Dezvoltatorii imobiliari considera ca includerea cladirilor ANL in programul Prima Casa nu ii va afecta deloc, vanzarea acestor locuinte fiind un lucru bun in conditiile in care statul are nevoie de bani.

sursa:dailybusiness.roElena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a afirmat ca Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) reprezinta o solutie pentru deblocarea pietei.

Udrea a spus ca pretul stabilit de minister este dat de preturile la care au fost facute licitatiile de construire din 2009-2010 si anume 19.150 euro pentru o garsoniera, 26.950 euro pentru un apartament de 2 camere si 36.014 euro pentru 3 camere.

"Am ajuns la concluzia ca pretul corect pentru un dezvoltator al statului, asa cum este ANL, este cel de inlocuire, adica, daca vand o garsoniera eu vreau cu banii pe care-i incasez sa pot construi alta, statul nefacand profit din activitatea de construire din acest program social pe care-l deruleaza. La aceasta valoare se adauga 10% cheltuieli neprevazute", a mai spus Udrea.

"Includerea cladirilor ANL in programul Prima Casa nu ne va afecta deloc. ANL-urile se adreseaza clar unui alt segment. Nu trebuie sa uitam ca sunt totusi conditii de eligibilitate in ceea ce priveste aceste cladiri. Nu oricine are sumele vehiculate poate achizitiona un astfel de apartamente", a declarat Asher Lax, marketing and sales director Adama.

El a adaugat ca, in ceea ce priveste preturile anuntate pentru aceste locuinte trebuie mentionat ca sunt subventionate. "Nu se poate construi la preturile acestea", a precizat Asher Lax.

Valentin Tanase, vicepresedinte Platinum Group a afirmat faptul ca introducerea spre vanzare a caselor executate de ANL este in esenta un lucru bun. Statul are nevoie de bani si e normal sa recurga la toate mijloacele pt a aduce banii la buget.




Sursa

9 March 2010