Ce poate fi mai frumos de Crăciun decât o vacanţă acasă la Moş Crăciun? Tocmai de aceea, Laponia este una dintre destinaţiile cele mai cerute în perioada sărbătorilor de iarnă, deşi preţul unui bilet sare de 1200 euro/persoană. O altă destinaţie preferată de turiştii în această perioadă este Egiptul.

15753-565laponia1.jpg„Pentru Crăciunul 2010, am vândut cel mai bine Laponia cu preţuri de la 1234 Euro/pers., pentru transport cu avionul, transferuri, şapte nopţi cazare cu mic dejun în cameră standard pentru opt persoane. Turiştii au inclus în preţul pachetului cinele speciale şi excursiile: cină în seara sosirii, cină festivă de Crăciun cu program special, excursie „În căutarea lui Moş Crăciun" în Satul lui Moş Crăciun şi la Santa Park pe data de 25 decembrie cu masa de prânz inclusă, excursie „întâlnire cu Moş Crăciun şi soţia sa la căsuţa din pădure" pe data de 24 decembrie cu o gustare inclusă, îmbrăcăminte termoizolantă, ghizi locali" ne-a declarat Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

O altă alegere a turiştilor este Crăciunul într-o destinaţie caldă: Sharm el-Sheikh, cu preţuri de la 639 Euro/pers., pentru transport cu avionul, transferuri, şapte nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică.

„Sharm el-Shiekh înseamnă leneveală la marginea piscinei, scufundări printre coralii şi peştii coloraţi, călătorii la Piramide, ori cu dromaderul în deşert sau plimbări cu catamaranul pe mare. Trebuie să-ţi dozezi bine timpul pentru a profita la maximum de frumuseţile deşertului şi să dai curs tentaţiilor culinare şi shopping-ului. Ca să fii de-al casei, gustă ceaiul de mentă în Na'ama Bay (cea mai animată staţiune cu Sharm) şi răsfaţă-te cu shisha cu aromă de cireşe!" este de părere Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

„Anul acesta am avut Crăciun în Sharm el-Sheikh care s-a vândut foarte bine, gradul de ocupare a charterelor este de 100%. Am vândut foarte bine atât Crăciunul, cât şi Revelionul, turiştii s-au decis din timp asupra destinaţiilor şi ofertelor. Vânzările sunt clar mai numeroase decât anul trecut când criza s-a resimţit din plin în domeniul turismului. Pentru Dubai situaţia e la fel de optimistă, cursa de pe 3 ianuarie este ocupată în proporţie de 100%, iar pentru 10 ianuarie mai avem câteva locuri libere" adaugă Mădălina Popa, outgoing manager Prompt Service Travel.

„Pentru Crăciun, cel mai bine am vândut capitalele europene Viena şi Praga, unde sunt şi Pieţele de Crăciun. De asemenea, o altă destinaţie cerută de Crăciun a fost Israelul. Pachetele pentru Pieţele de Crăciun pentru capitalele europene au avut preţuri de la 210 Euro/pers. şi au inclus transport cu autocarul 5 nopţi cazare la hoteluri de trei stele, ghid însoţitor din partea agenţiei" afirmă Cristina Molfea, director departament extern Christian Tour.

Pentru Israel, preţurile pornesc de la 499 Euro/pers. şi includ transport cu avionul, şase nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 3 - 4*, şase cine la restaurantele hotelurilor, transport cu autocar pe teritoriul Israelului, ghid local vorbitor de limba română şi preot. Pe 25 decembrie turiştii merg la Betleheem pentru vizitarea Grotei Laptelui şi a Bisericii Naşterii Domnului, care este construită peste peştera folosită ca staul. Locul în care Iisus s-a născut este marcat cu o stea de argint cu 14 colţuri montată pe o placă de marmură albă. Explorarea Ierusalimului continuă cu: Zidul Plângerii, Muntele Sion, vizita la Foişorul "Cina cea de Taină", Biserica Adormirii Maicii Domnului şi Mormântul lui David.

Românii care au decis să rămână în ţară „au ales destinaţii precum Sinaia (cu preţuri de la de la 280 lei/persoană/pachet) şi Predeal. La Predeal, se mai găsesc locuri libere la Hotel Orizont 4*, relansat în iulie 2010. Preţurile pornesc de la 655,50 lei/persoană/ pachet şi sunt incluse: două nopţi cazare cu mic dejun, cina în Ajunul Crăciunului, cina de Crăciun, acces la SPA, cadouri de la Moş Crăciun şi surprize plăcute. Faţă de 2009, vânzările au fost mai slabe de Crăciun, dar la nivelul anului trecut pentru Revelion" susţine Andrada Crânguş, director de marketing Transilvania Travel.


22 December 2010