Donald Trump intenţionează să construiască terenuri de golf şi cazinouri în fosta republică sovietică Georgia. Anunţul a fost făcut de Michael Cohen, vicepreşedinte al Trump Organization, care se află într-o vizită de trei zile în această ţară.

sursa foto:drlillianglassbodylanguageblog.wordpress.com/"Mă aflu aici ca să evaluez situaţia. Venirea mea aici se datorează faptului că domnul Trump a fost impresionat de vizita preşedintelui Mikheil Saakashvili la New York şi de discuţia pe care au avut-o în ceea ce priveşte viitorul Georgiei. Vrem să facem profit în Georgia", a declarat Michael Cohen după ce a ajuns la Tbilisi.

Potrivit www.businessweek.com, Cohen va vizita regiunea Adjara, situată pe coasta Mării Negre. Reţinut în declaraţii, vicepreşedintele Trump Organization a precizat că miliardarul american este dispus să investească în Georgia dacă îi va plăcea acolo.
Saakashvili a fost în Statele Unite ale Americii în luna aprilie şi s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali, inclusiv cu primarul New York-ului, Michael Bloomberg. Liderul georgian a făcut eforturi pentru a stimula investiţiile străine directe, al căror volum a scăzut în 2009 cu 51% faţă de 2008, ajungând la 759 de milioane de dolari. Dealtfel, anul trecut, guvernul georgian a căutat investitori în Orientul Mijlociu. În octombrie, Saakashvili declara că a obţinut pentru următorii doi-trei ani investiţii de un miliard de dolari de la Emiratele Arabe Unite. O lună mai târziu, a vizitat Qatar-ul şi a obţinut o promisiune fermă de "investiţii majore" în Georgia.

Reprezentanţii Qatari Diar Real Estate Investment Co. au efectuat o vizită în Georgia, însă compania nu şi-a anunţat încă planurile de investiţii. "Poate îi opreşte faptul că nu au un brand", a spus Michael Cohen, care a precizat că Trump Organization nu are nicio problemă cu recunoaşterea numelui. "Cu un nume ca Trump, cu banii pe care îi avem şi cu brandul acesta nu au decât de câştigat", a spus Cohen, referindu-se la posibilitatea de a investi în Georgia.
Michael Cohen a ţinut să precizeze că vizita sa în Georgia nu are nicio legătură cu venirea în această ţară în decembrie 2009 a Ivanei Trump, fosta soţie a magnatului american. Ivana Trump s-a întâlnit, de asemenea, cu preşedintele Saakashvili şi are în vedere investiţii în staţiunile de pe litoralul Mării Negre.

 


14 July 2010