Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Depozitele bancare au crescut în septembrie, faţă de luna anterioară

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2556

Depozitele în lei şi valută ale populaţiei şi firmelor din România au înregistrat în septembrie un avans de 1,7%, faţă de luna precedentă, depășind 181 miliarde lei. Şi asta după ce depozitele în lei ale rezidenţilor au crescut cu 1,8%, iar cele în valută au sporit cu 1,4%, potrivit datelor BNR.

Depozitele bancare au crescut în septembrie faţă de luna anterioarăAvansul anual al valorii depozitelor atrase de bănci a fost în septembrie de 6,6%. În septembrie, depozitele bancare în lei ale populaţiei au crescut cu 1,3% faţă de luna precedentă, la 68,73 miliarde lei, în timp ce economiile în lei ale firmelor au sporit cu 2,4%, la 50,79 miliarde lei.

Depozitele în valută ale populaţiei au înregistrat o creştere mai mare, de 3% faţă de august, la 41,06 miliarde lei, la valoarea echivalată în lei, iar cele ale firmelor au scăzut cu 1,8%, până la 20,43 miliarde lei.

Comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, depozitele totale în lei au crescut cu 12,4%. Faţă de septembrie 2010, depozitele în lei ale populaţiei au avansat cu 11,7%, iar cele ale firmelor cu 13,2%.

Faţă de finalul lunii septembrie 2010, depozitele în valută ale populaţiei şi firmelor s-au redus cu 3,2%, în termeni nominali la valoarea echivalată în lei şi cu 5,1% pentru cea exprimată în euro.

Depozitele în valută ale populaţiei au înregistrat o creştere anuală de 4,5% în septembrie, exprimate în lei, iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, s-au diminuat cu 15,6%.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video