0-1596-c32ff3c46afd4ba7a9083e7f77e7ee04.jpg

Amprenta pe care oamenii politici americani şi-au pus-o asupra contextului financiar a fost mai mult sau mai puţin evidentă. Donald Trump, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din lume, a comentat pentru CNN rolul pe care l-au avut în lupta cu criza câteva dintre personalităţile marcante din Statele Unite. Trump nu s-a ferit să acorde calificative pentru fiecare în parte.

Actualul preşedinte, George W. Bush, a primit un „B” pentru modul în care a tratat criza. Donald Trump este de părere că şeful statului nu merită nici cea mai mică, dar nici cea mai mare notă pentru prestaţia sa din ultima perioadă. El consideră că o bună parte din rezultate se datorează echipei guvernamentale. Cât priveşte politica externă, Trump a fost necruţător. Omul de afaceri a spus că SUA a fost foarte prost administrată în ultimii 8 ani, fapt pentru care i-a acordat calificativ minim preşedintelui Bush.

În schimb, antreprenorul a lăudat modul în care şeful trezoreriei americane s-a raportat la situaţie. Prin urmare Henry Paulson a primit un „A” pentru planul de salvare a economiei. În viziunea lui Trump, conceptul elaborat de Paulson a adus lichiditate în piaţă într-o perioadă în care sistemul financiar era blocat.

Nu la fel de laudativ a fost descrisă implicarea celor doi candidaţi prezidenţiali.

Pentru magnatul american, demersurile lui Barack Obama şi ale lui John McCain nu au avut nicio influenţă asupra contextului financiar.

În interviul acordat pentru CNN, Donald Trump a mai spus că piaţa din Statele Unite se va schimba odată ce banii vor începe să se mişte. Transformările se vor vedea în timp, fiind în opinia sa o chestiune cu bătaie lungă.

Sursa

17 October 2008