New Europe Property Investments (NEPI) şi Ovidiu Şandor (foto) anunţă dezvoltarea, în parteneriat , a unui important proiect de birouri clasă A la Cluj-Napoca . Acesta este cel de-al doilea proiect de pe piata spatiilor ofice la care colaboreaza cele doua parti, dupa tranzactia de la inceputului anului care a vizat complexul de birouri City Business Centre din Timişoara.

25828-nepi-si-ovidiu-sandor-vor-construi-in-parteneri.jpgLucrările la cel mai mare complex de birouri din Ardeal, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 52.000 metri pătraţi, vor începe în acest an, imediat după obţinerea autorizaţiei de construcţie, urmând a fi finalizate până în 2015.

Proiectul de birouri, ce va include şi o zonă de servicii şi spaţii de retail, va fi construit pe bulevardul 21 Decembrie, pe fostul amplasament al fabricii Tricotaje Someşul. Lucrările la prima etapă a complexului, cu o suprafaţă închiriabilă de 19.000 metri pătraţi, vor începe în acest an şi vor fi finalizate în prima parte a anului 2014. Finanţarea acestei etape va fi asigurată exclusiv din surse proprii ale partenerilor, dezvoltatorii demarând deja procedurile de obţinere a avizelor si autorizaţiilor necesare pentru construcţie. Mai mult, complexul va fi primul din Ardeal care va respecta cu adevărat standardele internaţionale ale unor birouri de clasă A în ceea ce priveşte conceptul, dimensiunea, calitatea, facilităţile, parcajele şi eficienţa energetică. Proiectul va fi livrat în 2015.

Dezvoltarea acestui proiect, care va deveni cel mai mare complex de birouri de clasă A din afara Bucureştiului şi una din cele mai mari investiţii realizate în ultimii ani în ţară pe acest segment, apare în contextul în care oraşul Cluj-Napoca oferă în continuare oportunităţi interesante pentru companiile dornice să dezvolte afaceri aici. “Cluj-Napoca va avea, în sfârşit, un proiect ambiţios de birouri, un adevărat pol al afacerilor, după modelul City Business Centre din Timişoara. Complexul nostru va contribui la dezvoltarea oraşului, astfel încât companiile interesate să investească în Cluj-Napoca să aibă toate premisele necesare pentru a se aşeza în acest oras, pentru a-şi consolida prezenţa aici sau pentru a se extinde”, precizează Ovidiu Şandor.

Dezvoltatorii ţin, de asemenea, să precizeze faptul că din punct de vedere arhitectural şi funcţional, proiectul se va înscrie în parametrii urbani existenţi pentru zona centrală a oraşului, în conformitate cu certificatul de urbanism deja emis de Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi în armonie cu planurile de dezvoltare urbană prevăzute de autorităţile locale pentru zona vizată.

New Europe Property Investments plc este un fond de investiţii având ca şi scop achiziţia şi/sau dezvoltarea de clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde Grupul este activ încă de la infiinţarea sa, în 2007.

Printre cele mai recente activităţi de investiţie şi dezvoltare ale grupului, se numără Ploieşti Shopping City, dezvoltat în parteneriat cu Carrefour Property, proiect care va fi inaugurat în luna noiembrie a acestui an, Piteşti Retail Park, Floreasca Business Park şi City Business Centre Timişoara, achiziţionat în februarie 2012.

Fondul este listat pe piaţa principală a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange şi la Bursa de Valori Bucureşti.

Ovidiu Şandor este un antreprenor din Timişoara, cunoscut la nivel naţional în special pentru dezvoltarea proiectului City Business Centre Timişoara (foto2), cel mai mare complex de birouri de clasă A din afara Bucureştiului. Ansamblul este situat în zona centrală a oraşului Timisoara si va include 5 corpuri cu o suprafaţă de 43.000 mp închiriabili. În prezent, sunt date în folosinţă clădirile A, B şi C cu o suprafaţă totală de 25.000 mp închiriabili, urmând ca celelalte două să fie finalizate în acest an, respectiv 2013. La inceputul acestui an ansamblul de cladiri a trecut in portofoilul NEPI. Fondul a platit 16,55 milioane de euro pentru cele trei cladiri finalizate din cadrul proiectului City Business Centre si s-a angajat sa achite cel mult 46 de milioane de euro pentru urmatoarele doua cladiri care vor fi livrate in 2012 si 2013.

Printre chiriaşii City Business Centre Timişoara se numără Alcatel-Lucent, Microsoft, Autoliv, Wipro Technologies, EBS, Three Pillar, Raiffeisen Bank sau BCR. Numărul persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în City Business Centre Timişoara depăşeşte 2.500.

 

Sursa

2 August 2012