Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cumpărătorii fac legea în Dorobanţi

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 15185

Piaţa imobiliară din Dorobanţi a rezistat cu stoicism în faţa crizei imobiliare. Oferta redusă şi dorinţa multora de a sta într-una din cele mai bune zone din Bucureşti au făcut ca preţurile locuinţelor din Dorobanţi să nu scadă foarte mult.

Playerul flash nu este instalat.
Ca agenţie trebuie să îi arăţi unui client între 20-25 de listinguri ca să cumpere o casă, ceea ce acum doi ani nu se întîmpla.

"În prezent stăm foarte bine faţă de anumite zone din Bucureşti şi chiar din ţară pentru că la noi criza financiară nu este atât de resimţită. Este singura zonă care are încă bani, se lucrează pe corecţie de preţ de un an de zile pe toate segmentele rezidenţial, comercial, birouri, dar încă sunt bani" este de părere Mihaela Alexandroiu, Manager Remax Bastion.

"Deoarece valoarea intrinsecă a imobilelor este destul de conservată şi dat fiind unicitatea zonei, a existat şi va exista întotdeauna cerere pe zona Dorobanţi. Perioada crizei, care marchează mai degrabă modificări în modul de gândire al vânzătorilor şi cumpărătorilor, îşi va pune amprenta încă şase-douăsprezece luni de acum înainte şi se va manifesta printr-o reţinere a investitorilor" adaugă Cristian Badea, Manager Real Invest Company.

Dacă până acum am avut de-a face cu o piaţă a vânzătorilor, acum, fără discuţii suntem la polul opus într-o piaţă a cumpărătorilor, sunt de părere specialiştii imobiliari. Conştienţi de acest lucru, unii cumpărători sar calul, iar preţurile ofertate sunt departe de realitate, adaugă agenţii imobiliari. În prezent, metrul pătrat în blocurilor vechi se vinde undeva la 1000-1200 euro/mp, iar în ceea ce priveşte blocurile noi ajunge şi la 3000 euro/mp.

"Avem sume de 80.000 la două camere, pentru un apartament vechi. Două camere într-un bloc nou se vând la 150.000 euro. Apartamente foarte mari (200mp) localizate în zona favorizată a Dorobanţilor, în apropierea cartierului Primăverii, unde puţine apartamente se oferă spre vânzare ajung în final la sume considerabile de aproape un milion de euro. Case mai simple se vând şi cu 500.000 euro, dar putem vedea şi preţuri de 10 milioane de euro pentru proprietăţi de lux, mici domenii" susţine Cristian Badea.

"Există două categorii de clienţi. Unii profită de criză şi chiar dacă valoarea propietăţii e corectă profită de argumentele crizei şi negociază, chiar supracorectează preţul, iar alţii au mofturi şi pretenţii mai sofisticate ca niciodată. Ca agenţie trebuie să îi arăţi unui client între 20-25 de listinguri ca să cumpere o casă, ceea ce acum doi ani nu se întîmpla, arătai cinci-şase listinguri" completează Mihaela Alexandroiu.

Cele mai căutate proprietăţi din zona Dorobanţi sunt imobilele noi şi vilele cu arhitectură deosebită. Achiziţionarea unei astfel de locuinţe în această perioadă este un pas bun, sunt de părere specialiştii imobiliari.

"Pentru un cumpărător inteligent, aş spune că este un moment propice, cel puţin şase luni de acum încolo preţurile nu vor mai înregistra variaţii majore, în schimb acest cumpărător oportunist al vremurilor pe care le traversăm, va avea de unde alege. A se reţine că genul de zonă cum este Dorobanţi nu oferă posibilitatea de a alege foarte mult, mai exact nu există foarte multe imobile într-un moment dat pe piaţă şi de aici probabil se conservă si valoarea" ne-a declarat Cristian Badea.

"Cei care plasează bani în această zonă sunt investitori, în proporţie de 80% pentru că sunt cele mai bune investiţii chiar şi pe timp de criză" spune Mihaela Alexandroiu.

În viitor, imobiliarii se aşteaptă la o creştere a preţurilor în zona Dorobanţi.

 

"Toată lumea ştie că ciclurile imobiliare se învârt în jurul unei perioade de zece ani. Nu m-ar mira ca în trei-cinci ani să revedem preţuri apropiate de ceea ce a fost acum un an, un an şi jumătate. Dar subliniez, în concordanţă cu situaţia economică" este de părere Cristian Badea.

Deşi au scăzut în ultimul an, chiriile rămân mari în Dorobanţi.

"În cazul apartamentelor de două camere, chiriile variază între 400-600 euro/lună, apartamentele sunt mobilate şi utilate. Pentru apartamentele cu trei camere între 600-800 euro/lună, iar pentru apartamentele cu patru şi cinci camere între 800 şi 1000 euro/lună" spune Ana Maria Ioniţă, Sales Associates Remax Bastion.

Proprietarii spaţiilor comerciale au corectat şi ei preţurile şi s-au adaptat noilor condiţii de piaţă. Nu mai cer 60 euro/mp, ci undeva între 30-50 euro/mp. Despre cerere, agenţii imobiliari spun că aproape toate spaţiile comerciale din zona Dorobanţi sunt închiriate.

Avantajele cartierului Dorobanţi, potrivit agenţilor imobiliari: 

  • Zonă centrală
  • Zonă cu multe spaţii verzi
  • Zonă liniştită
  • Clădiri foarte bine conservate

Dezavantaje cartierului Dorobanţi, potrivit agenţilor imobiliari: 

  • Aglomeraţie
  • Lipsa locurilor de parcare

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video