Arhiepiscopia Romano-Catolica saluta decizia primarului general Sorin Oprescu de a soma Millennium Building Development sa opreasca lucrarile la blocul turn de langa Catedrala Sf. Iosif, atitudine care, in opinia dezvoltatorului, are conotatia unui sprijin acordat candidatului la prezidentiale.

Intr-un comunicat remis presei, Arhiepiscopia afirma, prin biroul sau de presa, ca "decizia legala a Primarului General Sorin Oprescu de a soma MBD sa inceteze lucrarile de constructie la cladirea Cathedral Plaza (blocul turn construit langa Catedrala Sf. Iosif - n.r.), pe care le executa fara autorizatie valabila, a primit drept raspuns continuarea si mai in forta a lucrarilor, cat si amenintari de chemare in judecata".

In comunicat este citat PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de Bucuresti, care, in numele Arhiepiscopiei, spera ca "dl. Oprescu va avea taria de a-si continua lupta deschisa pentru legalitate si nu se va lasa infrant de mafia politico-imobiliara, care a desfigurat Capitala Romaniei", potrivit NewsIn.

In replica, reprezentantii Millennium Building Development se declara surprinsi de "modul in care campania electorala pentru alegerile prezidentiale se reflecta in desfasurarea unui proiect si, in general, asupra mediului de afaceri", precizandu-se ca, raportat la cazul Cathedral Plaza, compania nu poate decat sa constate "efectele negative ale unor decizii si declaratii ce dovedesc o certa necunoastere a legislatiei in vigoare".

Sursa

26 October 2009