Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cele mai frumoase locuri de pe Pământ – spectacole naturale mai puțin cunoscute

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4376

Atunci când alegem destinația de vacanță, căutăm întotdeauna cele mai interesante locuri, dar rareori privim în afara destinațiilor clasice. Dincolo de capitale europene sau orașe exotice, există locuri a căror frumusețe taie respirația prin unicitatea lor. Apele albastre ale Greciei par să pălească pe lângă lacurile și izvoarele curcubeu ale lumii. Lacul Roz al Australiei, Râul Curcubeu al Columbiei, Izvorul Prismatic din SUA sau vegetația veche de 20 de milioane de ani din Oceanul Indian – toate ar trebui văzute măcar o dată în viață.

lacul rozNimeni nu știe cu certitudine ce anume cauzează coloritul bizar al Lacului Hillier, cunoscut drept Lacul Roz din Australia, dar o echipă de cercetători a identificat câteva cauze probabile. Oamenii de știință au analizat microorganismele care supraviețuiesc în acest lac – unele dintre puținele organisme care pot trăi într-un mediu făcut din sare solidă, cum este acest lac. Scopul cercetării a fost identificarea acelor organisme care ar putea fi responsabile de remarcabila culoare a apei. S-au descoperit astfel 10 specii de bacterii iubitoare de sare, aproape toate fiind roz, roșii sau somon, ele fiind probabil responsabile de acest fenomen. Această descoperire anulează crezul anterior potrivit căruia responsabile de culoarea roz erau algele. Un alt lucru spectaculos este faptul că apa nu este întotdeauna roz. 

O altă apă colorată spectaculos este Râul Curcubeu, sau Caño Cristales din Columbia. Situat încurcubeu munții Serrania de la Macarena, râul uimește prin culorile lui: galben, verde, albastru, negru și roșu. Curcubeul lichid este cauzat de un fenomen unic – întâlnirea mai multor elemente care schimbă culoarea apei. Astfel, roșul vine de la o plantă roșie numită Macarenia Clavigera. Negrul, de la niște pietre negre. Verdele vine de la alge. Galben este nisipul, iar albastru este culoarea apei. Același râu este spectaculos și prin cascadele pe care le are, lagunele și cavernele.

marele prismaticUn spectacol de culori este și Marele Izvor Prismatic din parcul național Yellowstone, SUA. Izvorul fierbinte de un albastru intens este înconjurat de inele multicolore, cu nuanțe care trec de la roșu până la verde. Acest efect este cauzat de bacteriile și microbii care se dezvoltă în apele calde, abundente în minerale. Culorile izvorului se schimbă odată cu anotimpurile și sunt mai puternice sau mai estompate, în funcție de bacteriile care se dezvoltă la diferite temperaturi. În centrul izvorului, acolo unde apa țâșnește din pământ clocotind, aceasta este chiar sterilă, din cauza temperaturii înalte.

Grupul de Insule Vaadahoo, din Maldive, sunt cunoscute drept un loc paradisiac. Dar aceste insulemare de stele devin cu adevărat hipnotizante noaptea: apele strălucesc ca o oglindă în care se reflectă stelele. Totuși, strălucirea este a apei, iar sursa luminii este fitoplanctonul – microbii marini – care sunt bioluminiscenți și emană sclipiri albastre.

socotraÎn Ocenul Indian, la 250 de kilometri de Somalia și la 340 de kilometri de Yemen, se află Tărâmul Pierdut din Socotra, insula cu vegetație veche de 20 de milioane de ani. Pe insulă se găsesc aproximativ 800 de specii rare de floră și faună, dintre care multe nu se mai găsesc niciunde altundeva în lume. Pe insulă se găsesc plaje nisipoase, peșteri calcaroase și munți înalți, iar climatul foarte cald și uscat a condus la o imagine distinctă a plantelor.

CITEȘTE ȘI:

Ofensiva împotriva poluării: sate ecologice scoase la vânzare casă cu casă

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

macheta_pentagon.jpg
OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video