O fi criză, dar nu şi pentru miliardarii americani. Donald Trump profită de scăderea preţurilor şi iese la vânătoare de chilipiruri.

21488-donald-trump-1_b3d9e941f9.jpgAcesta va plăti peste 170 milioane de dolari pentru Doral Golf Resort & Spa din Miami (Florida), o proprietate de lux intrată în insolvenţă şi scoasă la vânzare de proprietari. Aceştia din urmă sunt fondul de investiţii speculative Paulson & Co. şi fondul de investiţii imobiliare Winthrop Realty Trust, anunţă Bloomberg.

"Au tras tare ca să încheie tranzacţia", a afirmat Michael Ashner, CEO-ul Winthrop.

Afacerea va fi finalizată săptămâna viitoare de către autorităţie din New York care se ocupă cu restructurarea datoriilor firmelor intrate în insolvenţă.

Potrivit foştilor proprietari, această tranzacţie va ridica valoarea celorlalte resorturi puse la vânzare, în respectivul caz de insolvenţă, la peste 1,5 miliarde euro, cât este datoria totală a proprietăţilor respective.

Trump are acum nouă staţiuni de lux dotate cu teren de golf, achiziţionate în ultimii cinci ani. Potrivit revistei Forbes, averea miliardarului american devenit star de televiziune se ridică la peste 2,7 miliarde dolari.


Sursa

13 October 2011