Ridicarea a trei noi cartiere de locuinţe în sectorul 2 şi în oraşul ilfovean Pantelimon implică distrugerea unor imobile funcţionabile. Două dintre terenurile pe care se vor ridica, începând de anul acesta, cele 3.500 de apartamente pentru tineri au aparţinut Ministerului Apărării, fiind ulterior transferate primăriilor.

16183-4.jpgNecesarul de spaţii locative pentru sectorul 2 va fi complet acoperit în maximum doi ani, promit reprezentanţii Ministerului Dezvoltării.

În acest sens, peste aproximativ două luni, va începe construcţia primului cartier ANL din cele trei, aflate în proiectul derulat alături de Ministerul Dezvoltării.

Imobilele vor fi situate în zona Pipera, pe strada Fabrica de Glucoză numerele 2-4, şi vor cuprinde 1.400 de apartamente şi garsoniere. O altă zonă unde se vor ridica 48 de unităţi locative este cartierul Pantelimon, pe strada Aurului, însă cele mai multe, 2.100, se vor construi lângă Bucureşti, în oraşul Pantelimon.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 susţin că de toate aceste locuinţe vor beneficia tinerii cu vârste de până la 35 de ani care au depus cerere pentru închiriere.

După o verificare a terenurilor, redactorii "Adevărul de Seară" au descoperit că spaţiul destinat celui mai mare cartier ANL, ce se va întinde în Pantelimon pe 11 hectare, este ocupat de mai multe imobile. Deşi au aparţinut unităţilor militare care au fost dezafectate, unele dintre acestea sunt funcţionale: zidurile din cărămidă sunt nealterate, iar acoperişul este aproape intact. Poliţiştii comunitari de la sectorul 2, care păzeau ieri zona, ne-au declarat că imobilele vor fi demolate pentru a face loc noului cartier ANL.

Finanţarea acestor lucrări se va face şi din banii pe care Ministerul Dezvoltării speră să îi obşină din scoaterea la vânzare a 83 de locuinţe ANL, inaugurate în urmă cu un an pe strada Maior Vasile Băcilă, numerele 28-30.

Peste 150 de locuinţe, inaugurate într-o lună

Cheile a 97 de apartamente şi garsoniere au fost înmânate, la 29 decembrie 2010, tinerilor care au aplicat pentru o locuinţă în sectorul 2.

La nici două săptămâni, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, au inaugurat un mers în Colentina pentru a mai inaugura o parte a cartierului ANL.

Astfel, la 11 ianuarie, alte 69 de locuinţe au fost predate zecilor de bucureşteni cu vârsta de până la 35 ani, care îşi desfăşoară activitatea în sectorul 2 al Capitalei, precum şi unor persoane evacuate din locuinţe retrocedate.


Sursa

26 January 2011