Un calcul estimativ arată că pentru un apartament de 100 de mii de euro, clientul ar trebui să plătească 1 leu pe zi.Paza bună trece primejdia rea! Este un proverb pe care românii par să nu-l agreeze. Asta în condiţiile în care după o iarnă grea, cu multă zapada, primăvara ar putea aduce inundaţii.

sursa:realitatea.netDoar 15% dintre români sunt însă prevăzători şi şi-au asigurat bunurile împotriva calamităţilor naturale, spun asiguratorii.

Calculele făcute în ultimii ani de autoritati arată că valoarea pierderilor medii anuale, pentru clădiri rezidenţiale, în cazul inundaţiilor se ridică la 20 de milioane de euro. Preţul poliţelor de locuinţe variază între 0,1% si 0,3%, spun asiguratorii. Un calcul estimativ arată că pentru un apartament de 100 de mii de euro, clientul ar trebui să plătească 1 leu pe zi.

Cu toate astea, românii nu se înghesuie să încheie asigurări.

"În cazul locuinţelor e clar că români nu au înteles foarte clar care sunt beneficiile unei aemenea asigurări. Doar 10-15% din locuinţele din România sunt asigurate. Banii care pleacă anual din buget pentru a despăgubi oamenii care au avut de suferit în urma inundaţiilor sunt de 20 milioane de euro", a precizat Dana Dobre, jurnalist TMC.

Guvernanţii încearcă de mai bine de doi ani să elaboreze o lege prin care asigurarea locuinţelor împotriva calamităţilor să devină obligatorie.


 

 

Sursa

9 February 2010