Administraţia Domeniului Public Sector 1 vrea să cheltuiască 8,42 milioane de lei (circa două milioane de euro) pentru refacerea parcului de lângă Opera Naţională Bucureşti, pe motiv că "imaginea globală a acestuia apare neîngrijită".

Unul dintsursa foto:www.cimec.ro/re argumentele în favoarea investiţiei ar fi, potrivit anunţului postat pe site-ul de licitaţii publice, "prezenţa unor grupuri marginale, care creează o senzaţie de insecuritate", notează NewsIn. Parcul cu pricina este cunoscut drept loc tradiţional de întâlnire a reprezentanţilor minorităţilor sexuale. Edilii mai invocă arborii deterioraţi, lipsa unui alt tip de vegetaţie, mobilierul şi solul degradate. Alte probleme ar fi legate de lipsa toaletelor publice, a locurilor de joacă funcţionale şi a punctelor de informare.

Pe suprafaţa de 33.000 de metri pătraţi a parcului urmează să fie plantaţi 320 de arbori, 800 de arbuşti, 7.200 de flori şi 5.000 metri pătraţi de gazon. În plus, în parc vor fi aduse 57 de bănci, două ansambluri de "bănci sinuoase", 30 de coşuri de gunoi şi două cişmele.
Acelaşi proiect include amenajarea unui "memorial al Dâmboviţei" din vegetaţie hidrofilă, care va fi înconjurat de un gard din nuiele cu înălţimea de 2,5 metri.
Lucrările la refacerea parcului vor dura trei luni. În caietul de sarcini al licitaţiei sunt menţionate şi costurile ulterioare acestor investiţii, legate de paza parcului, plata grădinarilor care se vor ocupa de vegetaţie şi consumul de electricitate şi de apă pentru irigaţie, costuri care vor fi de 193.730 lei pe an.
Cunoscut şi sub numele de "Venus", parcul este situat pe malul stâng al Dâmboviţei, între strada Ştirbei Vodă, Calea Plevnei şi Operă.

 


24 June 2010