Un apartament cu două camere în centru se vinde cu 55.000 de euro, în timp ce unul într-o zonă mai puţin accesibilă este mai ieftin cu 15.000 de euro. 

Singurele tranzacţii pe care agenţiile imobiliare le fac în această perioadă în Bacău sunt cele cu apartamente situate în zonele periferice ale oraşului. Preţurile mici, cuprinse între 20.000 şi 40.000 de euro îi atrag pe băcăuanii care vor să-şi cumpere un imobil nou.

 „Decât să dau aproape 55.000 de euro pe un apartament cu două camere, doar pentru ca să locuiesc în centru, prefer să dau 40.000 şi să stau la periferie. Am maşină, mă descurc", ne-a spus băcăuanul Viorel Mălinescu.

Locuinţele lângă aeroport sunt foarte ieftine

În zona aeroportului, proprietarii sunt dispuşi să vândă garsonierele şi cu 19.000 de euro. O dau ieftin pentru că e la parter, nu are balcon şi se află într-o zonă mai izolată, la ieşirea din Bacău. Am auzit alţi proprietari din zonă că vând garsoniere şi cu 18.000 de euro", ne-a explicat Lucian Jitaru, proprietarul unui imobil scos la vânzare.

În cartierul Ura, locuinţele sunt ieftine comparativ cu alte cartiere deoarece diferenţa o face vechimea blocurilor. Majoritatea sunt construite înainte de 1977, plus că apartamentele au dimensiuni mici", a menţionat Oana Sandu, agent imobiliar.

Sursa

18 December 2009