Finalizarea Pasajului Basarab a fost văzută, încă de la început, ca un motiv bun pentru c investitorii imobiliari să speculeze puternic în zonă. Previziunile companiilor de consultanţă s-au împlinit, iar acum a apărut unul dintre primele contracte mari în zonă. Compania Interprima Properties, parte a grupui Inter IKEA, a cumpărat două hectare de teren, chiar lângă Carrefour Orhideea.

22182-pasajul_basarab.jpgInterprime Properties se afla acum la cea de-a doua tranzactie pe piata românească, după cumpărarea terenului fostei fabrici Timpuri Noi, în vara anului trecut. Noua achiziţie din zona Pasajului Basarab era folosită anterior de Baduc, pentru facilităţi de vânzare a materialelor de construcţii, compania fiind unul dintre cei mai mari comercianţi de materiale de construcţii şi instalaţii din România.

„Această tranzacţie confirmă potenţialul zonei pe segmentul de birouri, datorat noului pasaj care facilitează accesul spre Piaţa Victoriei şi zona de Nord. Terenul este amplasat chiar la mijlocul pasajului şi are acces direct prin rampa care coboară pe Calea Plevnei", explică Mihai Bogza, Associate Director în cadrul Diviziei de Terenuri a Colliers International.    

Aşa cum arată şi cel mai recent raport de piaţă al Colliers International, dezvoltatorii de birouri s-au dovedit a fi în topul jucătorilor activi în piaţă încă din primele luni ale acestui an. Acest segment de clienţi este foarte selectiv în ceea ce priveşte proprietăţile alese, urmărind doar terenurile foarte bune, în zone care şi-au confirmat deja potenţialul. De asemenea, cumpărătorii acestor terenuri sunt interesaţi de nivelul birocraţiei în zonă. Ei îşi doresc terenuri cu planuri urbanistice deja aprobate, care le permit începerea construcţiei şi, în consecinţă, livrarea într-un timp cât mai scurt.

CITEȘTE ȘI: Cartierul Timpuri Noi - explozie de preţuri după achiziţia făcută de grupul IKEA


24 November 2011