Considerat pana de curand capitala investitiilor imobiliare, orasul Dubai a inceput sa isi piarda din stralucire, piata imobiliara simtind tot mai mult efectele crizei economice.

Dubai - De la capitala investitiilor imobiliare, la o piata in cadere liberaDupa noua luni, chiriile spatilor de birouri s-au injumatatit, investitiile au scazut cu 46% in trimestrul al doilea, iar in Emiratele Arabe, peste 400 de proiecte imobiliare au fost suspendate.

Chiriile spatiilor de birouri din Dubai au scazut cu 50% in ultimele noua luni, ca urmare a activitatii economice tot mai lente, in timp ce chiriile locuintelor au coborat cu 40%, arata un raport al CB Richard Ellis Group, privind evolutia proprietatilor din Dubai in al doilea trimestru din 2009.

In plus, cartiere cunoscute, precum Bur Dubai, Deira sau Karama, au avut pentru prima data in ultimii ani o rata crescuta de neocupare, atat pe segmentul locuintelor noi, cat si pe cel al apartamentelor vechi.

Estimarile se mentin sumbre si in ceea ce priveste urmatoarele sase luni, rata de neocupare pe segmentul biorurilor fiind in crestere, odata cu livrarea unor noi proiecte.

La polul opus, pe segmentul rezidential, in Emiratele Arabe au fost inghetate peste 400 de proiecte, cu o valoare totala de 300 miliarde de dolari, arata un studiu al companiei Proleads Global.

Sursa

3 August 2009