Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

De vizitat în Barcelona: Casa Batlló

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 2369

Casa Batllo este un „must see” pentru oricine ajunge în Barcelona. La fel ca și celelalte capodopere ale arhitectului Antonio Gaudi - La Sagrada Familia, Casa Milla (La Pedrera) și Palau Güell, Casa Battlo este spectaculoasă, din toate punctele de vedere.

 Casa Batllo este situată pe Paseo de Gracia, una dintre artele principale ale orașului. Dealtfel, strada Paseo de Gracia este renumită pentru clădirile ridicate aici începând cu anul 1860 de cele mai importante familii din Barcelona. Atunci a fost aprobat un plan urbanistic ambițios, cunoscut ca Cerdà Plan. Încă din secolul al XIX-lea, Paseo de Gracia a devenit loc de promenadă.

Potrivit www.casabatllo.es, Casa Battlo a fost construită în anul 1877 de unul dintre profesorii de arhitectură ai lui Gaudi - Emilio Sala Cortés. În anul 1903, proprietatea a fost cumpărată de Josep Batlló y Casanova, un cunoscut om de afaceri, care deținea mai multe fabrici din Barcelona. Noul proprietar i-a oferit libertate totală lui Antonio Gaudi, în proiectul care, initial, prevedea demolarea clădirii. Însă acest lucru nu a fost necesar, întrucât arhitectul a reușit să schimbe complet construcția în perioada 1904 – 1906. Fațada a fost refăcută, iar compartimentarea inițială a fost modificată, transformând atât interiorul, cât și exteriorul în adevărate opere de artă.

Imobilul a fost deținut de familia Battlo până în anul 1950. Apoi, timp de 40 de ani, clădirea a aparținut mai multor companii și persoane, iar din 1990 a ajuns pe mâinile proprietarilor actuali. Este vorba despre familia Bernat, care a restaurat casa și care a permis accesul publicului larg începând din 1995.

În prezent, Casa Battlo face parte din patrimoniul mondial UNESCO și este vizitată anual de aproximativ un milion de persoane. Prețul unui bilet pornește de la 25 de euro și există reduceri pentru copii (cei mai mici de șapte ani nu plătesc intrarea), studenți și pensionari.

 

Taguri: barcelona, batllo, casa
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video