Perioada sărbătorilor de iarnă transformă pe oricine într-un designer de interior, pentru câteva săptămâni. Brazii împodobiţi dau culoare tuturor locuinţelor, dar cei mai entuziaşti aleg să îşi decoreze întreaga locuinţă, ba chiar şi curţile. An de an, asemenea imagini aduc zâmmbete atât pe buzele celor care locuiesc acolo, cât şi în rândul trecătorilor. Şi chiar dacă pare complicat, decorarea casei de Crăciun nu cere eforturi majore şi nici un talent special. IMOPEDIA.ro a făcut o listă cu sugestii, pentru cei care vor să aducă un suflu de sărbătoare în fiecare colţ al casei.

32630-poza-1.jpgÎn primul rând, sărbătorile de iarnă sunt despre bunătate şi generozitate. Tocmai de aceea, cel mai potrivit aspect pentru o casă este unul călduros. Luminile sau decoraţiunile luminoase fixate în geam, strălucind în nuanţe calde, sunt cea mai simplă şi de efect metodă de ornat. Pentru cei care locuiesc la case, se poate chiar să îşi traseze un drum de lumi, de la poartă până la intrarea în casă. Acestea pot fi lumini solare, care nu consumă nimic, sau felinare ori lămpi de exterior, care se cuplează la electricitate. Pentru  a completa această imagine, pot fi adăugaţi pe alocuri fulgi de nea de dimensiuni potrivite cu aranjamentul, precum şi ornamente cu mesaje de sărbători. Din motive de siguranţă, luminile nu ar trebui să fie lăsate aprinse peste noapte, ci doar atât timp cât este cineva treaz, pentru a observa posibilele probleme apărute.

32648-poza-2.jpgŞi grădinile sau balcoanele pot fi decorate în spiritul Crăciunul. Ghivecele, diferite suporturi sau bare care se găsesc acolo în restul anului  pot fi transforme în adevăraţi suporţi pentru decoraţiuni.

Oriunde pot fi adăugate ghirlande, lumini sau ornamente tematice. Chiar şi cutia poştală poate fi împodobită de sărbători. De la fixarea unui aranjament floral de sezon pe ea, până la podoabele similare celei folosite pentru brad, totul este posibil.

32649-poza3.jpgNu vă feriţi de ornamentele vintage. Nu este nevoie să reinventaţi decoraţiunile în fiecare an, decât, dacă doriţi acest lucru. Altfel, puteţi rămâne la schema familiară de ornamente.

În fiecare an, elementul nou şi proaspăt poate fi format din crenguţele de brad sau ghirlande, care pot împodobi totul, de la cadouri la balustrade, braţele lustrelor ba chiar blatul de bucătărie sau măsuţele de cafea. Tot acestea pot împodobi coloanele, atât din exterior cât şi din interiorul locuinţelor. Orice tip de amenajare se poate face simplu sau complet, dar cu acelaşi efect final spectaculos.

32650-poza-4.jpgPentru cei care nu au încredere în calităţile lor de designer, o simplă ghirlandă de care este agăţată o fundă roşie poate avea acelaşi efect vizual plăcut ca şi amenajările făcute de specialişti în domniu. Ca regulă de estetică, simplu înseamnă fără de greş.

Dacă găsiţi şi respectaţi o schemă de culori consistentă, atunci efectual vizual va fi cu siguranţă unul plăcut.  Culorile trebuie alese în funcţie de celelalte lucruri din casă şi culorile acestora, în funcţie de decoraţiunile preferate pe care le aveţi deja pentru Crăciun.

  • Culorile clasice ale sezonului sunt roşu şi verde. La acestea se pot adăuga şi nuante metalice de auriu sau argintiu. Culorile iernatice, precum albastru, argintiu sau mov, sunt alegerea multora de sărbători.
  • Dacă alegeţi această schemă coloristică, evtaţi să amestecaţi nuanţe de roşu, galben sau auriu
  • Nuanţele metalice, precum auriu, argintiu şi bronz sunt uşor de combinat între ele

CITEŞTE ŞI: Top 10 – Detalii necunoscute despre Crăciun

 

 

23 December 2013