Investitorii imobiliari spanioli care au achiziţionat suprafeţe mari de teren pentru dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale în Bucureşti şi împrejurimi nu îşi vor mai permite prea mult timp să stea cu ele în portofoliu.

23559-teren_bun_7566eefc9d.jpg„Sunt o serie de investitori spanioli care au cumpărat loturi mari de teren şi care spun că îşi pot permite să le ţină fără dezvoltare, dar nu cred că e adevărat în toate cazurile. La un moment dat vor fi forţaţi să facă ceva. Dezvoltatorii de rezidenţial nu vor să plătească mai mult de 200 de euro/mp construit, dar proprietarii de terenuri nu vor să accepte aceste preţuri încă“, a declarat Răzvan Iorgu, managing director CBRE România.

În a doua jumătate a anului trecut au fost încheiate pe piaţă cinci tranzacţii cu terenuri în valoare totală de 50 mil. euro. A fost tranzacţionată o suprafaţă de 40,2 hectare.

„Pe piaţa terenurilor vor continua să fie activi investitorii interesaţi de retail şi birouri. Numele lor nu va fi o surpriză pentru că sunt activi în regiune, dar sunt noi în România. Se uită la birouri şi e importantă intrarea unor bani noi în piaţă. Dacă reuşim să încheiem două din cinci tranzacţii e bine. Momentan sunt 3-4 tranzacţii în derulare de ceva timp pe piaţă care sperăm să se concluzioneze“, a mai spus Iorgu.

 

Sursa

23 February 2012