Dolarul s-a depreciat puternic, în această dimineață, înregistrând o scădere de 1,65%, față de moneda noastră. În raport cu euro, moneda americană a pierdut 0,66%, scăderea fiind de 0,61% față de lira sterlină și de 0,75% față de yen-ul japonez. În același timp, cotațiile pentru moneda europeană sunt în creștere.

40100-curs_valutar.jpgAflat la valori scăzute în ultimele luni, dolarul continuă să piardă teren în fața altor competitori puternici, precum yen-ul japonez, euro și lira sterlină. Pe piețele externe, moneda americană a slăbit, din cauza faptului că economia SUA nu a reușit să înregistreze o creștere care să se ridice la înălțimea așteptărilor, în primele trei luni ale acestui an. Potrivit specialiștilor, dolarul nu va reuși să se aprecieze pe plan internațional, atâta vreme cât ratele dobânzii vor rămâne scăzute. Potrivit cursului oficial anunțat de BNR, dolarul american a scăzut cu -1,65%, ajungând la o cotație de 3,8697 lei/dolar.  

Moneda europeană a înregistrat o creștere de 0,23% pe piața locală, ajungând la un curs de 4,4875 lei/euro, conform cursului anunțat de BNR în urmă cu câteva minute.

În același timp, lira sterlină a scăzut ușor față de săptămâna trecută, ajungând la un curs de 5,6879 lei/GBP, iar francul elvețian a înregistrat o apreciere slabă, ajungând la 4,0894 lei/CHF.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

3 May 2016