Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Dămăroaia, cartierul în care apartamentele vechi sunt mai scumpe decât cele noi

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 7174

Constructorii care au reuşit să întoarcă criza imobiliară în favoarea lor sunt printre puţinii care mai reuşesc să vândă, în ziua de azi. Terenul cumpărat ieftin a condus la construcţia unor apartamente cu preţ final ideal pentru bugetele reduse. În cartierul Dămăroaia se întâmplă ca astfel de oferte să fie uşor de găsit. Interesul mare al investitorilor pentru cartier a condus însă la un paradox: preţul apartamentelor noi este chiar mai mic decât cel al apartamentelor în blocurile vechi.

sursa: evz.roÎn Dămăroaia Zona Moşilor, locul ideal pentru cei care vor apartamente sau case, noi sau vechi, ieftine sau scumpe Zona Moşilor este ca un fel de târg al segmentului rezidenţial. Este un loc în care proprietăţile de lux există pe aceeaşi stradă cu cele ... se împarte în mai multe categorii, pentru diferite nevoi ale clienţilor: spre lacul Griviţa s-au dezvoltat intensiv construcţiile noi, în timp ce în partea de centru se găsesc cu precădere case. În rest, sunt blocurile vechi. Dată fiind concurenţa între dezvoltatorii de apartamente noi, preţurile s-au menţinut la un nivel scăzut, ideal pentru clienţii care cumpără prin programul Prima Casă.

„Blocurile noi se vând chiar mai ieftin decât cele vechi, în unele cazuri. Două camere într-o construcţie nouă pot costa de la 50.000 euro. Desigur, se poate ajunge chiar şi la 70.000 euro, în funcţie de suprafaţă. În principiu, preţul mediu pe metru pătrat este de 850 euro. Suprafeţele variază însă foarte mult”, spune Mariana Băjenaru, consultant imobiliar Eurocity Estate.

Preţul bun combinat cu avantajele zonei conving 90% dintre clienţi să opteze pentru apartamentele noi

Cunoscut fiind acest lucru, clienţii zonei par să fie determinaţi să cumpere un apartament Bucureştii Noi – singurul cartier în care clienţii fug de blocurile vechi Zona Bucureştii Noi de acum are un istoric rezidenţial vechi. Temeliile ei au început să fie puse încă de la sfârşitul secolului ... într-un ansamblu rezidenţial nou. Preţul bun combinat cu proximitatea unora dintre cele mai bune zone ale oraşului, respectiv nordul şi centrul, la care se adaugă promisiunea rezistenţei unei construcţii noi reprezintă argumente suficiente pentru semnarea contractelor.

„Blocurile noi au mai multă siguranţă, sunt mai mari, preţul e bun. În zonă majoritatea construcţiilor sunt de calitate”, arată reprezentantul Coldwell Banker.

„În 90% dintre cazuri, clienţii caută apartamente noi din 2009, 2010, 2011. În zonă, apartamentele sunt foarte vechi, iar cele noi sunt de încredere. Eu nu am avut nicio reclamaţie de patru-cinci ani de când vând apartamente noi.”, completează Cristian Segvari, agent imobiliar Eurotop Invest.

De altfel, faptul că blocurile vechi din zonă au zeci de ani în spate este un alt argument pentru a cumpăra locuinţe noi acolo. Anul de construcţie al blocurilor comuniste este aproape întotdeauna 1960 şi chiar dacă este vorba despre soluţii solide, Cartierul Vatra Luminoasă - locul în care cele mai solide blocuri sunt cele din 1950 Cartierul Vatra Luminoasă a fost, dintotdeauna, dedicat celor care făceau parte cel puţin din clasa medie. Calitatea construcţiilor de acolo ... expirarea perioadei de garanţie îi face pe mulţi potenţiali clienţi să se gândească de două ori înainte de achiziţie.

„Sunt destule blocuri vechi, de remarcat sunt cele ruseşti, care sunt construcţii solide şi se găsesc doar la stradă. Mai sunt blocurile cu zece etaje, cu apartamente semidecomandate. Toate sunt construite între anii 1960-1965, nu există mai noi, iar preţurile pentru două camere sunt de aproximativ 55.000 euro” continuă Mariana Băjenaru, consultant imobiliar Eurocity Estate.

Dămăroaia s-a transformat din cartier de vile în cartier de blocuri noi

Cât despre case, piaţa este una foarte restrânsă acum. Înainte de criză, Dămăroaia părea să se transforme într-un Zona Aviatorilor sau cum se trăieşte într-o zonă de protocol, eminamente elitistă Zona Aviatorilor a fost, până de curând, doar o zonă de protocol. Un loc preferat de ambasade şi armată, în care existau doar ... cartier exclusivist de vile. Acum numărul celor care mai construiesc case este foarte mic. Au apărut însă la vânzare multe construcţii ridicate înainte de criza imobiliară.

„Dacă terenul este situat pe partea cu biserica Bazilescu, o casă cu parter şi trei camere, baie şi bucătărie poate să fie undeva la 120.000-130.000 euro. Dacă este dincolo de capătul tramvaiului 20, deci pe partea cu Laminorului, acolo sunt mai mari, de 250 mp şi se vând undeva la 250 euro/mp. Se tranzacţionează în principal la preţul de grilă notarială”, arată Mariana Băjenaru.  

Singurele terenuri rămase disponibile sunt cele cu case demolabile pe ele. Iar dacă suprafaţa lor este mai mare, atunci cu siguranţă sunt vizate de un dezvoltator imobiliar, pentru un construcţia de blocuri.

CITEȘTE ȘI În cartierul Mihai Bravu, criza se simte mai mult de către cumpărători decât de proprietari Șoseaua Mihai Bravu este una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală şi deşi traversează două sectoare nu oferă suficiente apartamente la ... În cartierul Mihai Bravu, criza se simte mai mult de către cumpărători decât de proprietari

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video