate fata de anul trecut si dobanda mica la imprumuturi, pai ce sa mai zic de aia care au cumparat anul trecut? mi se pare ca-ti cam fortezi norocul. daca o sa-l ai, foarte bine pentru tine, dar ce-i in mana nu-i minciuna.
conducatorii nostri nu-mi par bolsevici ci foarte capitalisti. daca ar fi fost comunisti ar fi fost cu totul altceva.
#42. gogu | 30.10.2009 | 04:40
0 (1/1)   
Figaro,
imi dau seama ca socul scaderii preturilor nu-i unul usor, ba dinpotriva, dar asta e, cine s-a imbatat cu apa rece in 2007-2008 acum trage, nu toti insa am fost in situatia asta, unii dintre noi am stiut sa ne punem la adapost din vreme (mai ales cei care vedeam deja proportiile demente pe care le iau imobiliarele inca din 2006 si mai ales vara lui 2007 cum se prabuseste ca un domino piata imobiliara in america, pe urma spania si anglia, e adevarat ca nici eu nu ma asteptam sa fie atit de rau la noi in tara (dar cu ai nostrii idioti - conducatori, orice e posibil, ca dovada: singurele masuri anticriza au fost impozitul forfetar si prima coasa).
ultima data cind am fost agent imobiliar era primavara lui 95, acum nu pot sa fiu agent imobiliar decit pt mine :))))))) si iti spun un adevar, foarte dureros, cu cit natia asta nu o sa mai viseze la bani nemunciti, implicit la specula imobiliara, cu atit mai repede o sa avem sansa sa ne redresam - (doar ca din punctul asta de vedere sint destul de rezervat), cu cit ne trezim mai repede la realitate si nu mai visam la cai verzi pe pereti cu atit mai putin or sa ne mai poata jefuii nenorocitii astia de securisti-bolsevici care au pus ghearele pe noi
#41. Figaro | 30.10.2009 | 00:55
-4 (4/0)   
gogule, nu stiu ce sa zic. chiar daca spui adevarul, uita-te in anuntul telefonic si sa ne spui si noua ce preturi sunt majoritare in anunturile de acolo, alea pe care le spui tu sau celelalte, mai mari? si se stie ca anuntul e ziarul agentiilor imobiliare care vor sa scada preturile in speranta ca vor gasi vanzatori pentru clientii lor si de aia publica anunturi false cu preturi cu 5000-10000 mai mici decat in realitate. si mai uita-te si pe forumul softpedia, daca ai auzit de el, si vezi ca acolo se mai dau din cand in cand preturi adevarate de tranzactii. oricum tu cam pari agent imobiliar, intre noi fie vorba, dar fii linistit, nu mai spun la nimeni. si oricum pregatiti-v, voi agentii imobiliari, sa va luati comisioanele DOAR de la cumparatori, fiindca eu daca o sa vand nu va dau nimic din moment ce v-ati pus pe scazut preturile.
ca pleaca lumea in provincie nu cred. cel putin nu stiu pe nimeni sa faca greseala asta.
#40. @38 | 29.10.2009 | 23:15
-1 (1/0)   
tot nu mi-ai lasat numarul tau de telefon. Daca apartamentul tau de 500 de euro, cu 3 camere este in dorobanti eu vin maine la tine cu contractul pe 3 ani.
#39. UN PROPRIETAR | 29.10.2009 | 23:13
3 (0/3)   
FRATILOR, dezastrul va incepe dupa sarbatorile de iarna....! Inca nu am simtit criza cu adevarat pentru ca s-a umblat la banii de la saltea, dar atentie....: vom umple hyper-marketurile de sarbatori de parca abia acum am scapat de Ceausescu,vom cheltui ca nebunii pe cadouri,mincare si bautura...! Dezastrul abia din Ianuarie va incepe,din pacate...,ratele la banci se scumpesc,utilitatile idem,mincarea se va scumpi,somajul se va accentua..! FITI CUMPATATI CU CHELTUIELILE DE SARBATORI SI CU VACANTELE DE IARNA, FACETI ECONOMII PENTRU CA 2010 VA FI DEZASTRUOS...! IN 2010 VA TREBUI SA RETURNAM DATORIILE DIN 2009....! VIITORUL PRESEDINTE BASESCU ( din pacate ), VA FACE 2 GRESELI MAJORE : VA MARI T.V.A.-UL SI APOI IMPOZITUL PE PROFIT !!! 2 masuri extrem de toxice pentru " economia " tarii noastre si mai ales pentru investitorii straini care deja fug de ROMANIA din cauza lipsei masurilor anti-criza...! DUMNEZEU SA NE AJUTE !
#38. UN PROPRIETAR | 29.10.2009 | 22:59
2 (0/2)   
Draga " JOHNN " (@ 18 ), nu ma cobor sa te jignesc...!,cu atit mai putin sa apelez la serviciile tale de agent imobiliar care imi garanteaza ca il inchiriez imediat.....! Am o duzina de cunoscuti care stau cu apartamentele libere de 1 - 2 luni si gasesc studenti care vor sa stea cite 4 - 5 in 2 camere..!
#37. gogu | 29.10.2009 | 22:27
0 (0/0)   
Figaro,
daca vrei sa vorbim pe lucruri concrete, 3 cam cf1 in td la lovinescu (dr. taberei)- 63.000 euro, sta de 2 luni jumate si nu se concretizeaza nimic, numai vorbe,
am vazut acum 3 saptamini garsoniera cf1 dec., p/4, la 35.000 cu o publicitate agresiva facuta. initial am zis exact ca tine ca e o teapa si sint vinatori de clienti, in conditiile in care cel mai mult vinzatorii lasau de la 41-42.000 pina la 39.000, asa ca am fost si am vazut-o... am ramas perplex cind am vazut ca e pe bune iar oamenii plecau in provincie (apropo, foarte multi au inceput sa emigreze in alte orase de provincie si asta cred ca o stii si tu), a lasat-o pina in 34.000 fiind constient ca e cea mai ieftina din cartier. dupa episodul asta e plin la anunturi de garsoniere cf 1 la 35-36-37-38.000 cei care cer 40.000 nici macar nu mai sint bagati in seama.
la 2 cam situatia este exact cum iti spun: cei care vor sa vinda cer intre 52-max 60.000 restul, care cer peste 60, nici macar nu mai are sens sa-ti bati capul cu ei pt ca e pierdere de timp si mai ales de bani cu anunturi la care nu suna nimeni.
dupa cite vezi sint destul de bine ancorat in realitatea imobiliara, probabil din cauza asta nici nu ma pling (decit de preturile care sint inca prea mari si nu permit reluarea tranzactiilor), asa cum fac unii pe aici - era sa mor de ris cind am citit o tufa ca ea nu permite clientilor sa mearga la prea multe vizionari pt ca are impresia ca-si bat joc de ea... :))))))) in 93 bateam kilometri intregi pe jos si munceam de ne rupeam picioarele la vizionari cite 15-16 ore pe zi si mergeam cu un client si la cite 30-40 de vizionari, numai sa nu-l pierdem sau eventual sa ne mai aduca si altii daca-i place de noi (erau pasari rare de tot aia cu bani pe vremea aia dar tot nu muream de foame pt ca munceam), acum 3 ani cind m-am intors in tara am vazut numai fandositi de "agenti" la care nu le mai ajungeai la nas nici cu prajina (nu toti, multi si copii buni si muncitori care chiar vroiau sa cistige bani), de-mi venea sa le dau palme peste ceafa si sa-i trimit la munca nu sa stea si sa mai si nauceasca clientii, sperindu-i cu mariri catastrofale de preturi, fie vorba intre noi nu agentii au fost principalii vinovati, magarii cei mari fiind din finante (bancile-pungasi mai mari ca astia rar am vazut- poate maddof si cei de teapa lui), dupa aceea vin dezvoltatorii care s-au crezut multi-milionari peste noapte din buticari, pe urma e si vina celor care au luat credite fara sa gindeasca cum o sa le plateasca timp de 30 de ani etc. toata lumea parca era prinsa in vraja speculei imobiliare in tara asta exact ca pe vremea caritas-ului lui stoica (pt cine-si aduce aminte)
seara buna sa ai ca deja am scris un roman, mai vorbim
#36. petre | 29.10.2009 | 21:19
-1 (2/1)   
uitati ce spun agentii imobiliari.

"Reprezentantul unui agentii imobiliare ne-a declarat ca acum proprietarii de imobile cer mai mult decat se poate obtine prin intermediul acestui tip de creditare. Acesta a precizat ca, in felul acesta, se va ajunge la un blocaj pe piata imobiliara, din care nu se va iesi decat prin reducerea pretentiilor celor care au de vanzare un imobil."

astfel, e greu de inteles de ce babalistii continua sa faca pe persecutatii vand se vede clar ca agentii imobiliari incearca s traga preturile in jos.
#35. Figaro | 29.10.2009 | 21:08
-3 (3/0)   
gogule, mai vezi pe la agentiile de cartier, adica alea ieftine. ap de 2 camere sunt pe la 60.000. tu probabil zici de anunturi gen alea de care zicea geo mai jos. oricum daca gasesti ceva batrani pe care sa-i pacalesti cu preturi mici, asta nu inseamna ca e o regula, restul nu se lasa pacaliti de speculantii de pe timp de criza.
#34. viorica d | 29.10.2009 | 16:30
-3 (4/1)   
dOMNULE cOSMIN ??????dc nu ati incercat sa lucrati si dvs ca si noi agentii sa alergati cat e ziua de lunga dupa oferte si dupa clienti sa ajungeti acasa la ora 9 seara (in conditiile in care toata lumea munceste pana la ora 18) si vizionarile se fac tot timpul dupa ora 18 plecat de casa de la ora 8 dimineata sa vedeti si dvs cum este si atunci sa tregeti concluzia meritam sau nu banii acestia si comisionul nu a fost niciodata de 3% asa cum sustineti tot timpul s-a negociat
#33. gogu | 29.10.2009 | 15:41
3 (0/3)   
Figaro,
cerinta ti-e indeplinita: luam la fel dr taberei sau militari, e aceeasi situatie in aproape tot sectorul imobiliar
- 2 cam inainte de p.c. (prima coasa) 45-55.000, dupa anuntarea p.c. (nici macar nu functiona idiotenia- ca sa vezi cit e specula si nesimtirea de mare) 60-70.000; in prezent 52-60.000; ma repet astea sint preturi cerute, cele reale tranzactionate fiind mult mai mici.
- garsoniere 35-39.000 inainte de p.c.; in timpul p.c. 45-55.000; in prezent 32-40.000
cine nu-i pe faza cu ce se intimpla in piata la fiecare "minut" e mincat de viu pe vremurile astea
#32. Radu S | 29.10.2009 | 11:49
3 (0/3)   
a inceput mai repede decat credeam.
azi pe interbancar eur/ron a depasit rezistenta de 4.30 (e la 4.3147).
Urmatorul nivel e 4.5 (si n-au venit alegerile inca)
#31. Figaro | 29.10.2009 | 11:28
0 (1/1)   
gogule, e adevarat ce spui tu, dar de ce nu compari si preturile dintre prezent si ce era aum 6 luni?
#30. pt #29 | 29.10.2009 | 09:23
2 (0/2)   
clauzele acelea exista in toate contractele ipotecare de la toate bancile, nu e un caz singular doar ca la unele sint puse in asa fel incit sa nu fie vazute la prima vedere. este vorba doar de o hotie pe fata pt care bancherii in loc sa fie bagati in puscarie, sint chiar felicitati pt lacomia incredibila care ne-a bagat in acest colaps economic
#29. evitati de RBS bank | 28.10.2009 | 23:54
3 (0/3)   
Pentru cei care vor sa ia credit de la RBS bank anunt sau luati exemplu din nenorocirea altuia sa nu patiti la fel....mi-au aprobat creditul pt apartament si mi au pus in fata un contract cu niste clauze de o iei la fuga solicitati contractul inainte de a solicita creditul. Va dau mai jos 2 dintre clauzele cele mai rele din contract :5.1. In cazul aparitiei oricarui caz de culpa asa cum este definit in Contractul de Credit si/sau in cazul neindeplinirii de catre Debitorul ipotecar a obligatiilor din prezentul contract, Creditorul ipotecar va avea dreptul sa:5.1.1. execute orice bunuri, venituri ale Debitorului ipotecar si/sau (la alegere, au voie sa aleaga ori iti executa ipoteca ori alte bunuri dac ai si sunt mai valoroase) prezenta ipoteca conform legislatiei in vigoare, fara a fi raspunzator de pierderile cauzate Debitorului ipotecar de o asemenea executare silita.
si 2. sa solicite Debitorului ipotecar furnizarea unei reevaluari a acesteia, daca va considera necesar, iar in cazul in care constata reaua-credinta a Debitorului ipotecar, ca efect direct al acesteia, sa considere scadente toate sumele datorate in temeiul Contractului de Credit si sa execute prezenta ipoteca.
#28. aha | 28.10.2009 | 20:53
3 (0/3)   
@ geo,
astia cu nr. 0788.726.553 sint niste tepari, au anunturi peste tot si in toate cartierele am impresia ca aduna informatii despre cumparatori si le vind pe urma la altii
#27. geo | 28.10.2009 | 20:23
3 (0/3)   
am vazut mai jos ca s-a discutat despre necesitatea si profesionalismul agentilor imobiliari... pot sa va dau un exemplu de "profesionalism" al agentilor imobiliari in ceea ce priveste impanzirea mijloacelor media cu anunturi false (daca imi permite imopedia):anunt de vanzare intr-un ziar foarte folosit pt anunturi:
"PETRE Ispirescu,3 camere, decomandat, stradal, mobilat, vedere mixta, zona verde, scara curata, zona linistita, gresie, faianta, usa metalica parchet, t, aer conditionat, garaj, centrala termica, accept credit, urgent, negociabil, exclus intremediari, 28 Oct 13:19 0788.726.553 Pret: 59.500 euro"...are si o poza foarte atragatoare, un apartament din ala tip macheta de-ti taie rasuflarea... Sun si mi se raspunde: "Imi pare rau dar agentul care se ocupa de acest ap. nu este momentan, lasa-ti mi nr de tel si va suna el cand vine..." dupa ceva timp ma suna sa-mi spuna ca nu mai e valabil anuntul si ca poate sa-mi prezine alte apartamente...si nu sunt singurii si nu e singura metoda!...nu,merci...
#26. gogu | 28.10.2009 | 19:21
2 (0/2)   
@ figaro,
in primavara lui 2008 daca spuneai cuiva ca preturile o sa scada cu peste 50% se prapadea de ris si exact cum spui tu acum zicea ca-s basme. acum caderea e de peste 50%, daca vrei cumva sa ma contrezi aici pune mina si uita-te numai la preturile care se cer acum la apartamente: dorobanti 2 cam, in 2008 era 170.000 iar acum 80-90.000; 2cam care erau 110.000 in dr. taberei acum se cer pe ele 50-55.000; garsoniera era 80-90.000 acum se cere 35-39.000 si asta cu tot cu specula izvorita din prima coasa, ia pune mina fa calcule matematice daca te pricepi si abia apoi zi daca ti se mai par basme ce zice mike. destupa creieru ca-i plina lumea de fafanaci care si-au prins urechile in imobiliare.
nici macar nu am scos un cuvint despre picajul in dinti la terenuri :))))))
#25. Figaro | 28.10.2009 | 18:04
-4 (4/0)   
mihai, ar fi bine sa am bani multi. numai ca n-am. treaba e ca e posibil sa iei plasa asteptand sa se implineasca niste basme pe care le-ai auzit de la Patriciu. eu nu cred ca vreodata vei putea sa cumperi la preturile alea de care zici tu, oricat de criza va fi. sfatul meu e sa pandesti un moment bun si o oferta buna si sa cumperi daca chiar vrei si ai nevoie sa cumperi, mai ales ca acum beneficiezi de Prima Casa. nu te limita la centrul Bucurestiului, vezi si ofertele de la periferie, sau chiar din comunele apropiate daca au mijloace de transport bune catre Bucuresti. eu zic ca e preferabil asa decat sa stai cu chirie. asta daca chiar ai nevoie sa cumperi, ca daca e un moft de adolescent e altceva. in aczul asta eu zic sa-ti pui banii stransi pana acum la banca si sa astepti vreo 10-15 ani, iti vor prinde bine atunci cand vei avea cu adevarat nevoie. insa pana la urma faci ce vrei, nu?
#24. mike | 28.10.2009 | 17:03
5 (0/5)   
Atunci cand programul Prima Casa se va abroga, abia atunci vom vedea preturi corecte si deabia atunci piata va incepe sa functioneze. Pana atunci toate aceste preturi sunt cele cerute de vanzatori. Dar in piata daca nu exista tranzactii cee ce inseamna ca aceste preturi sunt false si induc credulilor o impresie gresita si fac ca piata sa fie distorsionata. Cei care castiga sunt tot speculatorii!
#23. imopedia nino-nino !!!!!! | 28.10.2009 | 16:18
4 (0/4)   
ROMANIA ATENTIE AMERICA-SI REVINE
New home sales fall 3.6 percent
"The Commerce Department says sales fell 3.6 percent to a seasonally adjusted annual rate of 402,000 from a downwardly revised 417,000 in August. Economists surveyed by Thomson Reuters had expected a pace of 440,000"
:)))))))))))))) ai vazut cum va pierdeti credibiliatea, cit despre cei de la arai oricum nu mai aveau nici un fel de credibilitate
#22. tina | 28.10.2009 | 10:15
7 (0/7)   
referitor la comisionul agentilor imobiliari, vreau sa va zic ca in danemarca aceasta activitate este interzisa. un agent imobiliar se ocupa atat de intermediere cat si de actele necesare tranzactiei: vanzare sau cumparare. doar intermedierea pura este ilegala. pentru ca, practic, acesta nu este un serviciu oferit. daca agentiile nu ar pune monopol pe anunturi, vanzatorii si cumparatorii s-ar gasi singuri. nu au nevoie de intermediari. deci, legislatia trebuie revizuita. desigur, daca exista.....
#21. stai ca incep si violentele | 28.10.2009 | 09:24
1 (0/1)   
din ce in ce mai bine merge tara asta, uite cum ma uit la televizor si deja au inceput sa le ajunga cutitul la os la unii dintre noi. ce ziceti niste violente or sa creasca si mai mult pretul la imobiliare?!!!!!
#20. gingin san | 28.10.2009 | 02:26
5 (0/5)   
ba astia care au dat reportajul eu cred ca au mancat de pe jos ...astia inca nu s-au trezit la realitate si inca mai dorm pe ei.baaaa lumea moare de foame si astia vorbesc de 1 mil si 500 mii apartament....pai poate sa fie si pe Casa Poporului si pe Casa Alba ,daca nu mai e cash vericule de unde abereaza astia de sumele astea? Din iarna asta nu o sa iasa multi prea bine si o sa-si vanda si chilotii din **** pt o paine ...mai vorbim in primavara -vara la anu .ascultati la gingirel ca ca astia nu stie ce vorbeste
#19. mihai | 28.10.2009 | 00:23
2 (0/2)   
Pt. Figaro! Da acum chiar vand vreo 3 terenuri. Sa stii ca si in momente de criza poti sa vinzi. Realitatea este ca toti vor sa vanda la preturi aberante. Si iti mai spun ceva. Nu stiu cati bani ai tu. Poate ai bani multi. Dar de vreo 10 ani sunt in vanzari. Dar in imobiliare si auto au fost lucruri aberante. Banii au fost FFFF ieftini. Si asta duce la aberatii economice. Da eu am stris bani si stiu cat de greu este sa strangi 5000 Euro. Pe de alta parte cand se platea laga Bucuresti pe m2 200 Euro in camp numai un lucru normal nu era! La fel si la apartamente. Pentru ca o piata sa fie susutenabila ea se raporteaza la venitul mediu din societatea respectiva. Daca in Romania venitul mediu (in Bucuresti ca ex)este de 400 Euro, rata lunara este de maxim 400 Euro /luna. Totul se raporteaza la solvabilitrate societatii si increderea in achizitiile pe care le face.
#18. John | 27.10.2009 | 23:27
2 (1/3)   
@10: un proprietar - esti un mare aburitor. Daca ai 3 camere la 500 de euro lasa aici numarul de telefon si iti garantez ca il inchiriezi imediat. Din pacate tu esti aburitor si atat!
#17. figaro | 27.10.2009 | 23:22
-2 (2/0)   
mihai, pai atunci fugi repede si vinde-ti apartamentul, ca la anul va costa de 4 ori mai putin. si la anul vei fi bogat, daca 10000 de euro vor fi o avere.
#16. mmm | 27.10.2009 | 23:17
3 (0/3)   
Toti s-au obisnuit cu chirii aberante si salarii de lumea a 3-a. Reveniti la economia reala si atunci cei care astazi aveti proprietati o sa aveti si chiriasi!.
#15. mihai | 27.10.2009 | 23:14
2 (0/2)   
In Titan m2 intr-un bloc construit in anii 80 va costa in martie - aprilie 400euro. La un apartament in centru (ex Dorobanti) in aceeasi perioada va costa 600 Euro. Problema e ca la anul 10000 Euro vor fi o avere!!!
#14. Niky | 27.10.2009 | 22:02
2 (0/2)   
Fratilor, faceti pretul apartamentelor per sector apoi subdivizati per cartier si lucrati la comparatie prin comparatie cel putin 5, unde adaugati si scadeti bune si rele(avantaje si dezavantaje).Ce tot bagati pret pe mp cu vecinul? Fiecare apartament este unicat si fiecare vinzare trebuie sa fie cu pret real de piata, nu ce da cumparatorul sau ce se practica in zona. Scoateti timpeniile din capul ambilor(vinzatori si cumparatori) prin probe practice-matematice , negru pe alb. Din punct de vedere al comisionului, nu vad nici o legatura legala bazata pe profit din partea imobiliarelor.Serviciul de orice fel se plateste 6%, insa numai in conditile cind exista un contract de confidentialitate ,pt. cumparator ori vinzator. Daca nu exista, atunci se merge dupa ureche, la noroc si intradevar, 1.5% sunt bani buni de luat si nici nu se raspunde in fata legii in caz de complicare procedurala.
#13. pentru mincinosii de imobiliari | 27.10.2009 | 20:58
9 (0/9)   
BAI NU MAI MINTITI OAMENII CA VOR CRESTE PRETURILE LA CASE CA NU VA MAI FI NICIODATA CE A FOST IN 2006, 2007 SI IN CELE 8 LUNI DIN 2008!!
ARGUMENTE:
1. EURO A EXPLODAT LA 4,3 RON SI PROBABIL CA AV AAJUNGE LA 4,7-5 RON/EURO APOI SE VA STABILIZA UNDEVA INTRE 4,1 -4,4 RON/RUOR. DECI PRETURILE NU AU SCAZUT FOARTE MULT PENTRU CA S-A DEPRECIAT ENORM SI RAPID LEUL
2. NICIODATA PIATA IMOBILIARA ROMANEASCA DUPA ANII 2000 NU S-A BAZAT PE CERERE SI OFERTA CI NUMAI PE SPECULA!!!!
3. SOMAJUL GALOPANT CARE NE VA AFECTA SI IN URMATORII 2 ANI!!!!
4. SUBCONSTIENUT COLECTIV CARE VA DAINUI MULTI ANI DE ACUM INCOLO, OAMENII VOR TRAI ANI DE-A RANDUL(MINIM 10-15 ANI) CU FRICA CA ISI VOR PIERDE LOCUL DE MUNCA SAU CU FRICA DE O NOUA CRIZA!!!
5. DIN CONCLUZIA 4 VINE SI PUNCTUL 5 SI ANUME CA NU VA MAI EXISTA O STABILITATE SI O SIGURANTA I.C.C.P. LOCURILE DE MUNCA SI MARIREA SALARIILOR
6. OAMENII VOR FI MULT MAI ATENTI SI MAI RESPONSABILI IN CEEA CE PRIVESTE IMPRUMUTURILE CARE LE VOR FACE IN VIITOR CAT SI I.C.C.P. CHELTUIELILE
7. PESTE NISTE ANI VOR EXISTA IAR TENDINTE DE CRESTERE NEJUSTIFICATA A PRETURILOR, DAR VOR FI ESTOPMPATE CAT DE CAT REPEDE, DEOARECE OAMENII NU SE VOR MAI ARUNCA ASA SA FACA IMPRUMUTURI PENTRU CASE, SI VOR FI MULT MAI RETINUTI CU CHELTUIREA BANILOR!!!
8. CRIZA ACEASTA ARE SI O PARTE POZITIVA, PENTRU CA NORMALIZEAZA PIATA IMOBILIARA SI ECONOMIA ROMANEASCA SI FACE OAMENII MULT MAI RESPONSABILI CU CHELTUIELILE PROPRII SI II INVATA SA S INFORMEZEMAI MULT CAND VOR LUA O DECIZIE. DE ASEM,ENEA, II INVATA CA NU TREBUIE SA ITI DISTRUGI VIATA NUMAI CA SA ITI CUMOPERI O LOCUINTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#12. Un proprietar | 27.10.2009 | 20:53
8 (0/8)   
Ce nu ai inteles " chiriasule " ? Somajul deja este la cote alarmante, cursul euro va creste dupa alegeri si ratele la banci se vor scumpi, alimentele deja s-au scumpit, utilitatile de la 1.01.2010 se scumpesc cu 20 % conform cursului de 42700 de la 1. octombrie 2009 ( fata de 35000 la 1.octombrie 2008 )..! Uita-te pe Maney Chanell in fiecare dimineata, fa-ti un rezumat si mai vorbim prin 2011....! Nu am inventat noi nici apa calda,nici mersul pe jos,stimate agent imobiliar...!
#11. un chirias | 27.10.2009 | 19:42
-1 (2/1)   
un proprietar, esti tot atat de proprietar pe cat sint eu de chirias.
#10. un proprietar | 27.10.2009 | 18:03
6 (2/8)   
Penibili...,penibili.....penibili.....! Am un apartament in Dorobanti Beller de 3 camere, mobilat si utilat, chiria este de 500 euro si stau cu el gol de 1 luna...! M-am saturat de " agenti imobiliari " mizerabili si cu un caracter infect care sustin ca piata isi revine,chiriile vor creste, bla,bla,bla....! Vorbiti in continuare de sute de mii de euro de parca ati vorbi de lei vechi..! Piata imobiliara in 2010 va scadea in zonele bune cu 30 - 40 % si la periferie se vor stabiliza intre 30000 - 70000 euro ( garsoniere - 4 camere )
#9. imopedia help!!!! | 27.10.2009 | 17:38
6 (0/6)   
2 cam in blocurile din anii 70 de pe dorobanti asa cum bine spuneti si voi aici sunt intre 80-90.000 la prima cerere, adica se vind cu mai putin de atit. ei bine avind in vedere ca in primavara lui 2008 pretul la un asemenea apartament era undeva intre 150-170.000 fara sa se mai negocieze mare lucru, inseamna o scadere reala de peste 50% a preturilor. scaderea de 50% inseamna "au făcut ca preţurile locuinţelor din Dorobanţi să nu scadă foarte mult"
am eu o problema de matematica sau...... vorbim ca sa discutam discutii?!!!
#8. pt elena | 27.10.2009 | 17:28
7 (0/7)   
ma ia durerea de cap cind ma uit la ce ai scris si nu ma refer la greselile de ortografie (fie vorba intre noi, sint scuzabile doar in cazul in care ti-ai luat cetatenia de 1 an, altfel - fara comentarii), dar asemenea conceptii de munca nu gasesti decit in romania. iti dau un sfat, sa nu pleci sa muncesti in occident, vezi ca in lumea civilizata se munceste de 10 ori mai mult si cu un zimbet foarte larg pe fata in fata clientului chiar si atunci cind iti vine sa-i spargi capul. poate ai reusit sa pricepi ceva desi ma indoiesc
p.s. daca a fost scris la misto... respectul de rigoare :)))
#7. Elena | 27.10.2009 | 16:57
-13 (15/2)   
Buna ziua nu sant de acord cu listnig de 25 ,30 de oferte . unii clientii fac doar turrism. la fiecare apartament vizionat , gasesc cate un motiv , am intalnit clienti care le am oferit apartamentul care indeplinea toate standerele cerute de client ,,,,,,,si tot au gasit motivatie ,le ofer apartamentul care se incadreaza cerintelor sale , nu le place ,,sa fie sanatosii sa-si caute sionguri ,AGENTILE colege nu trebuie sa permita ca uni clienti sa faca pres din noi , chiar daca se spune ca cientul nostru stapanul nostru,,,,,nici chiar asa,, scuze greselile gramaticale de ex ,, dar sant revoltata cum unele AG le permit la uni clientii sa faca ce vor cu ei , eu una nu permit si basta
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video