În luna iulie a acestui an, două clădiri anexe erau puse la pământ fără aviz de demolare. 

romuluscristea.wordpress.comIlegalitatea îşi găsea justificarea pentru un proiect imobiliar ambiţios - un turn de 200 de metri într-o zonă protejată. Aflate pe strada Ernest Broşteanu, la numărul patru, cele două imobile ar fi trebuit să aibă un statut special, ele aflându-se pe raza de protecţie a monumentelor istorice din Dorobanţi 16, Eminescu 27 şi Eminescu 29. 

Scenariul de pe strada Broşteanu seamănă cu cel al casei din Maria Rosetti 38, demolată pe furiş. Investitorul care a achiziţionat cele două imobile, din apropierea Pieţei Romană, nu a obţinut şi avizul de demolare. Astfel că a trecut la treabă în lipsa acestuia. ONG-urile de mediu au reacţionat însă imediat şi au chemat atât Poliţia Comunitară a Sectorului 1, cât şi Inspectoratul de Stat Construcţii.

Aceştia au constat ilegalitatea, dar, în ciuda acestui fapt, lucrările de demolare nu au fost stopate imediat. Ba mai mult, ele au continuat atât cât a fost necesar că cele două clădiri să fie puse la pământ. "Anexele unor case de pe terenul unde a fost propus turnul acela de 200 de metri au fost puse la pământ fără niciun fel de autorizaţie de construire.

 

 

Sursa

18 November 2009