Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cele mai mari datorii la stat: restanța cumulată a trei companii atinge 160 milioane euro

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1272

Cei mai mari trei restanțieri din România datorează statului aproape 160 de milioane de euro, potrivit unei liste publicate de Agenția Națională de Administrare Fiscală. Mai bine de jumătate din această sumă este datorată statului de gigantul European Food, deținut de frații Micula. Următoarele două poziții sunt ocupate de Complexul Energetic Hunedoara, aflat la un pas de faliment, și Societatea Română de Televiziune.

Cele mai mari datorii la stat: doar trei companii au restanță de 160 milioane euroANAF a făcut publică lista celor mai mari datornici la bugetul de stat: 186 de mari contribuabili, cu restanțe de peste 100.000 lei, înregistrează obligații fiscale totale de 2,60 miliarde de lei, din care 1,92 miliarde de lei obligații de plată principale și 684 milioane de lei obligații accesorii.

În topul clasamentului, cu o datorie de 400,8 milioane lei, se află European Food și European Drinks. Grupul deținut de frații Micula a contestat deja în instanță obligațiile fiscale, iar procesul se află pe rol. Pe locul doi se află Complexul Energic Hunedoara, cu 174,7 milioane de lei, urmat de Societatea Română de Televiziune, cu 170,3 milioane de lei. Poziția a patra este deținută de firma de procesare de carne Doly-Com, cu obligații fiscale de 101,7 milioane lei, din care suma 96,4 milioane lei este contestată. Public Games se află pe locul cinci, cu datorii de 89,4 milioane lei.

„2.486 de contribuabili mijlocii, cu restanțe mai mari de 50.000 lei, au obligații fiscale restante în cuantum total de 3,8 miliarde de lei, din care obligații de plată principale în suma de 2,85 miliarde de lei și obligații fiscale acesorii în suma de 950 milioane de lei. Din total, suma de 316 milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate. Deoarece în săptămâna 25-29.04.2016 a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să își stingă datoriile sau să își clarifice situația fiscală, și pentru a asigura publicarea unor informații cât mai corecte, în zilele imediat următoare va fi publicată șista debitorilor mici contribuabili, instituții publice, persoane fizice cu obligații fiscale restante rezultate și din activități economice independente sau profesii libere, cu restanțe mai mari de 10.000 lei și persoane fizice cu restanțe mai mari de 1.500 lei”, se specifică în comunicatul ANAF.

Pe site-ul instituției se precizează că aceasta este o listă a contribuabililor care înregistrează obligații restante la bugetul de stat la sfârșitul lunii martie. În perioada imediat următoare se va publica o listă asemănătoare cu privire la micii contribuabili, proces amânat din cauza faptului că mulți dintre aceștia au început să achite din datorii.

„Deoarece în săptămâna 25-29.04.2016 a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să își stingă datoriile, sau să își clarifice situația fiscală, și pentru a asigura publicarea unor informații cât mai corecte, în zilele imediat următoare va fi publicată lista debitorilor mici contribuabili, instituții publice, persoane fizice cu obligații fiscale restante rezultate și din activități economice independente sau profesii libere, cu restanțe mai mari de 10.000 lei și persoane fizice cu restanțe mai mari de 1.500 lei”, precizează reprezentanții ANAF.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video