Compania cu capital  israelian Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Casa Radio din Bucureşti, a înregistrat în primul semestru al acestui an venituri în creştere cu 20%, până la nivelul de 9,5 mil. euro, pentru zona central şi est europeană, potrivit raportului financiar al companiei.

Plaza Center a raportat pentru aceeaşi perioadă o pierdere operaţională de 2,2 mil. euro, în comparaţie cu 9,3 mil. euro în prima jumătate a anului trecut. Compania a obţinut aprobarea comisiei tehnice de urbanism în cazul proiectului Casa Radio, cel mai mare şantier din centrul Bucureştiului, şi se aşteaptă să finalizeze prima fază a lucrărilor în 2013.

Plaza Centers are o cotă de 75% din proiectul Casa Radio care va cuprinde 600.000 mp de spaţii comerciale, în care sunt incluşi 170.000 mp închiriabili aferenţi unui mall.

În ceea ce priveşte al doilea şantier pe care compania îl are în lucru în România, mall-ul din Miercurea Ciuc, acesta este în continuare oprit până ce compania va reuşi să atragă finanţarea necesară continuării lucrărilor.

 
Sursa

25 August 2010