Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, care a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de aproape trei milioane de euro, in scadere cu aproximativ 50% fata de 2008, se asteapta la venituri in crestere cu pana la 20% pentru anul in curs.

sursa:wall-street.ro"Estimam o crestere a cifrei de afaceri moderata de 15-20% in 2010, dar este dificil sa previzionam un avans maxim data fiind piata pe care actionam. Daca o parte din tranzactiile la care lucram in acest moment se vor materializa, cresterea poate fi mult mai mare", a declarat, pentru Wall-Street, Oana Iliescu (foto), joint managing director al companiei DTZ Echinox.

Pentru 2009, compania a raportat o cifra de afaceri de aproape trei milioane de euro, in scadere cu circa 50% fata de nivelul atins in 2008, respectiv 5,7 milioane de euro. Pana in prezent, DTZ Echinox este singurul jucator din piata de consultanta imobiliara care a facut publice rezultatele financiare pentru anul trecut.

"Am previzionat pentru 2009 o scadere de 45% a cifrei de afaceri fata de 2008, dar rezultatul obtinut a fost chiar putin sub nivelul asteptarilor noastre. In ciuda faptului ca scaderea cifrei de afaceri a fost mai severa decat am previzionat, am incheiat anul fara pierderi, ramanand pe profit", a adaugat Iliescu.

Diviziile care au avut cea mai mare cota in cifra de afaceri a companiei au fost evaluarile, property management si investitiile. DTZ Echinox a intermediat cea mai mare tranzactie imobiliara a anului trecut, preluarea parcului European Park Braila de catre fondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI), in schimbul sumei de 63 milioane de euro.



Sursa

1 April 2010