Dacă până acum insulele artificiale Palm Jumeirah puteau fi văzute doar din avion, din elicopter sau de pe Stația Spațială Internațională, de acum încolo insulele care formează un palmier vor putea fi admirate din noua piscină infinită, construită în Dubai.

42499-infinity_pool.jpgPiscina, care va avea suprafața de 775 de mp, se va afla la o înălțime de 210 metri, fiind construită în cadrul complexului hotelier și rezidențial The Palm Tower.

Potrivit CNN.com, piscina infinită va oferi o panoramă completă asupra orașului, de la etajul 50 al complexului. La etajul 51 va fi amenajat un restaurant, iar la etajul 52 -  o punte de observare, care va include un muzeu interactiv și o galerie care va ilustra modul în care au fost realizate insulele Palm Jumeirah.

Piscina infinită, care a fost creată pentru a minimiza efectele brizei, are o capacitate de 930.000 de litri, este realizată de Nakheel, iar costurile se ridică la 327 de milioane de dolari. Potrivit dezvoltatorului, lucrările vor fi finalizate la sfârșitul acestui an.

Piscina din Dubai se va număra printre cele  mai înalte din lume, cu toate că este construită la o înălțime mult mai mică față de cea de la etajul 118 al Hotelului Ritz-Carlton din Hong Kong, aflată la 484 de metri deasupra pământului.

23 August 2019