Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Decăderea unui monstru sacru: Londra, prea coruptă pentru afaceri sigure

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 18542

Londra îşi pierde credibilitatea, între marile centre financiare ale lumii şi pierde statutul de lider, în topurile de specialitate. Nimic nu pare să meargă bine, în capitala britanică: scandalurile financiare se ţin lanţ, iar cauzele sunt cât se poate de îngrijorătoare. De la manipularea pieţelor financiare până la tranzacţii abuzive, precum şi instabilitatea de pe scena politică, toate au făcut ca întreaga lume a afacerilor să îşi piardă încrederea în Londra.

Decăderea unui monstru sacru: Londra, prea coruptă pentru afaceri sigurePotrivit topului Global Financial Centers Index, New York a urcat pe locul 1 în calitate de cel mai mare centru financiar al lumii, după decăderea Londrei. Cartierele preferate ale celor care conduc lumea sunt în Monaco, Londra şi Hong Kong Traiul în lux începe cu o proprietate, iar pentru a duce o viaţă de miliardar trebuie să plăteşti cel puţin 26.000 de dolari pentru ... Oamenii de afaceri şi-au pierdut încrederea treptat în Londra, după ce în ultimii ani, veştile proaste s-au ţinut lanţ, pe pieţele financiare britanice. Au existat acuze de manipulare a pieţelor financiare, s-au desfăşurat anchete referitoare la vânzarea abuzivă de contracte de asigurări către clienţii bancari, brokerii au participat la un număr semnificativ de tranzacţii extrem de riscante, care au dus la pierderi masive de bani. Dar toate acestea au fost surclasate de intenţia Marii Britanii de a se retrage din UE.

„Reputaţia bună este un aspect de care Londra are nevoie. Investitorii interesaţi de piaţa financiară londoneză vor să ştie că sunt trataţi corect şi că îşi pot desfăşura activităţile în bune condiţii. Londra nu are o economie naţională uriaşă, precum au New York şi Hong Kong, motiv pentru care trebuie să aibă susţinerea Uniunii Europene”, arată autorii studiului.

Guvernul britanic anunţă reconstrucţia întregului sistem financiar

Lipsa de încredere a investitorilor i-a alarmat pe oficialii britanici, care au oferit asigurări că întregul sistem financiar londonez se reconstruieşte pentru a deveni chiar mai puternic decât înainte.

„Construirea unui sistem bancar menit să propulseze economia şi să sprtijine, în acelaşi timp, consumatorii şi mediul de afaceri, este o prioritate pentru Guvernul Britanic. Chiar în acest moment, se lucrează la Peste 50% din investiţiile chineze în Europa se duc în Londra Chinezii au bani şi vor să îi investească peste hotare – în 2013, Europa a atras 1,9 miliarde lire sterline din conturile oamenilor ... crearea unui cadru care fundamentează o industrie a serviciilor financiare responsabilă şi sustenabilă şi care vizează rezolvarea problemelor legate de concurenţă şi risc în sistemul bancar”, se arată într-un comunicat al Trezoreriei britanice.

Analiştii financiari sunt de părere că, odată decăzută Londra din poziţia de lider al marilor centre financiare ale lumii, locul 1 va fi disputat permanent între New York, Hong Kong şi Singapore. Momentan, avantajul oraşului american este şubred şi irelevant din punct de vedere statistic, de doar două puncte procentuale, după cum se arată în studiu. Topul este întocmit în urma intervievării investitorilor, care trebuie să puncteze indici precum mediul de afaceri, sectorul financiar, capital uman şi reputaţia.

CITEŞTE ŞI: Deficit de locuinţe, în Marea Britanie. Clienţii de prima casă ridică preţurile Preţul mediu al locuinţelor britanice a urcat aproape 17.000 euro, într-un singur an. Creşterea se datorează în special cererii ridicate ... Deficit de locuinţe, în Marea Britanie. Clienţii de prima casă ridică preţurile


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video