Din 161 proiecte rezidentiale listate pe site-ul rezidential.net, dintre care 127 din Bucuresti, doar 18 se califica pentru programul Prima Casa, ceea ce insemna un procent de 14% din oferta totala.

Doar 18 ansambluri rezidentiale se califica pentru Prima CasaDintre cele 18 ansambluri, unul singur este de vile, celelalte fiind de apartamente.

Printre acestea se numara: Militari Residence (cartierul Militari), Topaz Green Residence (Drumul Taberei), Pallady Complex Residence (bulevardul Theodor Pallady) sau Confort City (Splaiul Unirii).

"Avem deja mai multi dezvoltatori care au lansat oferte speciale adaptate programului Prima Casa: de exemplu, Impact SA sau Domus Still.

Am observat acelasi interes si din partea agentiilor care incearca sa scoata in fata apartamentele care s-ar incadra in conditiile pentru Prima Casa", a declarat Eugenia Cosinschi, Project Manager al site-ului rezidential.net.

Impact a lansat la inceputul lunii iunie doua solutii de locuire pentru proiectul Greenfield, situat in zona Baneasa, numite Prima Casa 90 si Prima Casa 48. (Citeste mai multe despre solutiile lansate de Impact)

Si compania de consultanta imobiliara Regatta a anuntat ca reduce cu 50% comisioanele percepute cumparatorilor ce vor achizitiona o locuinta prin programul Prima Casa.

Sursa

2 July 2009