Veniturile grupului Globe Trade Centers (GTC) în România şi Bulgaria au urcat cu 41% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă din 2011, la 5,5 mil. euro, cea mai mare parte a încasărilor fiind realizate pe piaţa românească, prin cele patru malluri Galleria şi complexul de birouri City Gate.

24761-city-gate.jpgDezvoltatorul imobiliar înregistra în perioada ianuarie-martie 2011 venituri de 3,9 milioane euro în România şi Bulgaria. GTC deţinea atunci în România doar trei malluri, al patrulea, din Arad, fiind deschis în toamna anului trecut. În Bulgaria, GTC are doar un centru comercial, cu o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi şi deţine în prezent în România patru malluri sub brandul Galleria, la Arad, Suceava, Piatra-Neamţ şi Buzău, cu o suprafaţă totală de 69.500 de metri pătraţi. Rata medie de ocupare a acestora este de 87%, iar nivelul mediu al chiriei se situează la 9 euro/mp/lună.

Centrele comerciale erau estimate în martie la 84 milioane de euro. Compania mai deţine complexul City Gate, din Piaţa Presei, evaluat la 173 milioane de euro. Complexul este ocupat în proporţie de 96%, iar chiria medie este de 22 de euro/mp/lună. GTC are, de asemenea, o serie de terenuri în Bucureşti pentru proiecte rezidenţiale totalizând circa 4.000 de locuinţe, dar şi pentru un imobil de birouri, de 15.000 de metri pătraţi, care urmează să fie dezvoltat în parteneriat cu omul de afaceri George Copos.

 

Sursa

15 May 2012