Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

DTZ: Piaţa de investiţii din România poate absorbi 100-200 milioane euro

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1699

Volumul investiţiilor imobiliare din Europa a ajuns la 25.7 mld euro în trimestrul trei 2011. Media ultimelor patru trimestre a fost de 28.7 mld euro, ceea ce înseamnă a opta creştere consecutivă a acestui indicator, potrivit unui studiu DTZ Research.

sursa: capital.roActivitatea investiţionala diferă în intensitate pe teritoriul întregii Europe. Franţa şi Germania au înregistrat creşteri, în timp ce volumul investiţiilor în Marea Britanie a scăzut în această toamnă. Pieţele din Europa Centrală şi de Est au realizat o creştere puternică ajungând la 1,7 mld euro, iar Ţările Nordice au revenit la nivelurile obişnuite de activitate.

"În România observăm un interes concentrat din partea investitorilor, instituţionali sau de capital privat aproape exclusiv pe proprietăţi de prim rang, în principal în Bucureşti pentru birouri şi în oraşele principale pentru retail. Piaţa de industrial atrage interes în centrele logistice importante cum ar fi Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov" a comentat Cristian Ustinescu, Investments Director, DTZ Echinox.

În perioada imediat următoare se vor anunţa tranzacţii de birouri şi retail în Bucureşti şi în provincie, precum şi câteva achiziţii pe segmentul industrial din Capitală, dar şi în vestul ţării. Piaţa de investiţii din România poate absorbi 100-200 milioane euro în perioada următoare din cele câteva dezvoltări anunţate şi cele două - trei investiţii ce urmează a se închide, potrivit celui mai recent raport al DTZ, "European Investment Market Update".

Cum stau lucrurile în Europa?

Majoritatea investiţiilor de peste mări au fost concentrate pe pieţele mai transparente şi lichide în special Marea Britanie, Franţa si Germania. Fondurile americane de investiţii profită de criza din Europa şi se pregătesc de achiziţii Zona euro şi, mai ales, Marea Britanie au intrat în vizorul marilor grupuri de servicii financiare din Statele Unite ale Americii. Experţi din ... Investitori de pe alte continente continuă să îşi majoreze cota de piaţă, în timp ce investitorii locali rămân dominanţi în calitate de vânzători.

„Am văzut tendinţe contrastante în activitatea investiţională a celor trei cele mai mari pieţe din Europa. Marea Britanie a cunoscut un declin de 15% în activitatea de pe parcursul acestui trimestru, cu 7.1 mld euro, în timp ce atât in Franţa, cât şi Germania au înregistrat creşteri. Franţa a înregistrat o creştere de 19% a investiţiilor, cu 3,6 mld euro in T3. Germania continuă să atragă investiţii de capital volumul trimestrial ajungând la 5.6 mld euro, cu 6% mai mult faţă de trimestrul anterior" declară Magali Marton, Head of DTZ CEMEA Research.

Investitorii de pe alte continente au revenit pe piaţă în acest trimestru, valoarea investiţiilor acestora ridicându-se la 10.5 mld euro, ceea ce reflectă o cotă de piaţă 41%, cel mai ridicat nivel din 2009 până în prezent.

Investiţiile pe segmentul retail şi birouri

A început construcţia mall-ului de 250 milioane euro din Titan. Vezi cum va arăta proiectul Locuitorii cartierului Titan vor avea un nou loc pentru cumpărături. Este vorba de mall-ul ParkLake Plaza ce va fi ridicat lângă parcul Titan. ... Investiţiile pe segmentul de retail le-au deposit pe cele pe segmentul de birouri pentru a doua oară in acest an, intrucat investitorii concurează pentru centre comerciale de cea mai buna calitate
• Retailul a atras cea mai mare parte a investitiilor in T3, reprezentând 36% (9.2mld euro) din volumele totale.
• Investiţiile pe segmentul birourilor au scăzut cu 22% pe o bază trimestrială a 8.9 mld euro. Cu toate acestea sectorul birourilor încă reprezintă 35% din volumele totale din acest trimestru.

„Privind către 2012 ne aşteptam să vedem o creştere constantă în activitate, cu investiţii stabile, al căror volum total ar putea ajunge la 121 mld euro, reprezentând o creştere de 11% faţă de estimarea noastră pentru 2011. Deoarece ritmul de răscumpărare a datoriilor bancare începe să crească, vom vedea o creştere a volumului de proprietăţi disponibile pe piaţă, sprijinirea activităţii tranzacţionale a crescut. Acest fenomen se bazează totuşi pe ipoteza soluţionării datoriilor suverane din Europa." spune Tony McGough, Global Head of DTZ Forecasting & Strategy Research.

CITEȘTE ȘI Specialiştii imobiliari străini trag un semnal de alarmă. Piaţa imobiliară din România are nevoie de legislaţie Legislaţia imobiliară este un subiect intens dezbătut pe piaţa românească. Dar nimic mai mult. Cu toată strădania diferitor asociaţii, cu tot ... Specialiştii imobiliari străini trag un semnal de alarmă. Piaţa imobiliară din România are nevoie de legislaţie


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video