Miliardarul american Donald Trump este interesat de litoralul Mării Negre, astfel că investeşte peste 190 milioane euro într-un complex de lux, destinat turiştilor care nu îşi alocă un buget anume pentru vacanţa de vară. Din păcate, staţiunea aleasă de gurul imobiliar nu este în România, ci în Georgia.

24644-trump.jpgGurul imobiliar Donald Trump este atras de coasta Mării Negre, considerând că aici există numeroase oportunităţi de investiţii. Dar nu Mamaia sau Vama Veche sunt staţiunile care i-au făcut cu ochiul miliardarului american, ci oraşul Batumi, din Georgia. Profitând de reducerea treptată a impozitului pe venit pentru nerezidenţi, Trump dezvăluie planul de investiţie într-un complex de apartamente de lux, cu vedere la Marea Neagră. Costul total va ajunge la circa 250 milioane dolari.

  • Impozitul pe venit plătit de nerezidenţi este de 20%, va fi redus la 18% în 2013 şi va scădea la 15% în 2014
  • Impozitul pe venitul obţinut din închirierea proprietăţilor în cazul nerezidenţilor este de 20%
  • Profitul realizat din vânzarea de imobile nu se impozitează, dacă nu este vorba despre o afacere în domeniu şi dacă proprietatea a fost deţinută cel puţin doi ani înainte de a fi înstrăinată

Miliardarul american a prezentat zilele acestea proiectul a cărui construcţie va începe, cel mai probabil, la începutul anului 2013. La eveniment a fost prezent şi preşedintele georgian Mikhail Saakashvili. Turnul Trump va avea 47 de etaje şi va fi construit de The Silk Road Group, conform unei înţelegeri semnate anul trecut, la New York, de Donald Trump şi Mikhail Saakashvili.

Progresul economic făcut de Georgia este foarte încurajator pentru investitori, a subliniat Donald Trump, datorită reformelor-cheie de natură economică şi fiscală. Cel mai probabil, proiectul gurului imobiliar va atrage şi alţi investitori pe coasta georgiană a Mării Negre, mai ales că Trump descrie zona ca fiind „unul dintre cele mai minunate locuri de pe glob”.

Oraşul Batumi se află la numai 20 km de graniţa cu Turcia şi este cel mai mare port din Georgia. Cu circa 122.000 locuitori, Batumi este una dintre cele mai importante staţiuni de pe Coasta Caucaziană a Mării Negre.

CITEȘTE ȘI: Miliardarul american care vrea să ridice un Las Vegas în Europa şi-a început cariera ca vânzător de ziare

 

8 May 2012