Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Dupa Tiago si City Mall, vine randul Armonia Braila sa fie scos la licitatie

Publicat: | Sursa: fin.ro | Numar afişări: 1196

Peste 25 milioane de euro va cere CITR, lichidatorul mall-ului Armonia din Braila, pentru centrul comercial aflat in faliment de la sfarsitul anului trecut si care va fi scos la licitatie peste o luna.

sursa: fin.roDezvoltatorul mall-ului Armonia din Braila este dator circa 28 milioane de euro catre Volksbank, banca creditoare, creantele totale ale acestuia ridicandu-se la 35 milioane de euro.

Acesta este cel de-al treilea mall din Romania care a intrat in faliment, dupa Tiago Mall Oradea (actualul Oradea Shopping City) si City Mall din Bucuresti. Ambele au fost vandute prin intermediul CITR, primul cu 30,5 milioane de euro, iar al doilea cu 17,3 milioane de euro.

Centrul comercial din Braila a fost dezvoltat de firma Red Project Three, din grupul Red, investitia pentru dezvoltarea proiectului fiind de 45 milioane de euro. Banca creditoare Volksbank are o expunere de circa 28 milioane de euro.

Datoriile mall-ului se ridicau la 35 de milioane de euro, catre 33 de creditori, potrivit raportului Casei de Insolventa Transilvania (CITR), lichidatorul proiectului, realizat la inceputul anului 2011 .

Pe 19 aprilie lichidatorul a stabilit prima licitatie de vanzare a terenului de 197.554 metri patrati, a mall-ului cu o suprafata inchiriabila de 29.500 de metri patrati si a mai multor bunuri mobile (mobilier, birotica, sistem de incalzire ventilatie, generator electric).

In cazul in care nu se va realiza vanzarea din prima incercare vor mai fi organizate licitatii pe 3 si 17 mai, cu acelasi pret de pornire.

Mall-ul Armonia Braila a fost inaugurat in luna noiembrie 2008, iar sapte luni mai tarziu a fost inchis. Centrul comercial a intrat in insolventa in noiembrie 2010 , iar la sfarsitul anului trecut Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in faliment. Armonia Mall are o suprafata totala de 41.850 metri patrati, structurata pe doua etaje.

Red Project Three face parte din compania Red, controlata de fondurile de investitii GED din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite ale Americii.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video