Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Directorul Metrorex: metroul din Drumul Taberei va fi finalizat în luna decembrie

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 4059

Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei – Eroilor, va fi finalizată anul acesta, în luna decembrie, după lucrări care au durat opt ani, a declarat, pentru ZF, Dumitru Șodolescu, directorul general al Metrorex.

sursa foto: http:/metropotam.ro/La-zi/cum-arata-prima-statie-de-metrou-din-drumul-taberei-terminata-in-intregime-in-week-end-se-deschide-p-art2047957317/Totodată, Șodolescu a anunțat că, în 2019, Metrorex va lansa proiecte în valoare totală de peste cinci miliarde de lei. Este vorba despre înlocuirea căii de rulare pentru Magistrala 2, realizarea Magistralei 6 - tronsonul 1 Mai – Otopeni și achiziția de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Eroilor.

Astfel, investiția care vizează modernizarea Magistralei 2 are drept scop rezolvarea problemei întârzierilor reclamate de călători în ultimele luni.

„Licitația a fost încărcată ieri în SEAP. Înlocuim calea de rulare pentru că este uzată, instalațiile sunt vechi, unele de 30 de ani și apar în mod inevitabil defecțiuni”, a precizat, pentru ZF, Dumitru Șodolescu.

Valoarea totală a proiectului privind Magistrala 2 Berceni - Pipera este de 556 de milioane de lei, peste 500 de milioane de lei reprezentând fonduri europene nerambursabile. Lucrările vor dura patru ani și se vor desfășura în special în timpul nopții, pentru a nu îngreuna circulația trenurilor, a precizat directorul Metrorex.

De asemenea, Dumitru Șodolescu a amintit și de licitația pentru Magistrala 6, cu tronsonul 1 Mai – Otopeni. Costul proiectului este de aproximativ  1,3 de miliarde de euro, dintre care 517 de milioane de euro provin din fonduri europene și aproape 320 de milioane de euro de la Agenția Japoneză de Cooperare Internațională (JICA). „Estimăm sfârșitul lucrărilor pentru acest proiect la finalul anului 2023 dacă nu sunt contestații”, a explicat Șodolescu pentru ZF.

Pe de altă parte, licitația pentru cumpărarea de noi trenuri pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Eroilor, procedura va fi finalizată în 42 de luni. „Dăm în exploatare inițial magistrala cu trenuri din flota proprie. Luăm în calcul achiziția a 13 trenuri unde avem un cuantum de 450 milioane lei, bani de la Banca Europeană pentru Investiții. Achiziția acestor trenuri se termină în 42 de luni”, menționează directorul companiei.

Pentru acest proiect compania și-a asigurat posibilitatea de a contracta încă 17 trenuri noi pentru secțiunea Eroilor – Iancului.

Luna viitoare, Metrorex va da în exploatare pe Magistrala 4 Parc Bazilescu – Lac Străulești, un sistem nou de automatizare și siguranța circulației care va reduce timpul de așteptare cu circa cinci minute.

În plus, în luna septembrie va fi finalizat un proiect care presupune modernizarea a 41 de stații cu sisteme bazate pe cartele contactless. „Din cele 53 de stații, 41 sunt modernizate și intră în funcțiune în septembrie. S-a mai întârziat puțin pentru că s-a cerut să fie fiscalizate casele de marcat. Pentru restul stațiilor căutăm finanțare”, a precizat directorul Metrorex.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video