Complexul imobiliar din Ştefăneşti are apartamente de trei camere de 58,15 mp utili, în loc de 66 mp, minimum prevăzut de lege.

DINCOLO DE LEGE: Cutii de chibrituri pe post de caseApartamente noi mai mici decât limita legală. Un investitor dezvoltă în Ştefăneşti, localitate din apropierea Capitalei, un complex rezidenţial cu locuinţe care nu respectă suprafaţa utilă minimă impusă de lege.

Cei care şi-au dorit să scape de comunistele „cutii de chibrituri" se trezesc aici în cutii de conserve nounouţe, care pot fi chiar mai mici faţă de cele din care abia „scăpaseră".

O parte dintre apartamentele noi de trei camere din ansamblul Cosmopolis au suprafeţe utile de 58,15 metri pătraţi, respectiv 61,42 mp, potrivit măsurătorilor înregistrate în cartea funciară la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov.

Unităţile situate la mansardă sunt chiar mai mici: 55,28 mp. Legea locuinţei nr. 114/1996 precizează însă că valorile minime pentru unităţile locative de trei camere trebuie să fie de 66 mp utili, la cel mult trei locatari, sau 74 mp utili, în cazul a patru locatari.

„Nu ar fi primul caz de acest gen", spune analistul Radu Zilişteanu. Principalul motiv este costul mare al terenurilor şi al construcţiei.


Sursa

18 August 2009