Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Direcția pentru Evidența Persoanelor acceptă extrasele de carte funciară eliberate online

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1939

Vești bune pentru persoanele care au nevoie de o nouă carte de identitate! Începând de astăzi, pot face dovada adresei de domiciliu cu extrasul de carte funciară emis online de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Astfel, dosarul pe care îl pregătim atunci când solicităm o nouă carte de identitate a fost micșorat semnificativ. 

sursa foto: https:/www.stiripesurse.ro/noi-reglementari-in-domeniul-cadastrului_1260684.htmlÎncepând de astăzi, prezentarea contractului de vânzare-cumpărare, a celui de construire sau a extrasului de carte funciară semnat și ștampilat, eliberat de oficiile de cadastru și publicitate imobiliară nu mai este obligatorie pentru a face dovada adresei de domiciliu în scopul obținerii documentelor de identitate. Toate cele peste 570 de birouri din toată țara ale Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) acceptă extrasul de carte funciară emis online de ANCPI.

Așadar, cetățenii români nu mai sunt nevoiți să  piardă bani și timp pentru a străbate orașul sau pentru a călători în altă localitate pentru a solicita și apoi pentru a ridica extrasul de carte funciară. Documentul poate fi obținut online, pe platforma epay.ancpi.ro. Prețul acestuia este de 20 de lei, iar solicitantul îl poate primi în doar câteva minute dacă actele respective sunt disponibile în format electronic. În situația în care cartea funciară nu este introdusă în sistemul electronic, angajații oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară fac conversia documentului în format electronic și îl expediază solicitantului.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video