Oasis Shopping Center Services, divizia de administrare comercială şi tehnică a Oasis - companie condusă de sibienii Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner, a preluat serviciile de property management pentru mall-ul Iris Shopping Center din cartierul bucureştean Titan.

20007-iris_321d770acf.jpgCentrul comercial, dezvoltat de Agrig 35 şi aflat în proprietatea nemţilor de la DEGI, a mai fost administrat anterior de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox. Iris Titan are o suprafaţă de 48.000 mp şi este în prezent în curs de renovare şi extindere a spaţiilor comerciale.

În urma încheierii acestui contract Oasis Shopping Center Services îşi extinde portofoliul de spaţii de retail administrate la peste 75.000 mp, din care majoritatea sunt produsele dezvoltat de Oasis Development. Proiectele administrate de companie sunt localizate în oraşe precum Reghin, Tecuci, Făgăraş, Botoşani, Sibiu, Roman, Adjud, Târnăveni, Lugoj şi Hunedoara.

„În lunile următoare, clienţii vor observa schimbări în ceea ce priveşte designul mall-ului şi mixul de chiriaşi. Spaţiile vor deveni mai generoase, mai luminate, vor exista mai multe branduri, mai multă varietate şi magazinele vor fi extinse", a declarat Brigitte Schmitt, Partener, Oasis Shopping Center Services.

Până la sfărşitul anului, compania estimează ca noua sa divizie va avea în administrare peste 100.000 mp de spaţii de retail.

Oasis Development este condusă de Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner. Cei doi parteneri sunt originari din Sibiu şi au fost plecaţi în Germania timp de 20 de ani. S-au întors în ţară în 2002 ca parteneri de dezvoltare ai reţelei Kaufland şi Plus, pentru care a dezvoltat peste 50 de centre comerciale.

Compania românească a realizat până în prezent proiecte ce însumează o suprafaţă de peste 1,5 milioane mp de teren, valoarea investiţiilor depăşind 800 mil. euro. Portofoliu actual al companiei include peste 200.000 mp spaţii de retail în construcţie.

Piaţa de property şi facility management, concentrată în principal la nivelul Bucureştiului, a fost estimată la circa 200 de milioane de euro în anul 2010, în creştere cu aproximativ 10% comparativ cu anul 2009.


Sursa

26 July 2011