Turismul de week-end este cel care a salvat, anul acesta, hotelierii din Delta Dunării. Fiindcă oamenii se încumetă mai greu la o vacanţă prelungită în Deltă, criza resimţită în această vară în turism a ajuns şi pe braţele Dunării.

Delta Dunării, destinaţia ideală de week-end„Dacă 2008 a fost vârful afacerii noastre, în acest an, scăderea este cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul companiilor care făceau la noi rezervări pentru angajaţi a scăzut cu 70%", spune Gigi Chiscop, director al hotelului Mon Jardin, din Mahmudia.

Ceea ce ţine această locaţie pe linia de plutire sunt solicitările de week-end şi apoi ieşirile de tip team building, organizate, încă, de firme care caută destinaţii luxoase inedite. O ieşire pe braţul Sf Gheorghe, la Mon Jardin, îţi deschide porţile spre canalele Dunării, dar poposeşti într-o locaţie de patru stele, pe uscat, pe un drum exclusiv cu maşina.

7041-dsc04265.jpgAici poţi alege liniştea unei piscine încălzite, sau te poţi aventura la un dejun pescăresc, chiar pe malul Dunării, de unde nu lipsesc borşul la ceaun, saramura cu mămăliguţă şi meniurile cu peşte, cum numai aici întâlneşti.

Tariful pentru o cameră dublă este de 290 de Ron pe noapte, cu TVA şi mic dejun inclus. Pentru cei care vor să respire zi şi noapte aerul de Deltă, există hoteluri plutitoare, unde poţi alege destinaţii diverse.

Serano este cel mai nou dintre hotelurile plutitoare din Delta Dunării, clasificat la categoria 4 stele. Promite confort si siguranţă pentru 66 de euro de persoană, pe noapte.

7043-dsc04217.jpgDe asemenea, Săgeata Apei, cotată tot la 4 stele, oferă un pachet special de week-end. 2 persoane, 2 nopţi, 180 de lei cazarea, 340 de lei masa şi transport de la Tulcea tur- retur, 90 de lei. Plimbările cu barca cu motor sunt separate şi costă 280 de lei pentru 4 ore.

Pentru cei care doresc să admire coloniile de pelicani, lacurile la apus si răsărit de soare, flora si fauna bogate, unice în Europa, există şi soluţii mai ieftine, la particulari. Case de vacanţă de două şi trei stele se pot închiria cu 80 până la 150 de ron pe noapte, pentru o cameră dublă.

Şi cum sezonul este pe sfârşite, iar anul nu a fost unul grozav la capitolul turism, orice locaţie oferă discount, în funcţie de numărul de persoane şi de zilele petrecute în Deltă.


18 September 2009