Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Doar 0,05% dintre chiriasii ANL au cumparat apartamentele in care locuiesc

Publicat: | Sursa: Financiarul.com | Numar afişări: 1195

Intentia de achizitionare a locuintelor s-a diminuat de la 80% la inceputul anului la 15% in prezent. Reducerea veniturilor si spectrul adancirii crizei pun in pericol planul privatizarii ansamblurilor rezidentiale de stat.

Nici macar TVA de 5% pentru locuintele ANL nu ii mai atrage pe actualii detinatori de astfel de locuinte.

Intentia guvernului de a lichida stocul de locuinte cu chirie prin van­zarea acestora catre detinatorii actuali pare sa nu-si gaseasca sustinatori chiar printre cei carora programul respectiv le-a fost destinat.

Doar 0,05% dintre chiriasi au cumparat locuintele in care stateau, adica 13 be­ne­ficiari dintr-un nu­mar total de 25.552 de potentiali proprietari.

Masurile de austeritate aplicate de guvern au facut ca si numarul ce­lor care intentionau sa cumpere lo­cuintele pentru care in prezent platesc chirie sa se subtieze mult. Potrivit unei informari a MDRT pentru „Finan­cia­rul'', reiese ca exista un numar de 4.032 de solicitanti care au depus cereri de cumparare.

La nivel national, nu­marul de locuinte care pot fi vandute este in prezent de 25.552, precizeaza sursa citata, ceea ce procentual inseam­na ca numai 15% dintre beneficiarii progra­mului ANL de locu­in­te cu chirie au de gand sa devina pro­prietari ai aparta­men­telor.

La incepu­tul anu­lui, po­tri­vit unei anchete des­fa­surate de catre minis­terul de resort, apro­ximativ 80% din­tre chiriasii ANL s-au de­cla­rat inte­re­sati de cumpararea apar­tamentelor, mai ales ca preturile de van­zare stabilite de minister erau cu mult sub cele practicate pe piata libera.

Insa, se pare ca accentuarea crizei si a sentimentului de insecuritate sociala i-au facut pe chiriasii ANL sa refuze sau sa amane decizia de cumparare a locuin­telor pentru o perioada nedeterminata.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video