Începând cu sfârşitul lunii septembrie Dubaiul se numără printre recomandările făcute de agenţiile de turism. Având un climat subtropical, e recomandat să fie vizitat mai ales în perioada noiembrie şi martie.

13712-dubai-beach-hotel.jpgLunile iunie, iulie, august şi prima parte a lunii septembrie sunt extrem de călduroase. Acest lucru nu permite turiştilor să beneficieze de plaja mult dorită în timpul zilei, când temperaturile depăşesc de multe ori 50 de grade Celsius.

„În privinţa preţurilor, este cert că pe destinaţia Dubai turistul primeşte exact ceea ce a ales şi a plătit. Dacă alege un hotel de două stele serviciile sunt net superioare celor din alte ţări. Desigur că hotelurile de cinci stele sunt opulente, au preţuri ridicate care ajung la 1000 de dolari pe noapte, dar confortul oferit este deosebit, iar gama de facilităţi este foarte variată. Pentru această destinaţie, turiştii pot alege cazare la hotelul Burj Al Arab de 7 stele sau la un hotel situat în cea mai înaltă clădire din lume - Burj Dubai - turnul Dubaiului" spune Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.

„Dacă nu îţi permiţi să te cazezi la celebrul hotel Burj Al Arab, poţi măcar să-i faci o vizită. Să faci un tur al holului central costă 60 Euro/pers sau poţi să iei cina aici. O să ai parte de experienţe inedite. La restaurantul Al Iwan guşti specialităţi arabe, iar la Bab Al Yam ai parte de o cină informală, pe marginea oceanului. Dacă vrei o cină la înălţime, poţi merge la Al Muntaha, unde vei lua masa la 200 m, după ce ai călătorit cu un lift panoramic. Şi itinerariul nu se opreşte aici: nu vei rezista să nu intri în restaurantul Al Mahara, te va atrage imensul acvariu cilindric din mijlocul sălii de mese şi aroma bunătăţilor cu specific marin" adaugă Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Sunt foarte multe atracţii în Dubai: plaja cu nisip fin şi apa clară a Mării Arabiei, Jeep Safari în deşertul cu nisip fin într-o maşina 4 X 4 foarte luxoasă şi comodă; cumpărături în cele peste 30 de mall-uri. Turiştii vor simţi atmosfera bazarului şi a Pieţii de Aur şi nu pot rezista tentaţiei de a schia pe zăpada artificială a pârtiei de la Emirates Mall. Dubaiul îmbie vizitatorii la scufundări, la distracţie în cluburile de noapte şi îi atrage cu deliciile bucătăriei internaţionale (merită gustate deserturile pe bază de lapte de cămilă). Toate acestea se desfăşoară într-o atmosferă ultramodernă care dă oricui senzaţia că trăieşte în viitor.

Dacă vrei o atmosferă tipic veneţiană, poţi lua bărcuţele numite "abras" (tradiţionalele water-taxiuri) care circulă de-a lungul canalelor veneţiene artificiale. Astfel ajungi la restaurantele aşezate de-a lungul canalelor şi poţi savura o cafea la soare, într-un loc drăguţ şi romantic. La apus, luminile se aprind, arhitectura este briliantă aproape de neegalat şi totul străluceşte sub camuflajul nopţii.

Printre atracţiile Dubaiului se numără Marea Moschee, Grădina Zoologică şi Muzeul Oraşului. Marea Moschee este localizată în cartierul Bur Dubai şi a fost reconstruită în 1998, acum are nu mai puţin de 9 domuri mari, 45 domuri mici şi cel mai înalt minaret din oraş care măsoară 70 metri înălţime. Daca ai chef de distracţie, ia o pauză şi mergi pentru câteva ore în Wild Wadi Water Park care cuprinde 24 de atracţii dintre care 16 sunt interconectate: tobogane de apă, rollercoastere, rafting.
13711-dubai_metro_3.jpgMândria Dubaiului este metroul. Dacă ai ajuns în Dubai trebuie neapărat să faci o plimbare cu el. Nu este scump, este foarte rapid şi te plimbă prin tot oraşul. Cea mai mare parte a traseului este suspendată, dar sunt şi porţiuni îngropate.

„Pentru a intra pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite (EAU) turiştii au nevoie de viză turistică. Se poate obţine pentru o perioadă de 30 de zile şi poate fi prelungită o singură dată, numai printr-un hotel sau printr-o agenţie de turism care operează în EAU care are autorizaţie de la Ministerul de Interne. Cererea de viză trebuie să fie trimisă cu cel puţin o săptămână înainte de călătoria propriu-zisă. Compania de turism sau hotelul trebuie să plătească suma de 1000 de Dhs (dirhami) pentru fiecare turist în parte, banii fiind returnaţi companiei sau hotelului în momentul în care turistul părăseşte E.A.U." spune Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Singurul mijloc de transport care asigură o călătorie plăcută, comodă şi în scurt timp este avionul. Zborul durează aproximativ patru ore şi avionul aterizează pe cel mai modern aeroport din Orientul Mijlociu - Dubai International Airport. Dacă eşti femeie, să nu porţi fuste scurte sau rochii decoltate, din cauza obiceiurilor religioase severe. Bărbaţii nu trebuie să poarte pantaloni scurţi. Este interzisă fotografierea obiectivelor militare şi a localnicilor, în special a femeilor.

„Le recomand turiştilor să ia în bagaje haine din bumbac sau in, pantofi comozi, pălărie de soare, ochelari de soare, iar pentru serile răcoroase: pulovere sau jachete. Oricine poate alege această destinaţie ideală atât pentru vacanţele în familie, cât şi pentru vacanţele în grup. Copiii găsesc aici parcuri de distracţii, femeile fac shopping, tinerii se distrează în cluburi şi discoteci" mai precizează Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.


Ofertă de toamnă Dubai
Hotel Capitol Residence 4*
- cazare în apartament cu 2 dormitoare pentru 4 persoane
- de la 825 Euro/pers.
- transport cu avionul, transferuri
- 7 nopţi cazare cu mic dejun
- turul oraşului cu vizitarea Muzeului Dubaiului
- asistenţă turistică în limba română
- perioada sejurului: 30 septembrie - 8 octombrie
- detalii pe: www.promptservice.ro


City Break Dubai, Hotel Ibis Deira City Centre 3*
- de la 501 Euro/pers.
- transport cu avionul
- 3 nopţi cazare cu mic dejun
- oferta este valabilă până pe 31 octombrie 2010
- detalii pe www.besttourism.ro

Revelion în Dubai, Hotel 3*
- de la 599 Euro/pers.
- transport cu avionul, transferuri
- 7 nopţi cu mic dejun
- asistenţă turistică

Revelion în Dubai, Hotel 4*
- de la 699 Euro/pers.
- transport cu avionul, transferuri
- 7 nopţi cu mic dejun
- asistenţă turistică
- detalii pe: www.prestige.ro


24 September 2010