Pretul mediu de vanzare a locuintelor noi in aceasta zona este de 800 euro/mp util.

20034-ingineri-proiectanti-constr.jpgCompaniile specializate in constructia de ansambluri rezidentiale au atacat masiv sectorul tranzactiilor finantate prin programul ,,Prima casa", demarand in prima jumatate a anului pro­iecte noi insumand aproximativ 1.000 de apar­ta­mente. Cel mai important apartine com­paniei Gama Invest, care a anuntat continuarea proiec­tului Gama Residence prin lansarea pe piata a celui de al treilea proiect, amplasat pe Soseaua Oltenitei din Bucuresti. Acesta va include opt blocuri cu un regim de inaltime P+8 etaje, cu peste 500 de unitati locative, insotite de parcari sub­te­rane. In prezent, compania are in construire un proiect de 31 de apartamente in zona Berceni cu preturi pornind de la 23.900 de euro (TVA inclus) pentru garsoniere, 47.900 de euro - apartamente cu doua camere si 81.800 - apartamente cu trei camere cu termen de finalizare luna august 2011. Dezvoltatorii pro­iectului Metropolitan Residence, amplasat tot in zona de sud a Capitalei, au inceput deja constructia altor sase blocuri. Acestea vor avea in componenta un total de 200 de apartamente si spatii comerciale si au ca termen de finalizare luna decembrie.

La randul sau, dupa vanzarea completa a ansamblurilor Studio Plus Brancoveanu, Studio Plus Oltenitei, compania Studio Plus Residence anunta terminarea lucrarilor in termen la Studio Plus Grand Arena Berceni, precum si inceperea lucrarilor la urmatorul proiect. Acesta va avea in componenta un numar de 160 de unitati locative, ajungand astfel la un total de 500 de unitati. Un proiect nou-nout inceput in partea de sud este si Family Residence Berceni. Ansamblul va avea peste 175 de apartamente. ,,In urma studiilor noastre reiese ca pentru constructiile noi nivelul pretului pe metru patrat util este de minimum 800 de euro, valoare valabila in zona de sud a Capitalei. In acelasi timp, constructiile vechi din aceeasi zona raman la un nivel de 1.000 euro/mp util", sustine Catalin Grigore. Cele mai multe achizitii s-au facut prin programul ,,Prima casa 4", respectiv 65% din tranzactii.

Be Igloo si-a dublat vanzarile de apartamente

Numarul de locuinte vandute de Be Igloo s-a dublat in primele sase luni ale anului comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, in primul semestru, compania a vandut peste 60 de apartamente, fata de numai 30 anul trecut in aceeasi perioada. Tranzactiile s-au realizat la valori de 60.000-80.000 de euro, pe primul loc la acest capitol fiind ansamblul Optima din cartierul Titan, cu 63% din totalul de vanzari. In acest ansamblu clientii au ales cu predilectie apartamentele cu doua camere. Din portofoliul Be Igloo fac parte ansamblurile rezidentiale Optima si Armonia din Titan, Ten Blocks si West Park din Militari, My Dream Pipera, Primavera ,,Parcul cu salcami" Ploiesti, Green City, Evocasa Selecta, Viva Brasov si Green Hills Piatra-Neamt.


Sursa

27 July 2011