Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Dan Fleşariu:: Este momentul ideal pentru investiţii imobiliare

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 13818

Trecem printr-o perioadă de repoziţionare a pieţei imobiliare şi din acest motiv, atât cumpărătorii, cât şi brokerii sau dezvoltatorii imobiliari sunt precauţi în mişcări. Însă, cu certitudine este un moment ideal pentru investiţii pentru toate părţile implicate este de părere Dan Fleşariu, Director General Volumetric Romania care, a avut amabilitatea să ne acorde şi un interviu.


Cât de prietenoasă este în prezent piaţa imobiliară din România cu dezvoltatorii?
Este un moment ideal pentru investiţii. Noi am simţit această oportunitate şi continuăm să construim la capacitate maximă. Din punct de vedere al cumpărătorului noi constatăm de la începutul anului o creştere a interesului clienţilor, însă puţini sunt cei care iau o decizie imediată, din trei motive principale: scăderea încrederii în dezvoltatori,  inaccesibilitatea produselor financiare (condiţii de aprobare, costuri, etc) şi nesiguranţa locului de muncă.

Dacă prima cauză poate fi combătută prin transparenţă şi un ritm continuu şi susţinut de construcţie, celelalte două sunt cauze de sistem. Din fericire, stabilizarea situaţiei şi reluarea creşterii economice în Europa şi SUA se vor resimţi şi la noi în cursul acestui an, semnale în acest sens existând încă de acum. În aceste condiţii, ne aşteptăm ca în următoarele luni sistemul bancar să se flexibilizeze, inclusiv pe retail şi să îşi reia rolul pe care ar trebui să îl aibă in economie.

Este 2010 un an bun pentru dezvoltari imobiliare?

Este un an greu şi vom vedea la sfârşit cât de bun va fi. Deşi a început cu speranţe mari, lipsa finanţărilor din domeniu precum şi stângăciile autorităţilor în lansarea programului Prima casa 2 au determinat prelungirea crizei. Încet, încet avem certitudinea că lucrurile se vor îndrepta.

Oricum, acest an reprezintă, în opinia noastră, anul de minim pentru costurile materialelor de construcţii. Reluarea activităţii pe plan mondial şi în special în SUA si Uniunea Europeană va duce la creşterea cotaţiilor pentru principalele materiale de construcţii, respectiv cimentul şi otelul, pe bursele internaţionale de mărfuri (fapt care deja se resimte). Pe cale de consecinţă, creşterile de preţuri la aceste materiale se vor regăsi şi la noi şi vor fi transpuse în preţuri mai mari ale locuinţelor. Este singurul efect posibil al creşterii preţurilor la materiale, având în vedere că dezvoltatorii şi-au minimizat deja marjele.

Trebuie schimbata strategia de marketing pentru a reusi sa vinzi in 2010?

În general marketingul este în continuă schimbare, iar strategiile trebuie să fie corelate cu cerinţele consumatorilor şi ale pieţei. În prezent, vânzarea proprietăţilor în faza de proiect este putin probabilă şi de aceea dezvoltatorii au înţeles că ridicarea structurii clădirii trebuie corelată cu strategia de marketing şi vânzare a produsului. Volumetric, spre exemplu, pentru brandul Privilegio - Ansamblul tău de privilegii, are în derulare campania "Când Privilegio creşte, privilegii dăruieşte", prin care oferim beneficii suplimentare clienţilor. Astfel că la contractarea apartamentului, proprietarul devine membru al unei comunităţi privilegiate, care are acces la preţuri reduse cu până la 25% atunci când cumpără mobilier, electronice şi electrocasnice, autoturisme (inclusiv service pentru autoturismul actual), asigurări, materiale de finisaj şi diverse alte produse şi servicii de la firme de renume  cum ar fi: Whirlpool, Panasonic, Mobexpert, Lasselsberger, Astra Asigurari, Volkswagen, Audi, Skoda, Taverna Sarbului. Toate aceste privilegii le poate accesa cu Cardul Privilegio, un instrument de discount, care practic, reduce considerabil costurile mutării într-o locuinţă nouă.

Sunt clienţii mai pretenţioşi acum faţă de alţi ani?

Nu ştiu dacă sunt mai pretenţioşi, dar cu siguranţă sunt mai atenti la detalii şi mai precauţi. Consider că este absolut normal şi iată că a fost nevoie de o criză financiară de proporţii, astfel ca, atât cumpărătorii, cât şi dezvoltatorii să uite pentru totdeauna de expresia românească: "Lasă că merge şi aşa!"

Ce tip de locuinte vor astazi cumparatorii?

Depinde foarte mult de veniturile de care dispun potenţialii cumparatori. Se caută foarte mult apartamente de două şi trei camere cu suprafeţe mici spre medii.

De asemenea, zona este foarte importantă, din punct de vedere al accesului şi al facilităţilor cum ar fi: apropierea de şcoli, grădiniţe, spital, parc, zona de shopping. Există cerere, este adevărat mai restrânsă, şi pentru apartamente mari de patru şi cinci camere, cu un grad înalt de finisare şi confort. Se pare că sunt oameni în România care nu au fost afectaţi de criza economică, care au găsit înaintea celorlalţi soluţia ieţirii din criză sau chiar a evitării crizei.

Vorbiţi-ne un pic despre proiectele companiei dvs

 Sub brandul Privilegio - Ansamblul tău de privilegii, dezvoltăm primele proiecte de apartamente în oraşele Braşov şi Piteşti. Localizat lângă spitalul judetean Brasov, aproape de centrul civic, Privilegio Brasov este în construcţie şi a ajuns deja la etajul 5. Ansamblul cuprinde garsoniere şi apartamente de 2,3,4 camere, precum şi duplexuri la nivelele superioare ale clădirii. Oferim în continuare braşovenilor noi posibilităţi de a achiziţiona apartamente în centrul oraşului, la preţuri excelente. Prezentăm acum garsoniere şi apartamente de 2 şi 3 camere care au preţuri de "Prima casă" sau pot fi achiziţionate cu TVA de 5%.

Iată preţurile promotiei de primavara:

.     Garsonieră 44.400 Euro  + TVA 5%
.     Apartament 2 Camere 59.500 Euro  + TVA 5%
.     Apartament 3 Camere 85.500 Euro + TVA 5%
.     Apartament 4 camere 118.102 Euro  + TVA 19%
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (52)
#52. liviu | 04.05.2010 | 12:17
0 (1/1)   
de fapt atentie la momentul de echilibru lacomie-frica.Dl fl.are dreptate :ideal moment pentru ...pentru a fi atenti la ce se doreste de catre cei ce conduc prostimea. Atentie la primele case (daca nu cumva pe banii prostimii se incearca salvarea unei parti macar din banii tezaurizati (obtinuti cu multa 'munca')} ,atentie daca nu cumva la mijloc de 2011 preturile vor fi sa zicem15k pe vechi si 20 pe nou la 2 cam dar venit mediu pe roman sa fie compus din venit videanu +venit 10000 someri:2==400 e,atentie daca nu cumva 2012 inseamna data de la care pot cumpara teren la noi europenii(pret anglia 50e la pirloaga),atentie de fapt la dobinzile ca pentru **** (in frumoasa impletire cu slugoiul politic) ,atentie la nivelul dobinzilor si costurilor aferente acordate sectorului productiv adica e ideal momentul pentru ....atentie
#51. corsarul | 11.04.2010 | 12:42
-2 (3/1)   
Hai ca tot s-a palavragit degeaba,ca oricum nu stie nimeni ce se v-a intampla,acum sunt toti experti in criza,daca erau asa de buni stiau dinainte si erau deja la Monte Carlo.Va dau ceva palpabil sa discutati: Casa cu curte,93 mp sc,250 mp curte,toate utilitatile,finisata numai sa-ti pui perna,cu gard si gazon,iesi afara si auzi ciripelele,poti vana langa casa,si pescui la 800 mp,zona linistita,69.000 eur cu tva inclus.Comuna Teghes.In pret iti da si amanta,te costa 100 eur mai mult blonda ca are optionale,si pilule daca nu te descurci.3 camere,2 bai si aer cat cuprinde.
#50. Pitonul | 29.03.2010 | 16:05
7 (2/9)   
Mai asteptati putin, ca vine scadenta pentru dezvoltatori, vin bancile sa-si scoata banii si mai vin si impozitele.....Acum vreo 2-3 luni as fi acceptat in Bucuresti un pret de 800 E /m2 dar acum am aflat noutati, asa ca se va ajunge la maximum 600 E/m2 in Bucuresti......rabdare, ca-i invatam noi minte pe escrocii astia din constructii si ne luam casa direct de la lichidator!
#49. Vasile | 29.03.2010 | 15:06
-3 (5/2)   
Florine, dacă mai aştepţi puţin (vreo 6 luni) e posibil să iei 2 camere în zona respectivă...
Da, de unde naiba ai făcut rost de banii aia...de la robingo sau eşti şi tu în caracatiţă??
#48. florin vidu | 28.03.2010 | 19:19
-2 (3/1)   
Am 35000 de euro.Cum sunt garsonierele in Dristor?Gasesti ceva la 33mp su?E buna zona?Cine se pricepe?
#47. laurentiu radulescu | 27.03.2010 | 09:04
-8 (10/2)   
Buna ziua,

Exista sistem de rate la dezvoltator?
Dar varianta de a inchiria o perioada apartamentul?

Sunt cadrul militar si din septembrie voi fi detasat la Brasov. Va fi finalizat proiectul pana atunci?


Multumesc,
#46. costin | 26.03.2010 | 08:02
10 (2/12)   
@bonieklide
Spui numai ****. Eu sunt in cautarea unui apartament la mana a 2-a, si tot ce pot sa-ti spun este ca la 900 eur/mp baietii nu vand nimic. Oamenii vin, se uita si pleaca. Este normal ptr. niste custi comuniste.
Eu caut de vre-o 2 luni, asa ca, daca imi permiti, sunt destul de informat.
In plus, daca tot cumpara lumea in prostie, de ce tot mai multe firme de intermediere imobiliara dau faliment (de fapt, majoritatea).
La un calcul simplu, 1100 eur/mp x 60 mp = 66000 euro care in acest moment sunt o GROZA de bani.
Inteleg ca vrei sa mai fortezi oleaca lucrurile, dar chiar nu mai merge.
#45. am luat teapa | 26.03.2010 | 01:39
13 (1/14)   
am luat teapa cu un apartament si valoarea sa tot scade!deci preturile sunt in scadere peste tot in lume!cine poate sa astepte bine face caci preturile la imobiliare vor scadea!
#44. bonieklide | 25.03.2010 | 20:55
-16 (19/3)   
Sunt agent imobiliar si vreau sa va spun ca garsonierele de 40mp si apartamentele cu 2 camere de 60-65mp se vand f bine la preturi 1000-1200 euro/mp.Asa ca daca nu sunteti in piata nu mai vorbiti aiurea.Toti va dati cu parerea dar sunteti vai de capul vostru de dezinformati.Puneti botul ca gastele la tot ce se scrie in presa si la ce se spune la televizor.Inca nu ati realizat ca televizorul si ziarul sunt cele mai bune arme de manipulare?
#43. AC | 25.03.2010 | 20:27
-5 (10/5)   
vladut, costel e nume de prostel, nu-i nevoie sa-mi demonstrezi ca nu te-ai prins. :)

Rata la banca? Probabil nu-ti poti imagina viata fara credit... costel??? :)

De ce mintiti cu totii in nuante optimiste? Pentru ca sunteti mancati?
#42. STAN CU TEAPA LUATA | 25.03.2010 | 19:03
13 (0/13)   
O sa fie o saracie ,fratie draga ,in Tara Romaneasca ca nici nu va imaginati ! Sa mai faci acum o aventura, sa iai credit, este o mare nebunie.,Preturile vor ajunge la 22000 de euro un apartament prin cartierele dormitor gen :Militari etc.
#41. vlad | 25.03.2010 | 18:45
-9 (13/4)   
nu il mai bagati in seama pe aristotel prostel...este frustrat de faptul ca sta a luat teapa si nu are bani sa-si mai plateasca rata la banca. lasa aristotele, ca stai in camin :)
#40. Luigi **** zice: | 25.03.2010 | 17:39
-10 (11/1)   
Cu 35000 euro gasesti cu o negociere de om cu sange in instalatie si un apartament de 2 camere conf 2 sporit......de sarantoc adica.Daca acum, tu in ROMANIA ,ZICI CA AI 35000 EURO CASH,INSEAMMM...NA CA ORI AI FFFF...URAT, ORI LA LOZ AI CCCCAH...STIGAT!
#39. AristotelCostel | 25.03.2010 | 16:56
6 (3/9)   
@dragos

... te-ai suparat? :)
#38. mihaianonymus | 25.03.2010 | 16:27
9 (1/10)   
@dragos
NIntr-o tranzactie, ambele parti trebuie sa fie avantajate, asa este corect.
In momentul ini care cel putin o parte se indatoreaza excesiv pe zeci de ani (si face asta in aceste conditii economice dezastroase ptr. toti), atunci aceste conditii nu mai sunt avantajoase. cat timp romanul, fraier si ignorant, s-a lasat dus de nas si a cumparat, majoritatea dezvoltatorilor/intermediarilor/"imobiliaristilor/..." au facut profituri colosale. Nimic de reprosat pana aici, pana la urma, cumparatorul a ales sa fie pacalit, nimeni nu i-a pus pistolul la tampla. Insa, acum, cand foaia s-a intors, imi este sila de modul in care acesti "profitori conjuncturali" se dau de ceasul ****, lamentandu-se ca deh, ies in pierdere. In realitate, putini sunt cei care pierd, ptr restul scazand doar profitul.
Lasa-l sa scada, drumul acesta este cu un singur sens, si stim cu totii in ce directie merge.
Macar daca domnii ar avea barbatia sa-si recunoasca greselile, dar din pacate, nu au asa ceva.
Mai vorbim in 2-3 luni...
#37. mihai | 25.03.2010 | 16:11
11 (1/12)   
@dragos
Nimeni nu vrea la preturi "mici", ci la preturi "decente/corecte".
Eu va inteleg frustarea, dar S-A TERMINAT!
#36. dragos | 25.03.2010 | 15:50
-11 (14/3)   
Costele, cand o sa ajungi sa dai exemplu de proiect dezvoltat de tine la preturi mici, atunci sa vorbesti. In rest lasa ciocu mic.
#35. AristotelCostel | 25.03.2010 | 12:18
6 (4/10)   
Toate comentariile mele sunt pe subiect: prabusirea preturilor. :) Ce zice in titlu? Flesariu a ratat... subiectu'. N-am de ce sa ma supar, ne apropiem de tinta... :)

8 Reasons Why “Things Are About to Get Much Worse”

There has been no discernable economic recovery over the past 9 months. The Government unsustainably manipulated economic activity to create the narrative of a recovery at extraordinary expense. But economic fundamentals which are driving the downturn have continued to worsen and are overwhelming the fictional turnaround. Soon policy makers will begin discussing the “double-dip” recession. These people have no economic understanding.

Things are about to get much worse.

1. Housing prices are falling again despite unprecedented efforts by the Government to prop them up. These declines are:

* Rapidly eroding leveraged household equity
* Negatively impacting consumer spending
* Increasing leverage on real estate as an asset class

2. Housing prices will collapse in 2010 as:

* New and existing home sales have sunk to record lows as the distortive impact of the $8,000 tax credit was exhausted. Falling transaction volumes are contributing to price declines
* Record foreclosures force prices lower
* Mortgage rates will rise now that Federal Reserve subsidies have ended

3. Record foreclosures this year will be caused by:

* High and rising real unemployment
* The failure of Government foreclosure mitigation efforts
* Relentless ARM resets
* Falling home prices

4. Consumer Confidence is worsening as economic fundamentals overwhelm the Government’s narrative of a recovery

5. Consumer Credit and Bank Lending are falling at a pace last seen during The Great Depression

* Defaults and foreclosures within the housing market and increasingly the commercial real estate market are destroying the capital base of lending institutions
* Real estate assets are overvalued, overleveraged and declining in prices making it unlikely that banks will increase lending in the near-term
* Recent consumer credit protections have had the unintended but predictable effect of reducing consumer credit

6. Real unemployment is high and rising

* The reported unemployment rate has stabilized while net job losses have continued and the dejected have given up looking for work
* Stimulus spending expires this year and the jobs it supports will disappear

7. The most expansive monetary policy in U.S. history has failed to prevent the return of deflation (the mortal enemy of the Federal Reserve and an overleveraged economy)

* CPI and the un-manipulated real consumer price index have been overwhelmed by economic fundamentals which are all deflationary

8. The stock market will not ignore the above declining fundamentals. There will be a correction, likely in 2010, correlated with another liquidity and/or credit crisis.

The Affordable Mortgage Depression: 8 Reasons Why “Things Are About to Get Much Worse”
#34. IMOPEDIA.ro | 25.03.2010 | 09:16
6 (3/9)   
@Rasvan, multumim pentru sesizarile facute, am sters si acele comentarii indicate de catre tine. Te asteptam si pe tine cu un comentariu pertinent si fara apelative, pentru a-l putea publica.
#33. IMOPEDIA.ro | 25.03.2010 | 09:08
5 (4/9)   
AristotelCostel, ultimul tau comentariu a fost sters intrucat era total pe langa subiect.
#32. Corina Olteanu | 25.03.2010 | 08:56
-1 (4/3)   
Buna dimineata, eu caut un apartement in zona Astra, si as vrea sa stiu la cata departare de strada cu Politia este acest proiect. Eu acolo am serviciul si nu as vrea sa merg foarte mult pe jos...Imi puteti spune cam cate minute sunt pana la Politie? Multumesc!
#31. GRASE | 24.03.2010 | 21:41
5 (3/8)   
Daca ai 35000 euro gasesti cu negociere SI un apartament de 2 camere in Brancoveanu.Cu cash convingi imediat propietarul.Negociezi si cu agentul imobiliar sau ii dai o tzeapa mai bine ,ii iei telefonul propietarului si o rezolvi cu el.
#30. JocK | 24.03.2010 | 21:39
5 (2/7)   
Momentan asteptam cu sufletul la gura sfarsitul anului 2010, inceputul anului 2011 cand probabil se va mai investi cat de cat de cei care mai au ceva cash. Asa ca domnilor care incercati sa manipulati fara idei bazate pe realitate, mai bine v-ati reprofila pentru ca in aceasta perioada am vazut foarte multi agenti care intr-adevar s-au apucat de munca si muncesc cu adevarat in diverse domenii destinate palmasilor.
#29. Nelu | 24.03.2010 | 21:10
-7 (10/3)   
Domnule Flesariu, au scazut preturile la matariale de constructii, dar manopera inca nu e scazuta suficient. Mai sunt si preturile terenurilor care mai trebuie sa scada. In rest sunt de acord cu dumneavoastra. Va doresc succes!
#28. cristian | 24.03.2010 | 19:49
-4 (6/2)   
o garsoniera nu prea mare, intr-o zona de bun simt. nu te gandi la ceva central, dar ceva de bun simt gasesti. sau spre popesti, mai pui ceva si iti iei o garsoniera noua, la cheie cu loc de parcare inclus
#27. HAPTE-MU GARIGAGEAUA | 24.03.2010 | 18:42
-2 (5/3)   
Am 35000 euro...ce sa fac cu ei?Sa cumpar acum?Ce pot sa obtin in Bucuresti?
#26. ClaudiuTim | 24.03.2010 | 18:24
6 (1/7)   
#14. ioana - frumos comentariu.....
preturile inca sunt aberante...si la cele noi si la cele vechi...pana la anul inclusiv or sa tot scada => somajul o sa creasca, locuri mai putine de munca => intr-un cuvant...nu producem nimik numai consumam....nici la preturile din 2000-2002 nu stiu daca se mai vinde ceva in conditiile actuale....
#25. xsulescu | 24.03.2010 | 15:36
6 (3/9)   
Daca cineva este atat de sigur ca vor creste preturile si ca acum este momentul de achizitii cred ca le-ar realiza el singur acele achizitii si nu ar trambita pe unele site-uri ca "Este momentul ideal pentru investiţii imobiliare ", din pacate pentru domnul Dan Fleşariu nu a reusit sa fie prea convingator.
#24. radu | 24.03.2010 | 14:55
7 (3/10)   
Toată chestia asta cu tîrgurile, cu sfaturile de cumpărare începe deja să mă agaseze...!
Băi frate, nu mai cheltuiţi bani cu activităţi de promovare că oricum nu cumpără nimeni în perioada asta...!
Cei care mai au urme vagi de cash, aşteaptă...nu se aruncă...!
E FOARTE SIMPLU...CHIAR NU PRICEPEŢI CUM STĂ PIAŢA?
#23. Coleirs | 24.03.2010 | 14:05
5 (5/10)   
@nelu
Cei care dau tunuri nu au posibilitatea sa gandeasca o investitie pe termen lung.
#22. momo | 24.03.2010 | 14:04
6 (2/8)   
Pt Coleirs, bai tata eu caut de ceva timp un ap decent ca pret si ca suprafata, si pot sa-ti spun ca majoritatea agentilor sunt lesinati de foame asa ca aviz amatorilor astia care cred ca lumea mai pune botu la vrajeli. Piata este in scadere dramatica in sensul ca preturile din ziare sa internet n-au nici o legatura cu cat i se ofera pe acel apartament. Am inteles ca agentiile dau special anunturi in ziare, internet pt a tine preturile sus, numai ca in acest caz ii incurca si pe proprietari care poate s-ar multumii si cu un pret usor negociat.
Pentru cei care au de vanzare un imobil sa incerce sa-l puna la un pret cu 10-15% mai jos or sa vada ca nu gasesc cumparator, credeti-ma e reala treaba , banu devine din ce in ce mai scump.
Concluzie, scapati de vechituri ca deja sunt blocuri noi cu 800 E/mp fata de 1200 cele vechi.
#21. RaduL | 24.03.2010 | 13:47
1 (8/9)   
Lucrez intr-o companie internationala leader de piata in Romania pe RE si pot confirma ca interesul investitorilor din Germania, Israel, Austria si chiar Grecia a crescut exponential, incepand cu luna februarie 2010. De ce oare?
#20. nelu | 24.03.2010 | 13:34
6 (4/10)   
@Coleirs
Mi se pare o tampenie si o nesimtire sa vorbesti de "investitii pe termen lung". Probabil "supravietuire pe termen lung".
#19. luci | 24.03.2010 | 13:07
9 (4/13)   
am construit doua case si din experienta proprie stiu ca daca esti chibzuit pretul pe metru patrat la gata nu depaseste 550 de euro. asadar ganditi-va ce profituri fac acest asa-zisi dezvoltatori. rusine!
#18. valerien | 24.03.2010 | 12:41
5 (4/9)   
asta-i gluma zilei ! Adio afaceri imobiliare si asta pentru totdeauna , ce afaceri se pot face cind peste un an preturile vor mai scadea cu 30-40 % ?
#17. Tiberiu | 24.03.2010 | 12:36
-1 (12/11)   
Exista un numar de locuinte noi,finisate sau semifinisate cu racordari la utilitati si intabulate in cartea funciare..sunt singurele care merita atentie..cele situate in blocuri ante l989 sau in stadiu de proiect nu sunt demne a fi luate in analiza...Cererea este f.mare iar edificate noi nu vor apare sau f.putine...Daca as fi un mare investitor,as cumpara toate aceste locuinte de pe piata si nju as vinde niciuna timp de 1-2 ani..as forta cererea..oferta fiind f.redusa ar duce automat la cresterea preturilor..cqa si cumparator nu as da banii pe o locuinta veche cu uzura mare,bune de reparatie capitala..
#16. codrin | 24.03.2010 | 12:17
8 (4/12)   
@Coleirs
Veste proasta este ca vei ramane cu ele :-)
#15. Coleirs | 24.03.2010 | 12:00
2 (18/20)   
Felicitari pentru articol!
Pesimisti sau rautaciosi gasesti la tot pasul in sectorul imobiliar, dar nu acestia sunt cei care creaza trendul pietei. Poate ca adevaratii jucatori, (in special cei din sectorul financiar) stau si se amuza cat de penibili sunt unii sau cat de importanti se cred altii.
Sunt terenuri pe piata din Bucuresti care au scazut de la 10000 Euro pana aproape de 200 Euro. CAT SA MAI ASTEPTI? Sa il iei gratis, nu se poate. Este un moment bun pentru investitii pe termen lung. Cine stie... cunoaste!
#14. ioana | 24.03.2010 | 10:59
20 (6/26)   
Pe naiba momentul ideal. Incepe sa se vada disperarea speculatorilor imobiliari. Oamenii nu mai sunt usor de pacalit. Au trait experiente din acestea doi ani de zile, s-au anuntat numai reveniri ale piatei imobiliare, reveniri din criza, cresteri economice, mii de cereri la programul prima casa etc. Numai manipulari ! Adevarul este ca TARA GEME DE SOMERI, de firme falimentare, angajati incremeniti de frica ca-si vor pierde serviciul, salarii inghetate peste tot, iar la stat in ciuda faptului ca guvernul se imprumuta de un an pt. plata; salariilor bugetarilor, pensiilor, somerilor etc. exista functionari publici care nu si-au primit salariile de 3 luni de zile (noiembrie 2009). Oriunde ma uit, vad doar disperare ! Zilele trecute am vb. cu un director de banca si am abordat subiectul imprumuturilor pe care guvernul le face la banci si FMI. Mi-a fost confirmata ipoteza conform careia valoarea imprumuturilor pe care le-a facut statul la banci este mult mai mare decat cea care ne este prezentata noua. Dincolo de acest aspect, cand eu am spus ca am senzatia ca o luam pe urma Greciei, angajatul bancii respective mi-a spus ca asa este si ca "este o problema doar de timp 6-9 luni poate putin mai mult" pana vom realiza aest lucru. Care Europa iese din criza ? In Grecia este jale. Bulgaria a luat-o pe urma Greciei. Italia se confrunta probleme foarte grave. Referitor la SUA, presedintele Obama intr-o conferinta de presa organizata cu putin timp in urma, in scop special, a facut urmatoarea afirmatie "Stim cu siguranta Statele Unite vor fi afecate de criza in urmatorii 3 ani. Vreau ca cetatenii americani sa inteleaga acest lucru si sa stie, ca desi vor aparea in tot acest timp economisti si analisti politici care vor nega acest lucru si vor anunta cresteri economice si reveniri din criza, acest lucru nu are cum sa se intample in urmatorii trei ani. Am incercat diverse strategii de iesire din criza, dar toate au esuat. Zilele urmatoare ne vom intalni cu specialistii pentru a elabora un program anticriza, insa indiferent ce vom decide sa facem, criza va mai dura 3 ani." Am parafrazat interviul PRESEDINTELUI AMERICAN. Cei interesati pot face cautare pe google pt. a gasi interviul complet al acestuia. Ca sa intelegeti "revenirea spectaculoasa din criza a SUA" INTRATI PE FORUMURI in care posteaza comentarii romani stabiliti in SUA. O sa va convingeti singuri ! Oamenii aia traiesc o adevarata drama ! Prevad ca si aici situatia o sa fie similara pe la finele anului acesta. Nici nu ma gandesc sa cumpar o locuinta pana la sfarsitul anului. AStept scaderea preturilor de doi ani. Nu am cedat, nici la manipularile mediatice facute cu programul prima casa, nici la cele cand urma sa primim prima transa de la FMI. Atunci se anuntau in mass-media, doar reveniri din criza si cresterea automata a preturilor pe piata imobiliara. Iata ca nu am cumparat si acum preturile sunt la jumatate. Nici nu ma gandesc sa cumpar mai devreme de sfarsitul anului acesta. iNTRU PE NET acolo unde sunt postate articole referitoare la iesiri din criza, doar ca sa citesc comentariile oamenilor. Acestea sunt mai importante decat informatiile manipulatoare din articolele de presa. Daca pana la programul prima casa si prima transa de la FMI, oamenii erau optimisti, acum se vede din comentarii ca sunt directi afectati in mod direct de criza si nu mai cred in nimic si in nimeni. Pentru mine este mai important pulsul societatii, situatia reala in care se afla oamenii, pentru ca aceasta prezinta realitatea asa cum este ea.
#13. AristotelCostel | 24.03.2010 | 10:45
4 (11/15)   
Flesariu, m-am oprit repede dupa titlu, ca viata-i scurta, iar desteptii-s foarte... multi. :)

Din 2005 incoace e momentul ideal pentru investitii imobiliare, da' case pentru locuit adresate celor care muncesc in Romania si castiga... in consecinta, cand aveti de gand sa faceti?

Din fericire... nu-si revine nicio economie, iar veniturile scad... peste tot. Zic din fericire pentru ca economia pre-Lehman a fost o bula de sapun globalizata.
#12. Un viitor cumparator in 2011 | 24.03.2010 | 08:23
8 (7/15)   
Momentul ideal pentru investitii va fi in 2011 !! De ce in 2011 ? Pentru ca in 2011 avem scadenta la imprumuturile facute in 2009 si 2010 si din pacate cu aceste imprumuturi nu se creeaza noi locuri de munca, nu se fac autostrazi ! in 2011 vom avea peste 1.000.000. de someri, cine vine sa va cumpere locuintele STIMATE DEZVOLTATOR ? Ca de obicei, de cind a venit criza, la 3 - 4 luni ne anuntati ca a venit momentul sa cumparam si voi mergeti la tirguri si vindeti 1 - 2 apartamente
#11. anonim | 24.03.2010 | 08:00
8 (5/13)   
Domnule cel mai creu pe lumea asta e sa vinzi ceva, pt toti dezvoltatorii va doresc sa aflati asta pe pielea dumneavoastra, datile ca nu-i a buna. Chestia cu creditele a trecut, obisnuiti-va cu ideea, aia care s-au ars cu credite le-ar da, dar cine e prostu sa le preia lor creditele
#10. Florin Lele | 23.03.2010 | 22:55
-2 (18/16)   
Frumos articol Dan. Te felicit. Florin Lele- Gabrian Imobiliare Oradea.
#9. imobiliarul chior | 23.03.2010 | 20:02
14 (2/16)   
Sigur ca da .... mereu este momentul ideal. In 2009 auzeam la fel, numai momente ideale in timp ce preturile sunt din ce in ce mai mici. Ele or sa scada, pana cand o sa uitati voi "dezvoltatorii" de preturile aberabte pe care le considerati "oportunitati". Faliment usor ... si sa auzim de bine.
#8. coman | 23.03.2010 | 18:25
4 (1/5)   
nu ie cas
#7. Radu S | 23.03.2010 | 17:42
5 (1/6)   
Pnetru Brasov sunt preturi mari.
Avangarden 3 cam = 50 mii inclusiv TVA si sunt gata finisate
#6. mihai | 23.03.2010 | 16:39
13 (2/15)   
Momentul ideal va fi la 6 luni dupa inceperea executarilor silite si licitarea apartamentelor! Restul e vrajeala! Iar cu moment ideal sa o lasam ca macane! Cand inca somajul nu s-a stabilizat iar dobanzile la creditele normale inca au 2 cifre .... vorbaria nu e decat marketing lipsit de substanta!
#5. IMOPEDIA.ro | 23.03.2010 | 14:58
10 (4/14)   
@rasvan,
Orice comentariu care aduce atac la persoana va fi sters, fara discutii. Daca ai fi fost intervievatul nostru, te asiguram ca am fi procedat la fel. Ca idee, te rugam sa observi ca am lasat restul comentariilor care nu contineau jigniri la adresa dlui Flesariu.
#4. Cipper | 23.03.2010 | 14:33
17 (1/18)   
Vin cu o ipoteza. Daca acum e momentul ideal pt investitii si cu toate astea nimeni nu investeste, peste jumatate de an sau un an, dat fiind ca nu a investit nimeni preturile isi vor continua trendul descendent. Atunci intreb si eu: nu va fi cumva acela momentul ideal? Exista mai multe momente ideale? Nu cred...
Intr-adevar acum e momentul IDEAL sa nu cumpere nimeni nimic. Rezultatele nu se vor lasa asteptate. Se va cumpara la un pret apropiat de cel corect in aproximativ un an de acum inainte.
#3. kakamo | 23.03.2010 | 13:07
7 (5/12)   
Foarte bine, domnule Dan Fleşariu, Director General Volumetric Romania , insa se pare ca ne trezim din letargie si profiturile uriase din costructii si imobiliare sunt stopate. Lacomii si-au blocat lichiditatile in aceste constructii si sunt siguri ca nu vor lasa din pret. Sa nu le plangem de mila ca au facut profituri in 3 ani, cat pt 20.
Piata va ramane blocata, si ar trebuie sa se dezvolte mediul concurential, in care clientul trebuie atras.
#2. gogu | 23.03.2010 | 12:06
5 (4/9)   
Cit e adaosul la preturile alea?
#1. raduandrei | 23.03.2010 | 10:57
15 (4/19)   
Asta este promotie???????
Cred ca este o gluma proasta....
Apartament 3 Camere 85,500 Euro + TVA 5%?????
Poate la 50 000 d-ule...desi, nu stiu cati isi mai permit macar aceasta suma.
Inca nu s-a invatat nimic, dar mai e timp...
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video